Gå till innehåll

Ramans 350L trigon


Ragman

Rekommenderade inlägg

  • Svar 138
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Om du hoppar över idén med refugium så kan du istället ställa returpumpen längst till höger i "sump nr 2". Då kan du avdela en del av sump nr 2 till osmosvattentank. Det är ju inte självaosmosanläggningen som ska dit, utan bara en tank med friskt påfyllningsvatten så att du slipper att fylla på för hand.

Jag har själv haft refugium innan, men tröttnade snabbt på det. Bättre med gott om plats för utrustning (olika filter mm).

Bara en idé :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Har fått igång sumpen idag efter många turer med att täta fogarna samt att pumpen la av. det läckte i genomföringen mellan sumphalvorna. nu e bara problemet att det låter för jävligt. behöver därför ett råd i hur man ska få det tystare. kör med rakt rör till avrinningen till sump, det e där problemet ligger ska man köra en böj så insuget kommer under vattenytan ??? o hur ska en sån se ut isf ska det va nåt luft hål eller så och varför ?? har sett nåt med T-koppling o såvidare, tacksam för snabbt svar på bra lösning !

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 månader senare...

Var o köpte t5 belysning till detta idag då jag sålde mitt korallkar. måste därför fixa bättre lyse i detta kar o sälja av fiskarna som käkar koraller o inte går att ha tillsammans med varandra. problemet nu är att juwel belysningen jag köpte var på 45w ?

895mm långa så mina vanliga 39w rör passade ju inte. vilka lysrör ska man ha till denna ramp e det bara juwels egna som funkar till det. o vilka rör ska man välja isf. såg att dom hade,

marine: Ljus för salt & sötvatten blått ljus 15000 kelvin

day: Dagsljus som drar lite åt blått 9000 kelvin

colour: Färgat ljus som drar åt rött

blue: intensivt blått ljus för saltvatten kombineras med marin rör

natur: Solvarmt dagsljus 4100 kelvin

?????

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej på dig.

Jag har ett likadant kar som dig och köpte ett 15000K rör och blårör.

MEN! jag kör nu med de medföljande armaturerna + en Mh lampa på 250W och det är ändå för lite ljus. Så jag skall snart köpa till ytterligare en 250w lampa. Jag kommer att köra T5 rören bara vissa stunder per dag typ morgon och kväll och sedan köra mina 250w lampor resterande tid.

Mvh Henric

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

jag har orginal t5 ramp som jag var o köpte igår. ska även köra den lilla rampen så småningom. tänkte även försöka få in 2 st extra t5 rör från mitt gamla kar. det e 1 arcadia ramp eller rättare sagt en ballast med 4 kopplingar till rören.

det jag hade i mitt förra kar var 2 st 10000k rör samt 2 st reefblue actinic var kanon ljus av dom därav tänkt ejag att det kanske var fint o sätta dit 9000k rören som juwel har o sen 2 blåa eller kanske 2 marin rör ??

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

jo jag märkte ju det mina gamla rör passade ju inte , men jag e ute efter o få reda på vilket kelvintal jag ska ha på de nya rören. dom heter ju inte samma som 85cm rören eftersom det e juwels egna. det jag undrar nu är om juwels day rör funkar till saltvatten eller om man ska köra deras marin rör o blårör ??

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

okej fölåt, jag skulle kört 2st Juwel Highlight T 5 Marine 45 W

1st Juwel Highlight T 5 Blue 45 W och 1st Juwel Highlight T 5 Day 45 W för att bryta av det kraftiga lå som kommer bli. men som sagt det är en smaksak hur blått man vill ha det.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

det blev 2 st juwel day lysrör men jag tycker faktiskt dom e lite för vita. ville ha mer blåton.

kör nu 2 day 45w 2 reefblue 39w 2 orginal t8 15w powerglo.

men som sagt jag e inte riktigt nöjd. funderar på vad jag kan byta ut o mot vad

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...