Gå till innehåll

540l optiwhite projekt


loopmannen

Rekommenderade inlägg

Ja i dag blev det en ny tur till Linköping och givetvis fick jag med mig lite smått o gott hem.

post-5391-14468924022593_thumb.jpg

Måste säga att jag med spänning ser fram mot att få se solkorallen slå ut, den har öppnat sig delvis nu på kvällen i månljuset och är oerhört vacker och en rejäl färgklick i mitt akvarium. Sjöborren började jobba omedelbart med att tugga i sig trådalgerna som finns i sanden medan eldräkan verkar chokad och bara sitter i ett hörn på glaset. Finns det ngn som kan namnet på korallen på bild 4? Kallas Ananaskorall på kvittot. Den röda färgen blir oerhört intensiv i det blåa ljuset.

post-5391-14468924022197_thumb.jpg

post-5391-14468924022306_thumb.jpg

post-5391-14468924022394_thumb.jpg

post-5391-14468924022499_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...
  • Svar 390
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

En tripp till Linköping, det blev en Acanthurus nigricans- Vitkindad Kirurgfisk, Acanthurus leucosternon - Vitbröstad Kirurgfisk, putsarfisk och några sandvändande sjöstjärnor. Glad är jag för jag har inga konflikter i mitt akvarium med mina gamla gula kirurger de har nog mött sin "överfisk" Det har varit helt lungt så jag hoppas att det fortsätter så. Putsarfisken vill gärna hänga på Nigricans men han är inte så förtjust i sin följeslagare.

Tanken har funnits på en segelfenskirurg men jag föll pladask för den vitkindade och nu har jag nog maxantal i mitt akvarium. Givetvis fanns det denna dag massor av snygga koraller som var tanken i dag men de får vänta ett tag till, måste ju ha något att drömma om också.

post-5391-1446892421363_thumb.jpg

post-5391-14468924213513_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack Fredrik! Ska kolla det lite närmare. Jimmy kolla på tidigare bilder så ser du, det är bara en liten bit där en av pumparna förflyttar sanden hela tiden men solkorallen verkar trivas där så jag låter det vara så. Skulle ha haft med mig en pularis också men tyvärr så fanns det inga hemma har lite problem med kiselalger i sanden. Det är ett ungt akvarium ca 2mån så det går nog över men ett kiselfilter till osmosen ska bli inköpt närmsta tiden då det dunstar en hel del vatten som dagligen måste ersättas.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Introducerade två nya kirurger för ett par dagar sedan nu har min Acanthurus leucosternon fått rejält med vita prick. Har haft uv på under nattetid men har det nu dygnet runt. Ozon ska beställas under morgondagen men kommer säkert inte att kopplas in fören tidigast helgen. Pumparna går på högläge vad mer kan man göra? Min Nigricans fick ett par prickar om men de plockade putsarfisken bort hoppas han får möjlighet att hjälpa till även här men än så länge så släpper fisken inte fram den.

Någon som har några andra förslag?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack! Ja de är helt underbara jag föll som en fura för min Acanthurus nigricans direkt när jag såg den, kastade mig över försäljaren på 30 sek efter att vi kom till affären -Tummen upp Impulsköp? Ja hade tänkt mig en segelfenskirurg men blev helsåld på en gång och det ångrar jag inte.

Fint kar, de nya kirurgerna är helt underbara :)
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tackar! Men jag velade länge om bakgrunde eller ej och har ångrat mig några gånger på vägen tyckar att en slimline med lite kalkalger på är riktigt snyggt. Men nu börjar jag vänja mig dock svårt att nå för rengörning i mitten på bakrutan måste skaffa en förlängare till min floaty.

Har kollat igenom din tråd och jag tycker det är ett riktigt snyggt kar!

Jag gillar verkligen att du inte har någon bakgrund.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack! Jag jobbar på det, lite lurigt att fotografera i vissa vinklar då glaset stjäl skärpan plus att jag har en pelare famför akvariet som speglar sig och det ställer till det. Men tror jag har hittat en hyffsad färgbalans i inställningarna på kameran. Önskar mig dock ett riktigt bra objektiv för närbilder.

Snyggt! Jäklar vad klara o fina bilder du fått till.
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag är fortfarande "ung" när det gäller den här branchen så jag testar mig fram och faller för ett o annat som kanske inte är inplanerat men några saker är klara.

När det gäller tekniken så är ozon beställt samt en osmolator ska in till sommaren.

Fisk: Nu känner jag mig nöjd förutom att jag ska inhandla en Valenciennea strigata när jag hittar en. En Mandarin står också på önskelistan men inte än först ska revet byggas ut med ca 20-30kg ls så födan är tryggad för den. Annars älskar jag kirurger men har det som jag har trånat efter.

Koraller: Nu när jag har ljuset så vill jag prova en del lps o sps Euphyllia ancora, Euphyllia paradivisa, GonioporaRöda eller blå samt Montipora flakväxande är några jag vill prova men här lär det bli ett o annat impulsköp ;)

Får vell se om man blir mogen för en speciell inrikning men som det känns nu är det mera det jag tycker är vackert.

Tror att den burken kommer att bli riktigt fin, och ingen dålig uppsättning med fisk :)

Kommer du att ha någon speciell inriktning på vad gäller fisk eller koraller ?

Eller blir det impuls köp ;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vilket snyggt kar du håller på att få till. Ska bli spännande att se utvecklingen.

Hur har du gjort din revpelare? Borr och plexistav, eller är någon annan lösning? Den ser riktigt bra tycker jag.

Tack, den blev jag ganska nöjd med speciellt då det var första försöket med att tillverka något sådant.
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej Johan! Tack tyckte själv att det blev helt ok för första försöket. Jag använde PEM rör (tror jag att de heter) Det är styva rör/slang som man använder till ex vattenpumpar. Borrade stenen och trädde på som ett pussel, eftersom pelaren inte har överhäng så räcker hållfastigheten gott och väl. Jag kan oxå bara plocka bort bitarna om jag vill ändra på pelaren eller byta ut vissa stenar. Slangen fick jag gratis på en lokal vvs butik (det går inte åt så mycket) men borren var skitdyr ca 220kr eftersom den är ganska grov men det finns nog billigare alternativ om man letar men jag såg ytterligare användningsområden för min så det fick kosta lite :)

Vilket snyggt kar du håller på att få till. Ska bli spännande att se utvecklingen.

Hur har du gjort din revpelare? Borr och plexistav, eller är någon annan lösning? Den ser riktigt bra tycker jag.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

I väntan på ett paket från Triton med b.l.a. en Sanders ozon 50ml så passade jag på att ta lite nya bilder. Det händer inte så mycket förutom att allt växer på fint och fiskarna verkar må bra. Skulle dock önska mera ls och en himla massa fraggar så bor ni i närheten av Vingåker med lite skoj till salu så hör av er.

post-5391-14468924331793_thumb.jpg

post-5391-14468924331191_thumb.jpg

post-5391-14468924331302_thumb.jpg

post-5391-1446892433141_thumb.jpg

post-5391-14468924331537_thumb.jpg

post-5391-14468924331643_thumb.jpg

post-5391-14468924331893_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...