Gå till innehåll

Sillens 720 l


Sillen

Rekommenderade inlägg

Jimmy!

Tackar för bra tips! Känns som de du ger är mycket trovärdiga!

Elin!

Så ensam är du inte i stan. Jag vet att en Johan fortfarande håller på och läget för den andra Johan är vet jag inte i dagsläget då det var allt för länge sedan han och jag pratades vid. Vad det gäller försäljning så tänkler jag inte ha det i denna tråden, jag vet av egen erfarenhet att moderatorer har synpunkter på det och jag håller dessutom med om det!

Jani!

Mmmm det är tråkigt, eller rättare sagt jobbigarer än jag trodde att lägga ner. Jag har älskat mitt kar och lagt ner grymt mycket energi på det hela och hade gärna önskat att jag hade det i bra skick nu. Nu har jag haft en SPS krach och det kom säkert fel timat för jag har inte orkat mig u´r det hela. Det var inte jobbigt när jag skrev mitt förra inlägg utan snarare en lättnad men nu... Jag önskade jag hade rätt energi!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 238
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Tråkigt, men förstår känslan precis. Ett stort akvarium kostar ju en slant i drift och då vill man ju inte att det skall se skit ut.

det är igentligen inte ekonomin som har varit avgörande uitan det är känslan. Jag har haft ett kar som jag har varit stolt över och som det är nu har det bara gett mig dåligt samvete att jag inte håller det i samma skick ens även om jag vet att jag borde köra en ny start vad det gäller SPS. Jag har flera bekanta inom hobbyn som erbjudit mig att få fina fraggar till en nytändning men jag har ändå inte energin och då är det inte rätt, ska inte kännas betungande.

Däremot har jag länge velat se ditt kar och skulle gärna komma förbi om din gamla inbjudan kvarstår!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det är kul när man får höra att ens tråd eller kar har gett andra inspiration, tack det värmer.

Johan, du vet att du är välkommen och nu kommer det vara lättare att ta sig ut och titta till ditt konstverk. Ser fram mot det nu när jag har tagit mitt egna beslut.

Peter, tråkigt att du har det tungt med karet du med. Jag vet vad du har för kapacitet så det är "bara" bestämma sig om man vill lägga nog med energi på karet.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Trist Sillen men jag förstår dig samtidigt. Jag minns ju när du började skriva här som ett litet yngel och att du sedan färgade ut till en fullvuxen mycket kunnig och skicklig akvarist. För egen del har jag under alla år haft "ups and downs" med hobbyn. Ett tips är att behålla någon pryl för då hittar man lättare tillbaka när energin och lusten kommer tillbaka igen för det kommer den att göra för dig också Jonas!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tråkigt Sillen. Du har inte övervägt att ändra lite inriktning på karet, det går faktiskt att få snygga och presentabla kar med andra koraller än SPS. Dessutom kar som inte kräver så mycket i underhåll. LPS är på framfart och det går att få tag på färgglada skivor och knappar numera.

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tråkigt att du lägger ner :( Men jag håller med Lasse ett kar behöver ju inte vara snyggt bara för det är SPS kar jag tycker tvärtom faktiskt, Blandningen gör det mer Nice! Det finns fina koraller som inte kräver nått mer än vattenbyte då o då.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack Anders, det värmer att läsa det du skriver för det känns som jag har fått mycket positiv kritik i det du skriver och du är en av de jag har tagit väldihgt mycket lärdom och inspiration av.

Jag har nu bestämt mig för att göra mig av med det jag har i kar mm men att behålla mina böcker som framtida nostalgitrippar samt även något att ta tag i när abstinensen tar tag i mig. Jag utesluter definitivt inte att jag återvänder till detta nu utan ser det som en paus, hur lång okänd. Jag väljer att göra mig av med det jag har för att börja om på ny kula när det väl blir dags igen.

Visst finns det annat än SPS:er men som jag känt det nu så är de viktiga för mig men jag hade tanken på att ha lite krävande fiskar också varför jag nu på slutet haft lekande mandarinpar, Acanthurus japonicus och en Blueface. det var tänkt som min utveckling av karet men det blev för mycket annat och det kombinerat med SPS kraschen blev för mycket så energin tog slut och blev bara tyngd, fel känsla för en hobby.

Som Lasse skriver så är jag medveten om LPS och annat med färger men jag har inte gillar LPS:er då det påvärkar sin omgivning negativt och jag har gillat att se hur mina SPS:er har krigat om utrymmet, för det mesta har det fått göra upp vem som ska vara starkas vilket har varit intressat. Några har slutit fret och växt ihop också. Min Montipora confusa valde dock en annan väg, den byggde ett plan till och blev tvåplans korall vilket var grymt coolt att se.

I går kväll hämtades mina Euphylior vilket var både jobbigt och lättande. Jag tror att de har fått en kunnig husse varför jag tror det får det bra även i framtiden.

Jag har lite koraller kvar som troligen hämtas i em. Därefter blir det att ta tag i teknik, göra ordning för försäljning det som går att plocka bort i förväg. Sedan räknar jag med att komma ut med annoser i v 44 och då nyttja tipsen från Laggeman. Det skapar mig lite tid att hämta uppgifter om priser mm så jag ger rätt pris och dessutom vårdar grejerna innan avhämtning!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Hej Calle,

Jag vet att jag lägger ner och säljer av det jag har då det efter SPS krachen bara känts jobbigt, en hobby ska ge energi och glädje och det gör det inte just nu. Vad som händer i framtiden får vi se men jag vet att många som varit lika bitna som mig kommer tillbaka när lusten kommer. Gör den det så koimmer jag ta tag i detta igen och d¨å får vi se vad det blir för tema på karet.

Jag var på G att ringa dig nyligen då jag var i dina trakter men då hade jag inte tagit slutgiltiga beslutet att lägga ner så akvarier var bara jobbigt då.

Detta är en kul hobby som stimulrer hela dig genom att det finns så mycket att lära sig. DDetta kombinerat med att det finns utmärkta möjligheter att lära känna andra akvarister.

Nu hoppas jag att jag hittar nya hem til mina djur där de kan få leva och utvecklas!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 månader senare...

Oj vad jobbigt det var att ta tag i det sista, inte fysiskt utan psykiskt då det var mycket energinedlagt i detta kar. Jag tycker att jag fick till ett mycket väl fungerande system som jag är stolt över. Jag har nu fått ut en annons och jag hoppas att någon intressent kommer att kunna förvalta det så att karet lever vidare!

Det ligger nu ute till förräljning!

https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?45240-720-liters-akvarium-med-optiwhite-glas-i-framrutan-inklusive-sump-möbel-mm&p=440369#post440369

Jag tänker inte släppa detta helt utan kommer att följa vad som händer här och inom hobbyn även om det inte blir lika aktivt!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...