Gå till innehåll

Bengan's 250l ZEOkar


Bengan

Rekommenderade inlägg

  • Svar 556
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Tack Gustaf och Manne!

Jag har börjat limma ihop min pvc. Jag rekommenderar inte att göra detta när ni är bakis! Jag är snurrig efter ångorna av aceton och tangit. Jag var tvungen att ta en paus innan jag gör klart det. Tanken är att systemet ska köras igång imorgon. Ska blanda 50l nytt vatten att fylla sumpen med idag.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag doserar direkt i karet, ingen punktmatning. Jag har en del andra koraller som tar plankton och det hade blivt för mycket jobb att punktmata alla. De har klarat sig fint utan punktmatning.

ser ut som en Scleronephthya sp så skulle den börja se hängig ut så får du nog börja punktmata den då den rekomenderas till expert only :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag testade att köra igång sump sytemet för en stund sedan. Det gick fort som attan, så till den milda grad att karet svämma över. Detta bara efter att ha testat några minuter. Jag fick stopp på det hela och sprang in i badrummet och hämtade alla handukar jag kunde hitta. Dessa placerade jag runt karet för att suga upp det värsta. Jag har precis torkat torrt på golven och sitter här rent uppskruvad av adrenalin. Jag ska göra ett nytt försök imorgon, nu blir det en stor och stadig whiskey som avkoppling för mina nerver.

Återkommer om mina missöden imorgon....

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag kan inte skruva ner retur pumpen. Jag har idag gjort om min pvc dragning. Jag har fixat ett bypass rör i sumpen med en kran på, så jag kan ställa flödet till karet utan att strypa pumpen. Jag har precis limmat ihop det, så nu blir det till att vänta tills imorrn.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag köpte en Troptronic sensortronic nivåsensor, men får den inte att fungera korrekt. Jag har läst att det finns något att köpa till som jordar den. Finns det något annat man kan göra innan jag får tag i en jord från troptronic? Vill få igång min sump så fort som möjligt.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag hade samma problem med min troptronic, Ted har "jordningsstavar".

Innan jag kunde åka och hämta en sådan så körde jag med en "sladd" från en multimeter som jag kopplat en "stav" i titan ifrån ett piercingsmycke på, så att titanen nuddade i vattnet och jag inte fick ut några dåliga metaller.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

väldigt fint :)

Tackar!

Jag har nu börjat med zeovit metoden. Jag har kört i tre dagar och kör rektorn 3h, stäng i 3h osv. Jag doserar 2 droppar Zeobak och Zeofood i reaktorn varje dag nu och ska så göra i två veckor. Jag tillsätter även 0.4ml zeostart vid returpumpen. Jag tillsätter även 2 droppar coral vitalizer, Kaliumodid fluor och sponge power. Jag är oerhört nyfiken på att se hur detta kommer att förändra mitt kar.

Hur lång tid tar det för "mulmen" att bildas i rektorn? Nu ska jag bara vänta ut fosfat urlakningen ur systemet.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...