Gå till innehåll

Död leverans mottagen, vad göra.


Clownen

Rekommenderade inlägg

Självklart gör vi alla så gott vi kan, men ingen av oss kan fråga och få bekräftat bad som fungerar bäst för våra invånare, utan det som i slutändan avgör är vad vi anser är estetiskt tilltalande.

Jag kan tillägga att jag äter kött, för att jag tycker det är gott, och inte drabbas ett dugg av dåligt samvete. En annan form för systematiskt djurplågeri som jag nämnde tidigare är självklart uppfödning av kött djur. Fisk äter jag inte, för att jag inte tycker det är gott, vilket även gäller skaldjur. När polarna vill äta fisk anklagar jag inte dem för att vara hemska och orsaka utarmningen av haven, men när de frågar om de inte kan få dra upp något ur mina akvarium för att tillaga det får de självklart ett nej. Hur passar det ihopa med den stora glädje jag har för kött, som producerats under motsvarande former?

Vad var det du sa om sidospår? LOL :ler:

Peter! Hur har det gått? Har några klarat sig?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 55
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Inte speciellt snällt att totalsåga någons samtliga inlägg på denna sidan och sen uppmana alla att släppa dessa "sidospår"... vad sägs om att vara den som börjar med att släppa det istället för att vara den som börjar kasta paj?
Sant, men inte hälften så kul. För all del, jag har inte något emot att råden fortsätter vara hur off-topic som helst men då bör man i alla fall erkänna att man är off-topic, och att diskussionen har intet, eller föga med trådskaparens syfte för tråden att göra. Trådskaparen har ju löst sin del av bekymret redan, resten är ren dokumentation, och att få butiken att ställa upp på sin utfästelse om ersättning. Och apropå att kasta sten i glashus... Du ser själv hur lätt det är att låta bli va? "Vad sägs om att vara den som börjar med att släppa..." Tsss, snacka går ju.
Dina åsikter om matetik är ju inte direkt on topic.
Nä, men det är det logiska argumentet mot "det är ju så sorgligt när fiskarna har dött, om du inte gråter och är ledsen som om det var din valp som dog, är du ett känslokallt monster." vilket var vad Irene M svepte till med.
Vad var det du sa om sidospår?
Du kan citera hela mitt inlägg eftersom hela inlägget var exakt lika off-topic. Inte ett enda av de citat jag citerade hade över huvudtaget med trådens inriktning att göra, och alla mina svar på citaten var exakt lika irrelevanta för trådskaparen. Vilket, för övrigt, även det här inlägget är/kommer bli. Däremot var svaret du valde att kommentera helt relevant till citatet jag skrev det till. Ett citat av dig...

Men jag ska ge er ett frislag. Var då goda, citera och kommentera så det står härliga till, jag ska inte skriva något mer off-topic i den här tråden, vilket eftersom ämnet (för mig) on-topic är uttömt, innebär att jag inte kommer skriva mer här. Så ladda efter bästa förmåga. Så kan tråden därefter återgå till topic.

B!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det har nu gått två dagar efter det att trådskaparen, som behövde hjälp med en specifik fråga, har slutat att göra inlägg.

Låt oss därför låta denna tråd vila tills dess att trådskaparen känner att han vill ha fortsatt hjälp. Vi har ett forum som heter "Saltvattensetik" om någon vill fortsätta diskussionen i mer generella termer.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Djurtransporter är viktigt och krångligt så det är lite tråkigt om det tas illa upp att det ventileras. Jag har ingen lust att bidra till att tråden skall fortsätta i något tråkig stämmning men eftersom jag fått nån fråga vill jag nog svara på.

Vad gäller rekommenderade firmor för transport så har jag inga erfarenheter, eftersom jag har eget tillstånd så kör jag själv. När det gäller företag som kan åta sig transporter så har jag länkat till de godkända men det medges att det inte är lätt att få fram nåt användbart i den listan, det är mängder av travtränare och liknande. En firma som jag vet kör sällskapsdjur och kanske kan hjälpa till är JetPak, hör med dem och berätta gärna vad de säger.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det stämmer att det inte finns någon jag som säger att det är olaglit att frakta fiskar med posten. Däremot finns det sjurskyddsförordningar som gäller vid frakt av levande djur. Bryter man mot dessa kan man dömas till böter eller fängelse i högst 2 år. Eftersom att posten inte kan uppfylla dessa stadgar är det olagligt att skicka fiskar med posten i sverige. Att sedan hitta en budfirma som kan åta sig att skicka fiskar från ett land till ett annat är en helt annan sak. Följer budfirma dessa stadgar finns det inget som hindrar att man fraktar fiskar så. Men om det blir billigare och mindre krångligt är en helt annan sak.

Jag har mailat JetPak och frågat dom om detta och fick det här frågan och svaret. (Jätte besviken).

Hej!

JAg undrar om ni kan leverera levande djur mellan Düsseldorf och Stockholm? Det gäller ett paket med tropiska fiskar. I så fall, Vad kostar det? Hur lång tid tar det? Har ni levande djur garanti? Vilken temperatur är det i utrymmet fiskarna transporteras i?

MVH. Irene

Hej Irene,

Tyvärr inte!

Prata med Lufthansa Cargo eller möjligen SAS Cargo som möjligen kan hjälpa?

Mvh

JETPAK

Hur det går till via Cargo har jag ju redan skrivit här ovan. Är det ingen som har egna erfarenheter och kan komma med tipps?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...