Gå till innehåll

Frepet´s RSM 250


frepet

Rekommenderade inlägg

Tack för alla vänliga ord! :)

Jag har dock fått lite problem med cyano så bilderna överträffar dessvärre verkligheten just nu, men det är bara att jobba på så släpper det nog snart igen. Tanken är att jag skall få igång ett biopelletsfilter snart så förhoppningsvis hjälper det också. @tiomm det var den typen av filter du syftade på och inte filter på kameran eller? :) Så idag kör jag bara med orginal skummaren och en påse med kombinerad fosfat remover/aktivt kol.

Mvh

/F

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 veckor senare...
  • Svar 99
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Haha Tack, kan bli svårt att titta på om man blir allt för tårögd. :)

Korallen köpte jag som en Sinularia Flexiblis http://www.reeflex.net/tiere/555_Sin...flexibilis.htm Fast när jag kollat runt lite så tycker jag snarare den liknar en sån här Sinularia http://www.reeflex.net/tiere/2507_Sinularia_sp. 05.htm .

Snyggt så att man blir tårögd:)

Vad heter mjuk korallen på bild 5 ?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 månader senare...

Det var längesedan jag skrev någont men här kommer en kort uppdatering.

Jag jobbar fortfarande på att bli av med cyanon.. får väl se om den tänker ge upp snart. Jag har iaf de senaste månaderna försökt vara mer noga med att hålla skummaren ren så den jobbar så bra den kan och att göra vattenbyten lite mer regelbundet. Jag försöker byta ca 25-30 liter ungefär varannan vecka nu istället för kanske var 5-7 vecka som det var tidigare. Vi får väl se om det kan ha någon positiv effekt på cyanoproblemen. Min puellaris har dött så jag skall försöka få tag i en ny sådan, eller något annat som kan hjälpa mig hålla sanden vit och fin och bidra i kampen mot cyanon. I övrigt växer det mesta på riktigt bra, och nästan lite väl snabbt och bra i vissa fall. :)

Mina clowner har börjat lägga ägg regelbundet och det verkar slita på dem att försvara äggen för min hona har haft några rivsår på kroppen. Än så länge har såren läkt men känns ju som risken för infektioner osv ökar ju när de får skador ofta. Hade hellre sett att de inte la ägg så de slapp försvara det hörnet så intensivt, men å andra sidan tyder det väl på att clownerna trivs om de lägger ägg regelbundet så man får väl vara glad för det.

Läggar med en bild från ikväll.. men vi håller oss på lite avstånd så man lättare kan låtsas som om inte cyanon finns där. :skrattar:

Mvh

/F

post-1666-14468929020216_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Cyanoproblemet har börjat minska, men man skall väl inte ropa hej än.

Min "roströda" montipora växer som ogräs och jag ångrar idag att jag tidigare satt fast några fraggar på den levande stenen. Jag vill inte gärna ta ur stenen för att få bort korallen så jag får kanske sätta något för som "kväver" ihjäl den på ytor jag inte vill ha den längre. Börjar även tröttna på att sätta fast avbrutna grenar på fraggsten då jag mer eller mindre gjort åt en hel påse bara på den sortens montipora, men även för att jag vill få till en mer öppen bottenyta.

Mvh

/F

post-1666-14468929169678_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 5 månader senare...
  • 1 månad senare...
Ser att du har vävnadsdöd på nederdelen av din stora röda grenväxande montipora. Min har blivit likadan de senaste veckorna. Har du nån teori om varför. Allt annat mår väl och det ser det ju ut att göra i ditt också

Jag utgår från att det var mina vattenvärden som ställde till det då jag hade slarvat med att mäta på 1-2 månader. KH var väldigt lågt samtidigt som Ca och Mg var väldigt höga. Jag trodde jag hade koll på det och var långsamt på väg åt rätt håll när det på bara 2-3 dagar blev den vävnadsdöd man kan se på bild. Men det kanske hade varit för dåliga värden under för lång tid eller något. Jag har en blå acro som höll på att dö i samma veva, det var faktiskt den jag märkte det först på och som gjorde att jag tog tag i saken att mäta och börja försöka rätta till det lugnt och försiktigt. Men när jag såg att montiporan också började dö och så snabbt dessutom, så gjorde jag ett större vattenbyte på ca 50 liter och efter det har jag försökte byta ca 30 liter varje 1- 1,5 vecka. Jag har även haft bättre kontroll över vattenvärdena så jag verkar ha bromsat både på montiporan och acron, men jag skall väl inte ropa hej riktigt än. Det har då inte varit någon uppenbar försämring på montiporan de senaste veckorna iaf och acron har börjat att repa sig och få tillbaka lite blå färg istället för att vara brun/lila där den inte har dött.

Jag gissar att dessa två sorter av koraller var mest känsliga för det problemet jag hade (har?), men samtidigt så tycker jag de av samma montiporasort som sitter på andra ställen i karet borde ha reagerat på samma sätt som den stora, men där kunde jag inte se något fel alls.

Jag vet inte om detta var någon hjälp till dig men hoppas du får stopp på vävnadsdöden så snart som möjligt iaf för det är inte kul när det sker!

Mvh

/F

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 8 månader senare...

Var längesedan jag uppdaterade och denna film är inte så ny heller. Den är filmad med en iPhone redan i mars/april någon gång, men det verkar dock vara den senaste jag har på karet innan jag flyttade nu i början på juli. Jag har inte tagit mig tid att bygga något rev sedan flytten utan allt är mer eller mindre bara nedknökat så vi får väl se hur det kommer se ut sen när jag tagit tag i det hela.

Mvh

/F

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...