Gå till innehåll

Tack till Ciklidhuset, Marinakvariet och Bioted Marine


Rekommenderade inlägg

Malmö Akvarieförenings saltvattensakvarister gjorde i lördags (19/4) en gemensam tur till Ciklidhuset i Lerum, Marinakvariet i Möndal och Bioted Marine i Kungsbacka. Vi var tio tappra akvarister som möttes upp i gryningen för avfärd norrut.

Det slumpade sig så att föreningens riktiga saltvattensrävar, med flera decenniers saltvattensakvaristik bakom sig, inte hade möjlighet att följa med denna gång så vi var alla relativt nya på saltvattensbiten. Den färskaste har ett nystartat 20-liters nano, någon annan ett RSM och flera av oss har AM Chromis 140-liters som varit igång ett år eller två.

Först ut var Ciklidhuset i Lerum. Göran hade förvarnats så han öppnade lite tidigare för vår skull. Här köpte vi en del fisk, bland annat inhandlades en mycket vacker elddvärgkejsare till ett fin-fint pris, en söt koffertfisk och lite clowner.

Sedan begav vi oss till Marinakvariet i Möndal. Här handlade vi en hel del koraller bland annat flera mycket fina exemplar av fungia. Vi var också fascinerade av Bengts fantastiskt fina Euphyllior. Bengt delade frikostigt med sig av sina kunskaper och gav oss många tips om hur han tyckte ett saltkar skulle skötas.

Sista saltvattensaffären vi besökte denna gång var Bioted Marine i Kungsbacka. Bioteds ljusa och fräscha lokaler var en stark kontrast till de andra affärernas lite äldre anläggningar. Bioted har nästan bara stenkoraller, och de var alla i fantastiskt fin kondition. Ted var lika frikostig som Bengt när det gällde att dela med sig av sina kunskaper, trots att vi inte handlade något hos honom. Vi lovade att ta affärerna i omvänd ordning nästa gång så att vi inte gjort slut på reskassan när vi kom till Bioted nästa gång!

Sammanfattningsvis kan alla dessa tre affärer starkt rekommenderas för den saltvattensintresserade! Om du har chansen att göra en tur till saltvattensbutiker i sällskap med andra saltvattensakvarister så ta den! Det är mycket mer givande än att gå bland försäljningskaren själv. Inte minst kan man fråga sina reskamrater om råd inför inköp av arter man inte haft själv tidigare (och ibland också hetsa varandra till inköp ;) ).

Efter saltvattensbutikerna slöt vi upp med föreningens sötvattensakvarister som kört en annan runda till västkustens bästa sötvattensbutiker. Vi avslutade med MAFs traditionella vårgrillning vid MAF-Kjells stuga intill ett halländskt vattendrag. Över korv, öl och whisky diskuterades bland annat dagens inköp, sjöhästodling och maxima-musslor intensivt. :D

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag får passa på och tacka er också för besöket. Man blev lätt chockad när er flock damp in. Jag själv var på denna dagen väldigt sugen att åka och kika på Patriks stora akvarium och visste att många söder ifrån skulle dit. Så när ni tittade in så förstod man hur stort saltvattensintresset är i skåne. Och dessutom hur aktiva ni är. Endast skånevarianten av polypbailout vid namnet Crille kan med sitt aktiva kaffe drickande illustrera vilken myllrande nation ni är :-) på tal om kaffe, ni missade de bästa butiken har att erbjuda. Mitt goda snabbkaffe.

Tills nästa gång och än en gång tack för besöket och den fina recensionen.

Ted

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

tack för den ,tyvärr vet inte ted vad zoegas är för något!;) jag försöker lära honom!

kan bara instämma med ted att det har blivit bra fart på saltisarna i skåne, det är kul

när folk ger sig ut på aktiviteter tillsammans, något för oss andra att ta efter!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vem var den stackaren som körde hem efter den festen. För inte fick väl nyinköpen övernatta i stugan?

MVH

Magnus

Nä oroa dig inte, vi åkte hem samma kväll och med spiknyktra chaufförer. Vi var sammanlagt sju bilar, inklusive sötvattensakvaristerna, som var med från Malmö. Ytterligare några bilar slöt upp från Hallandsakvaristerna. Så det var ett bra gäng som fick nöja sig med saft till korven. Men ingen hette Olle! ;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...