Gå till innehåll

Bubble Magus C-120 kalkreaktor


acuario

Rekommenderade inlägg

Det började bli dags att byta ut min egengjorda kalkreaktor och efter lite letande så hittade jag denna. Priset passade min plånbok och jag slog till. Det blev alltså en Bubble Magus C-120. Paketet anlände och jag betalade en tullavgit på 254.- sen var det bara att packa upp min nya leksak. Första intrycket var wow! vilken fin reaktor, kvalitetskänslan känns hög och den är välbyggd. Reaktorröret är 47cm högt + att slangar och kopplingar lägger till några cm, diametern på röret är 12cm. Cirkulationspumpen är en maxi Jet 1000L Jag beställde den utan media för att få ner fraktkostnaden lite, jag passade även på att köpa ett utbyggnadskammare för löjligt låga priset 21,45€. Jag kommer att börja med enbart själva reaktorn och se om den räcker annars kopplar jag in den andra också. Vatteninloppet är ett genomskinligt rör där man lätt ser vilket flöde man har in i reaktorn, på slangen satt en lyxig slangklämma som tyvärr inte funderade så bra så jag satte på en liten ventil istället. Som matarpump använder jag även det en maxijet med en liten specialkoppling så jag kunde koppla in 6mm slangen. Nu puttrar den och går och tiden får utvisa om den duger men jag är säker på att den kommer göra sitt jobb galant, i jämförelse med min gamla så är detta en ferrari mot en gammal folkracekärra. Något som verkar tydligt redan nu är att den är gassnål i jämförelse mot min gamla. Årets Julklapp kanske en kalkreator eller skummare från Bubble Magus ;) Betalade under 2000:- för allt och då är en magnetventil med i priset + backventiler och extra slang.

post-764-14468918328131_thumb.jpg

post-764-14468918328324_thumb.jpg

post-764-14468918328496_thumb.jpg

post-764-1446891832867_thumb.jpg

post-764-14468918328836_thumb.jpg

post-764-1446891832901_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

hur funkar egentligen flödet genom reaktorbehållare 2 , är det bara dropptakten som styr flödet genom den ? på bilderna finns orange slang som går in i botten på reaktor 2 , sen svart slang ut i toppen med styr-kran för dropptakten.

mvh manne

Kopplade in extrabehållaren idag och allt ser ut att fungera bra samma mängd som går in i reaktorn går ut genom reaktorn. (nu i tank 2 ) enkel matematik :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kör du med något media i behållare nr två?

ja annars vore det väl onödigt att koppla på den ;) sen går utvattnet genom ett rör med fosfatremovers eftersom bunden fosfat i korallgrus brukar lösas ut i början och sen sakta avta och till slut helt sluta efter ett par veckor.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kopplade in extrabehållaren idag och allt ser ut att fungera bra samma mängd som går in i reaktorn går ut genom reaktorn. (nu i tank 2 ) enkel matematik :)

då finns det inget rotationsflöde i behållare 2 , utan 'bara' drop takten ?

smart med fosfat reaktor efter det..

mvh manne

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

På bilderna i sumpen ser man en blått rör med en end cap och ett litet grönt rör i botten. där droppar vattnet ut i karet. röret är fyllt med fosfatremovers. så i Kalkreaktorn har jag korallgrus och magnesiummedia, i extrabehållaren även där korallgrus.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...