Gå till innehåll

Purple Tip Heteractis crispa


Molle71

Rekommenderade inlägg

Ytterfilter tar inte bort något. Det samlar restprodukter som bryts ned biologiskt, och återförs till akvariet. Visst, som mekanisk filtrering hade det inte gjort skada, men jag tvivlar på att du kommer tömma och rengöra det dagligen. Det går för all del att köra med biofilter, och utan skummare, men det är sällan det fungerar om man inte har jäkligt bra koll på vad man pysslar med redan från början. Absolut inget för nybörjaren. UV-C't som sitter i ytterfiltret är sannolikt av typen att det motverkar grönvatten, alltså svävar alger i sötvattenskar. Det gör varken till eller från i ett saltvattensakvarium. Eventuella svävaralger blir fort mat till filtrerare, och allt annat det där UV-C't skulle kunna vara nyttigt mot, har det inte tillräcklig verkningsgrad för att ta livet av.

Skummaren vet jag inte ens vad det är för någon, och en snabb googling gav inget matnyttigt.

B!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja det är helt normalt. Ibland kan det var brunt och komma ut som klumpar eller dimma. Det beror på vad du matat den med.

Men om du vill ha den kvar behöver du öka ljuset. Att den sträcker på sig beror nog på att den försöker komma närmare ljuset. Och kanske att du har alldeles för låg cirkulation.

6 x 54w T5 är nog minimum för att hålla anemoner i ett 350 liters kar. Om det är en vettig armatur.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tänkte vad är det minsta man måste ha när man har saltvattensakvarium... Ytterfilter ska man avstå det efter som det blir restprodukter av det och kommer så småningom ut i karet igen... Skummare är väl själva hjärtat i karet? någon sa att min är för liten, den pumpar igenom 550 liter i timmen och det blir ungefär 2-3 dl smuts i koppen per dygn. riktig brun sörja är det. doppvärmare måste man ju ha efter som tempen ska ligga runt 25 grader. Har läst om dom som bara har levande sten och syra och inget mer och det funkar hur bra som helst. Så frågan är ska jag ta bort ytterfiltret? har aktivt kol i det är inte det bra? Finns det någon expert som kan svara på frågorna? mvh Anders.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...