Gå till innehåll

1900 liter med sump i källare.


Mejsel

Rekommenderade inlägg

Nu är allt klart för en 100% akvariebyggarhelg! Fru och barn är förpassade till Öland, kompisar inlånade ölen på kylning och pizzerian förvarnad att det kommer handlas rejäla lass i helgen.

post-2995-14468922708135_thumb.jpg

Passar på att lägga in en bild på det transportskyddade akvariet där man oxå ser förstärkningen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nice! är bänken färdig? ska bli kul o se bilder från transporten sen, kan tänka mej hur jävligt det kommer bli hehe, vet ju själv när vi bar in mitt kar som är på 1125L hur jobbigt det var, hade dock ingen kran ;)

Har du tänkt på underlag osv på bänken?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Akvariet står redan nu på det som kommer bli överdelen av bänken. 2x5" + 30mm laminerad spånskiva + 20 mm frigolit klass S100.

Benen (20st x 2x4") står hemma så från kran till dubbla rullbord och sen bara rulla det på plats. Kommer inte behöva lyfta det någonting som tur är.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Bara fram o kanter men jag är rätt lång så det funkar. Vill nästan få baksidan i skugga för att ändå med få fram scapen med flytande öar av sten så jag hoppas inte den ska behöva så mycket omvårdnad. Speciellt om man kör på 1000-1200 watt led kan man ju verkligen belysa bara det man vill. Lutar mest åt 20-24 st 50 watt vit/blå led nu, men man kan ändra sig många gånger. : )

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Låter som en super helg! Väntar spännt på uppdateringar här på tråden.Är själv i planeringsstadiet för att uppdatera mig med en ny burk och kollar in alla smarta lösningar som visas. Har aldrig haft ett akvarium med fristående sump innan så det är lite att fundera över. Ha en skön helg med pizza o pvc rör :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ferngren: Akvariet kommer stå dels på 60 mm tjock plankvägg (yttervägg) som vilar på betongen samt 4 st 4x4" stolpar som 2 och 2 håller 250 mm limträbalkar. Det klarar utan problem det 10-dubbla.

Mickius: In till Växjö och hämta svart folie till baksidan sen går jag loss med en tigersåg. Kommer uppdatera med bilder från telefonen under dagen och sen riktiga systemkamerabilder ikväll/natt.

Det stora lyftet är vid ca halv fem idag så vid åtta är det nog folierat och på plats med färdig bänk.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...