Gå till innehåll

Snygga saltvattensakvarium i Skåne 2008


Rekommenderade inlägg

Söndagen den 27e januari går Malmö Akvarieförenings årliga Hempristävlan av stapeln.

En Hempristävlan är helt enkelt en tävling i vem som har det vackraste och för fiskarna och andra invånare bäst anpassade akvariet.

I år är det än så länge fyra saltvattensakvarium anmälda, varav två från akvarister som är aktiva här på forumet. Det vore kul om det blev ännu fler!

Det hela går till så att en jury bestående av tre erfarna akvarister åker runt och bedömer de anmälda akvarierna.

Bedömningen sker efter många olika kriterier; estetiskt helhetsintryck av akvariet, fiskarnas, lägre djurs, korallers, svampars, makroalgers etc kondition och storlek, hur väl akvariet är anpassat till djurens behov osv. Vill man vinna skall ens akvarium inte bara vara snyggt utanpå och inrett utan också väl anpassat till djurens behov. Att få full poäng är nog omöjligt; poängavdrag fås för sådana saker som repor i glas, trasiga fenor, störande synlig teknik i akvariet, ej fullvuxna fiskar, för mycket eller för stora fiskar för akvariet, ej kompatibla arter osv.

Man tävlar i olika kategorier; sällskapsakvarium, biotopakvarium, artakvarium, akvaterrarium, saltvattensakvarium osv. Dessutom utses en totalvinnare för alla klasser.

De senaste åren har de vinnande akvarierna varit allt från små akvarium på mindre än 100 liter till stora jätteakvarium.

Även de som inte vinner brukar tycka att det varit mycket kul och givande att delta. Inte minst är det ett fantastiskt sätt att få tips på hur man kan förbättra sitt akvarium och göra det ännu snyggare och bättre för fiskarna!

Förutom äran får vinnarna i de olika kategorierna fina priser.

Hela tävlingen redovisas med en bildshow med de olika akvarierna på MAFs årsmöte den 14 februari.

Tävlingen är bara öppen för MAFs medlemmar, men än är det inte försent att bli medlem och anmäla sitt akvarium!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

På söndag är det dags! Då avgörs vem som har det snyggaste och mest optimala akvariet hemma hos sig. Det är en hel del deltagare så det lär bli en lång dag för oss domare... Se nu till att putsa bort alla vattenstänk på rutan och att inte onödigt mycket teknik och sladdar syns i och runt akvariet!

Resultatet av tävlingen presenteras som vanligt med ett bildspel på Malmö Akvarieförenings årsmöte den 14 februari. Fina priser och oändlig ära till vinnarna!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...