Gå till innehåll

Egen matgegga! Hemmagjord mat


Illustratören

Rekommenderade inlägg

om intresse finns så kan jag fixa fram råa räkor till fiskmat ..jag har själv använt råa räkor som jag kokade snabbt i osaltat vatten till räkmix till mina malavi ..har matat med denna räkmix i mitt saltkar fiskarna åt som tokiga har även haft i axantin för färgen och div vitaminer och omega 3..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 månader senare...

Jag gör mycket mat själv. Tycker det är kanon man vet vad man har i. Och man kan tillföra extra av vissa saker vi behov. Läser man på så kan man göra ett väldigt bra och varierat foder. räcker då att ha ett foder i frysen :P Ekonomiskt vet jag inte ej räknat så noga. Jag gör eget foder för att anpassa foder till olika djur inte käna pengar :)

Men jag tror allt det är en aning billigare.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

vad är det för vits att koka räkorna?? och vad är det för vits att ha de skalade?? Mixa räkorna med skal, ögon, rom och skit, ni slänger bort protein som fiskarna behöver.

Jag brukar ha musslor,hela räkor, lite torsk, ärtor, spenat, spirulina, rå paprika, artemia och vitlök. Mixar allt till en tjock gegga och slänger i några IKEA isformer som ser ut som långa pinnar.

Bindemedel är inte lönt att ha, det är min åsikt men smaken är som baken ;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Bindmedel har man i räkmix till sötvatten, Agar agar rekommenderas. Det finns inget behov som jag ser det av bindmedel i det "Blender mush" vi matar saltakvariet med. Koraller & andra lägre djur drar nytta av partiklar och små rester. Räkorna bör nog vara råa hellre än kokade.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 år senare...

I dag ska vi göra matgegga, jag har i torsk, sej, lax, nori, spirulina, artemia fryst och flingor, phyto och zoplan, pellets vitaminer och vitlökolja. Har gjort den en gång tidigare fiskarna blir som tokiga.

Ändrat av gurra600
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...