Gå till innehåll

275L Sjöhäststall.


milk

Rekommenderade inlägg

Hoppas du har relativt lite ljus åt den annars blir du av med färgerna om ett tag. Dom har en tendens att morfa färger beroende på hur mycket ljus dom utsätts för. Färre färger med större fält verkar funka bra i mer ljus men dom med många färger o detaljer kan tappa de mesta under för mycket ljus.

Jag har gjort ett par experiment för att se vilka platser vore lämpliga i mitt stora kar, den med enkla färger fick ett ny färgläggning från ren röd till röd/grön fläckig.

Jag har en multicolor GradeAAA i stora karet som börjat bli mer och mer rosa/röd och tappa en del av dom mer funkiga färgerna.

Den ligger ändå längst ner vid kortsidan aningen skuggad av lite sten o koraller.

Har en likadan färgmorf i fraggkaret som är vid sidan om T5 rören med riktigt lite ljus, där blir färgerna bättre vecka för vecka.

Jag har läst att vissa hävdar att foder kan hjälpa dom att klara av mer ljus men jag kan inte bekräfta eller dementera den teorin...

När det kommer till tillväxt så är det bara att ha tålamod, ju snyggare dom är desto saktare växer dom ;)

Men det är snygga koraller när dom får rätt ljus o flöde, så lycka till!

//NiXoN

Tack Nixon för dem tipsen :-)

Vad har du för belsyning till ditt akvarium?

Dock blir man ju lite fundersam, för jag fick rådet att sätta den högt upp så att mycket ljus kommer åt den. tydligen har de alltid stått under mycket ljus. Jag har själv 400w MH och nu står de ca 15cm från botten rakt under lampan och mitt akvarium är 65cm högt. jag brukar mata den med mysis och krill, som jag gör med calustreorna också. tillsätter och coral v-power ca en gång i veckan.

vore ju tråkigt om den tappade färgerna, men kan nog bero på mer än bara ljuset känns det som, eller? har den tappat färgerna en gång kan den väl få tillbaka dem vid rätta förhållanden?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 106
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Jag misstänker att jag vet vart den kommer ifrån så visst den har ståt under en hel del ljus.

En del av mina koraller har stått ett tag under en 400w innan jag tog hem dom och därefter så har dom fått fler färger nyanser och toner.

Om du funderar över färgerna så gå igenom trådarna på RC´s LPS del, ta i princip vilken somhelst som handlar om ljus o acans...

Det finns ett mastigt acan kar som drivs med en 400w 20k lampa, ser riktigt imponerande ut men ägaren själv medger att "high end" acanastreorna inte behåller färgerna i karet.

Däremot så blir dom enklare varianterna riktigt snygga.

Jag har inte sett någon märkbar skillnad beroende på hur mycket näring som finns i karet och därav tycker jag att dom är rätt tacksamma, ljusets mängd och färg verkar styra mest.

Att mata korallen verkar få polyperna att växa och sprida sig rätt bra om ytan är lämplig, skelettet växer dock saktare...

I mitt stora kar så belyses acanastrean av en 250w 12k reeflux, den ligger 5cm från botten vid sidan om lampan(70 högt kar). Jag har inte mätt ljusmängden på den ytan...

I fraggkaret(T5 rör) så har jag tillväxt o bra färger med 85-130par(stigigemla typ av mätare).

Jag matar korallerna 2-3 ggr per vecka med mysis och LPS foder...

//NiXoN

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Mandarin är något jag velat skaffa men hört dom är svåra, just matbeteendet är rätt många som misslyckas med det har jag hört & läst.

Då ska jag ge dej ett glatt besked angående mandarinfisken. Jag är ganska ny inom saltvatten och har bl.a en mandarinfisk sedan första dagen i ett 58liters kar med ca 8-10kg ls (även 2 clowner och en snabb fisk jag inte kan namnet på). Matar den med pellets och fryst artemia. Den bara älskar fryst artemia :) Jag har fått några varningar om att hålla koll på den men är hur pigg å kry som helst.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tänkte lägga in en bild på dem nya favoriterna.

Det som står näst på schemat över akvariet är att byta lampa.

Har siktet inställt på MarineLUX 12.000k 400w MH fullspektrum-lampan.

post-4490-14468921048807_thumb.jpg

post-4490-14468921049014_thumb.jpg

Ändrat av milk
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...