Gå till innehåll

Vilka fiskar kan man förvänta sig att see här?


patrikk

Rekommenderade inlägg

Hej gott folk,

tänkte höra om det finns någon som kanske har koll på vilka fiskar jag kan förvänta mig att see på denna stranden enligt guiden så består botten av mestadels koraller och ska vara bra för snorkling. Så nu undrar jag vilka fiskar bör jag kunna se här: http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=7.882884,98.272319&spn=0.003985,0.006958&t=h&z=18

jag har kollar på reeflex men ganska jobbigt att klicka på varenda art för att se om den kan finnas där.

så jag uppskattar alla svar på vilka fiskar som finns där. Planen var att ta thailand och australien men det blev tufft att få ihop till allt vi ville göra så vi har fått dela upp det på två resor iställer så nu blir det thailand först. Ni kan även se hotellet precis norr och stranden sen finns det ytterliggare en strand norr om hotellet.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Sandstrand är ju tyvärr inte det bästa för djurlivet. Det är ofta lite öken där. En del småfisk och bottenfisk kan du dock säkert se. Om du vill se mer revfisk så bör du söka dig mot klipporna.

Vid Phuket så har jag bland annat sett olika Acanthurus-kirurger en del fina kejsare. Även enstaka drakfiskar och muränor.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Just så långt in till stranden vet jag inte hur mycket du kommer se, men de gånger jag varit och dykt i Thailand så har vi åkt till platser mer lämpade för dykning som tex runt Similan. Där har man kunnat se en hel del varierat, allt från småkryp till haj och rocka, så har du tur kommer du att få se en hel del olika djur.

Du kan kika på denna länken som är om vår första resa ner dit där vi hade en 10-dagars live-aboard runt Similan och upp till Koh Bon och Koh Tatchia och Richelieu Rock.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...