Gå till innehåll

Juwel Rio 125


ramq

Rekommenderade inlägg

  • Svar 67
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Tjena.

Kul att du skrev i min tråd för jag höll faktiskt på lite igår med att riva & slita lite i akvariegrejjerna. Har en hel del utrustning som ska avvecklas som inte kommer till användning, så det lär bli några inlägg i Köp & Sälj.

Har faktiskt haft karet vattenfyllt ända sen senaste inlägget, men jag fick en liten setback sen misslyckade försöket med skummaren.

Har lovat mig att ta mig i kragen och verkligen fixa till det här nu så att det kommer igång någon gång. Tunze Nano Reef Pack ska beställas och sen kan jag nog börja lite smått.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Sådär. Nu är stenen kastad och ett Tunze Nano Reefpack är beställd för bara några minuter sedan. Medans jag väntar på dess ankomst ska jag se över rören och andra delar för att göra om & göra rätt.

Det blir inte low-tech, men jag kommer förlita mig på mina två streamers för cirkulationen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Den la jag på hyllan så snart jag märkte att rördragningen tog för mycket plats. Insugsröret hade jag placerat på ett redan då pressat ställe, men med en intern skummare (Tunze 9002) så kommer insugsröret inte få plats i akvariet.

Då kändes det bättre att riva den delen och pumpen är redan såld vid det här laget.

Synd på rören, men det blir säkert fler projekt framöver...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 månader senare...

Gissa vem som är i farten igen...

Håller precis på att fylla burken igen och det är c:a 20L kvar, sedan blir det att blanda salt.

Känner att jag måste vara lite ringrostig då jag inte kommer ihåg hur mycket salt per 100L man skulle ha? :-)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har funderat en del på skummarkoppen till min Tunze 9002 och det finns alternativ - InTank säljer en alternativ sådan som gör lite mer utrymme för ljusrampen.

Dock är frakten på närmare $35, så jag tror den får vänta ett tag till då det finns andra saker att prioritera.

Först och främst måste jag få upp vattentemperaturen och fylla upp till avsedd volym, sedan ska jag rigga min Tunze Osmolator 3155 för att få en vettig vattenpåfyllning. När temperaturen är OK och osmolatorn jobbar som den ska blir det att blanda salt och testa skummaren.

Sedan ska jag försöka rigga en vettig lösning för min GroTech TECIII NG + EPII för balling. Mest troligt blir att jag ordnar en lång "cistern" innehållande 3 fack för ballingvätskor samt ett fjärde för påfyllnadsvatten. Hyllan på mitten klarar alldeles säkert inte av några större antal kilogram vätska, så antingen får jag försöka förstärka på något sätt eller så blir det att klura ut någon alldeles extra och använda nedre delen till något vettigt. Det gäller att utnyttja skåpet maximalt. ;)

Lyse i skåpet ska ordnas så man får vettig arbetsbelysning. Skåpet är ju svart, men med Clas Ohlson i närheten så är inte en ljuskonstruktion långt borta.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Akvariet fyllt. Naturligtvis pangade jag min fina termometer tidigare (föredrar sprittermometrar) så nu är jag utan indikator. Däremot känns vattnet lagom varmt för att blanda salt med, men jag väntar ändå tills i morgon med detta.

NP Biopellets är beställda, likaså ett par ljuddämpande fästen till Tunze 6055:orna.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag tror jag blir knäpp.

Själv är jag helt allergisk mot (o)ljud och att då försöka driva ett saltvattenskar borde ju vara rent vansinne, men jag är driven...

Har 2st Tunze 6055:or som jag kör på näst lägsta varvtal för att inte bullra för mycket. Det verkar som att dom gått till sig en aning så dom lever inte om allt för mycket på lägre varv. Har däremot beställt ljuddämpande klämmorna för dom, så vi får se vad det ger.

Vad gäller ytavrinningskammaren så är det beklagligt durrande från den. Vet inte riktigt vad jag ska göra där, men att gå och tro att Tunze Silence verkligen är tysta är tydligen för mycket att hoppas på. Även om den är på några löjliga få watt så för den ett jäkla liv.

Ska försöka plocka upp lådan vid tillfälle och se vad jag kan göra kring ljuddämpning omkring pumphöljet mot själva lådan, för det är det jag beskyller just nu.

Skummaren (Tunze 9002) har samma typ av pumpmotor (dock med en venturi på utloppet) och för sitt liv, men där är främst ljudet av bubblorna i stigarröret som är enerverande men också insugsljudet från strypventilen. Jag har en ATI-ljuddämpare liggande i gömmorna, så mest troligt blir det att modifiera den en aning och montera ljuddämparen på sidan om, utanför skummarkroppen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

För övrigt är saltet blandat och jag är i princip redo att håva i LS...

Tyvärr finns inte så mycket att tillgå av färsk vara häromkring, bara 5-8kg, så jag får se hur jag löser detta.

Jag är mån om att få så färsk sten som möjligt då jag hittils under mina uppstarter bara haft inkörd sten. Kanske blir det några kilo inkörd och "toppa" med ny?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Idag kom Biopellets, en Tunze Silence tänkt till mitt biopellets projekt och ljuddämpande fästen till mina Nano Streamers. Och vilken skillnad!

Att byta dom var ingen match och från att kunnat köra på mellan 12-14V på bara en streamer till att kunna köra fulla 24V på båda och ändå hålla lägre ljudnivå.

Att dessa inte sitter orginalmonterade är för mig en gåta, men visst är det sånt här som kallas "marknadsanpassade priser"? ;-)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...