Gå till innehåll

Illustratören 2.0, nya tider=nytt kar


Illustratören

Rekommenderade inlägg

Vilken klockren bild Mattias, skrattade så jag höll på att dö.

(för er som missat, se bild inlägg 268)

Ha ha.. en bild säger mer än tusen ord =-)

Ja du, får man sånna liftare lägger man ner akvaristiken.

B!

De är så jäkla kräsna och om man inte passar sig kan de explodera. Måste vara sysselsatta hela tiden. Ända sättet att hålla dem i schack är att tillsätta vodka eller öl regelbundet, då håller de sig lugna.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Så har 50% av burken fyllts med vatten, återstår ungefär 30% vatten och den LS som legat i källaren och bubblat.

Tyvärr tog buntbanden slut och jag kunde inte bygga klart med den nyköpta stenen. Ska åka och köpa buntband imorgon och försöka hinna med att fylla burken med vatten också. Blev en lite temporär byggnation med vanliga buntband tills imorgon.

Kan bara säga att de vita rutorna gör sitt och att överhänget som kommer skapas av rörkonstruktionen kommer bli nice! Kommer bygga så att stenen hänger ca 7-10cm ovanför sanden så att det ger luft åt aquascapet. Tror de kommer bli riktigt snyggt med lite koraller på det hela om några veckor.

Nåja, såhär långt har jag kommit:

post-2577-14468918795321_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Mattias gillar verkligen dina verk, denna burk tror jag kommer att bli grym!

Ja, de blir nog bra.

Hoppas att inte stenen blir för mycket bara utan att korallerna får lite plats över. Vill få en lite luftigare känsla i burken.

Mattias, jag är imponerad av din energi i alla dina projekt! Ska bli roligt att få se detta så småningom!

/Erik

Energi och energi, detta projekt har inte precis gått snabbt. Har ett badrum som tagit tid och kraft från detta projekt.

Tog en sväng förbi Slangservice (den lokala slang-affären). Köpte på mig en knippe buntband och en smalare siliconslang att bygga in i revet så jag kan mata korallerna rakt ut ur stenen om jag vill det.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Så har man spenderat två hela kvällar att pussla och pilla med stenen. Totalt 7tim hängandes över kanten med armarna, har till å med fått blodutgjutningar på insidan av armarna då jag i slutet av kvällarna varit så trött i armarna att jag hängt mot akvariumet med dem.

Har gått åt en jäkla massa buntband. Inte för att det behövdes åt det slutliga aquascapet (vilken inte är helt klart). Utan för att stenjäklarna inte ville sitta snyggt, hängde fel eller att jag inte kunde hitta en sten som passade bra i nästa. Var bara att klippa av banden och börja om tills man var nöjd.

När jag bar upp stenen låg plötsligt ena fisken på botten av hinken. Var bara till att luta hinken så gott det gick och ploppa ner firren och stenen i nya burken (bilderna med en svart plupp på är huvudet på firren). Hann inte med någon inkoppning där inte. Såg att den simmade runt nu 2tim efter händelsen. Såg ut att må bra. Så nu är begge firrarna i burken. Ser ut att trivas.

Är ganska nöjd med aquascapet. Blev lite tightare till rutorna än jag räknat med, men jag får helt enkelt placera korallerna lite annorlunda så de inte växer in i rutorna så snabbt. Får även placera fraggar för att dölja fula delar av stenarna i framtiden.

Återstår lite tid att finjustera stenen och stenen i grottan. Blir spännande om jag når in i grottan eller om jag måste låta det vara som det är där inne.

Sedan måste jag plugga in tekniken ordentligt. Skummare, UV-c, Ozon och nitratfilter ska ju kopplas in. Väntar lite med automatpåfyllning då jag ska köpa en ny. Blir nog en julklapp åt mig själv =-)

Nu är det fan dags att sova!

Nåja, så här ser det ut. Spana in klippavsatsen, rubbet flyger i luften. Kommer hänga 5cm ovanför sanden på botten =-)

post-2577-14468918808519_thumb.jpg

post-2577-14468918808657_thumb.jpg

post-2577-1446891880879_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack alla, blev bra. Mycket slit och många timmar planering lönade sig.

Har kopplat in skummaren och fyllt på med lite mer vatten. När man körde begge pumparna sög sumpen för hårt så att överrinningen började porla lite väl högt. Nu är det knäpptyst.

Tog en timme att rensa ur alla små avbitna buntband från botten, samt att plocka upp stenen som var överflödig och bunta fast lite småsten där rör syntes för tydligt. Finns fortfarande ställen där rören syns, hoppas att jag kan sätta för fraggar på de flesta ställena.

Tryckte även fast de första montipororna. Det var delar från de jag hade i källaren. Tyvärr hade en sten ramlat. Den hade rosa och röda montiporor på sig, så jag får helt enkelt leta efter fraggar av dem igen. Brukar inte va några problem, då rosa och röda är vanliga.

post-2577-14468918811194_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Snyggt! Det ser ut att ha tagit en stund att få till det. Men som sagt snyggt blev det.

Jodu, här har spenderats timmar.

Ett helt oväntat problem har dykt upp.

Min skummare är bra, men det blir mängder av microbubblor ur utröret. Bubblorna åker raka vägen in i cirkulationspumparna och vattnet blir fullt av microbubblor. Någon som har tips om en lösning? Ska koppla en påse med kol och rowa till röret så att vattnet från skummaren går igenom kolet, kommer det hjälpa tror ni?

Vill även tillägga att jag medveten placerat de första fraggarna långt ner. Det gör att jag kan fylla på uppåt och vid sidan av flakisarna utan att de skugga varandra.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...