Gå till innehåll

Anemon död pga av skada ?


Dellan1980

Rekommenderade inlägg

Hejsan undrar lite om det finns nått djur som kan börja äta på anemoner ? min anemon sprang runt på ett par olika ställen i akvariet tills den satte sig i botten sen en dag börja jag märka att den hade ett sår stort som en fem krona på sidan av kroppen lyfte självklart ut stackaren och la den i ett karantän kar jag har med allt överdimensionerat för att hålla så rent vatten som möjligt ?

Men detta hjälpte inte den sluta äta och tillslut nu så har den dött :(

finns det farliga djur för anemoner ? Mvh Dennis

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det brukar vara lite "struligt" att få en Crispa att sätta sig. Jag själv gjorde som så att jag placera dem mellan botten och en sten, klämma fast dem så att säga. Efter det så brukar dem fixa det själva och flytta sig till ett ställe där dem vill vara. Crisporna, i alla fall dem jag har haft, brukar gilla att sätta sig i skrevor samt ha en ganska turbulent flöde.

Jag gillar verkligen Crispan. Hade en sådan som la ägg/sperma några gånger. Det intressanta var att det alltid hände vid samma klockslag under några kvällar innan ljuset släcktes.

//Patrik

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

läste där det ända jag inte använde va osmos filter ! och kalkreaktor men jag skyller allt på mina dåliga timers och frökenfiskar för vatten kvaliten va perfekt på alla vis dock så kan jag även koppat den dåligt slarv som antagligen ligger bakom om det inte är frökenfiskarna :S för dom fanstygen e ju på allt o fjantar :S

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

lyset låter bra,

då har du ca 1500l/ i cirkultion? i såfall lite lite.. skulle nog siktat på minst 10ggr karets volym, helst 20ggr och gärna med varierat flöde.

tror inte det skulle hjälpa dig att köra med uv-c .

som sagt anemonen är svår att acklimatisera kan bero på det,

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

passade på att rengöra sanden ? fast det förstås ! skit vart det en del då slängde jag i en filterpump i tanken för att rensa men det va innan anemonen kom i ... kollade mina vattenvärden innan jag köpte anemonen och dom va helt strålande dock så antar jag då med andra ord att det va stress :( kan frökenfiskar stressa en anemon ? jag har ju självklart den elaka sorten 3 strimmig som är överjävlig mot allt i akvariet !

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...