Gå till innehåll

Lynxens 630l in Wall


lynxen

Rekommenderade inlägg

Har lite problem med enormt många små ormsjöstjärnor som invaderar mina koraller, tog upp o kollade ett par sps:er och på den ena satt säkert ett 50 tal. hur fan gör jag för att minska antalet i karet? Korallerna verkar inte må prima heller.... Vet ej om det är av ormsjöstjärnorna eller det är andra faktorer. Nån som vet om det finns nåt djur som äter dessa?

Här är en trevlig gynnare som äter sjöstjärnor: harlequinräka

post-2331-14468925548632_thumb.jpg

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 167
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Jag gillar min Harleq,räka.Den står lite överallt och "vajjar" äter tydligen sjöstjärnor och det var därför den fick följa med hem från ciklidhuset. Den är en liten prydnad för akvariet,när man nångång emellanåt får se den. Den är inte skygg utan bara ganska liten.Ögonen hade jag svårt att hitta på den!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

@ Manne: Tror det - mina filtrerande ormstjärnor har minskat sedan den kommit i och alla de tusentals vanliga vita och blå småstjärnorna är borta. Den har ju en nackdel - den äter bara stjärnor så man får offra en och annan stor om man vill ha den - men häftig är den...

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

F*n va häftig!! Är dom svåra eller onda på något annat sätt?

Som Lasse skriver.. Dom lever på stjärnor.. Har du någon större stjärna typ sandvändande osv så tuggar den armarna av den också.. Finns det inte tillräckligt så tillslut åker alla armarna o stjärnan dör..

Danny , vet att du kan beställa sådan hos Anders , om du nu ska prova.. En väldigt vacker liten sak.. Men som sagt , matspecialist.

Med vänlig hälsning, Manne

Sent from my iPad 2 using Tapatalk

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Frågan är om den äter ormsjöstjärnor med det är ju dessa jag har ett överflöd av... min sandvändare vill jag ju inte få lemlästad. De enda bilderna och filmerna jag sett så sitter de o kalasar på stora sjöstjärnor och inte de små.

Muränan bor numera i Simrishamn hos Ted64, hoppas den får den får det bra hos Draken o Tommy..... då menar jag fisken o inget annat ;-)

Håller på att få anemonen att flytta til en mindre sten så den kan då komma tillbaka till det stora karet och till clownerna som ser en aning förvirrade ut utan sin anemon nu.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

De äter garanterat de små vita och blåsvarta sjöstjärnorna som brukar komma i tusental. Hur det är med små ormsjöstjörnor kan jag inte säga till 100 % men även de har minskat i mitt kar sedan den kom i.

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 månader senare...

post-2324-14468926350476_thumb.jpg

Köpte ny korall häromdan, någon som kan verifiera att det är en Favites på de första 2 bilderna?

Frågade inte utan tyckte bara den var förbannat snygg....

Sen kände jag mig tvungen att skicka med en bild på en hungrig Candy Cane.

Köpte en harlequinräka och det känns som antalet sjöstjärnor har minskat, läcker liten krabat som börjar fäkta som en galning när kirurgerna närmar sig.

Övrigt tycker jag att jag har haft en bra tillväxt på korallerna.

post-2324-14468926350004_thumb.jpg

post-2324-14468926350243_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Köpte på mig lite fisk under Zoogigantens Crazy Days. En fjäril som dog dagen efter, en Imperator som dog efter 4 dagar en Dvärgkejsare som frodas o kaxar till sig nått enormt och har väldigt svårt att låta bli korallerna, en sandvändare som är väldigt lite o bökar i sanden(bild4) samt en Pholidichthys leucotaenia (convict Blenny) som skall finnas nån stans i karet...

Har haft en grymm tillväxt på Grön flakväxande montipora som ni kan de på bilderna, fraggar gärna av en bit till nån som vill ha för nån en liten peng.

Hade en dipp för ett par veckor sen när ballingen va slut o jag upptäckte att ballingpreparaten med va slut. Tack Jonas (spindelmannen) för den snabba leveransen av nya preparat!!!

Funderar att uppgradera med ny större sump samt ny skummare, har haft ögonen på en Deltec 1064 och då behövs en större sump...

Min Harlequin högg av ena benet på min sandvändare så nu går sandvändaren i ett annat kar....

Nä annars har det inte hänt så mycket..........Jo webkameran har jag inte längre......IT firman vill ha tillbaks den, inte kul alls........

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 6 månader senare...

Ny skummarpump inhandlad från Korallplaneten och installerad sen nån vecka tillbaks.

Det blev en Ati pump steglös hastighet och riktigt tyst. Skummar enormt bra!!!!

Det växer på bra i karet och alla fiskar mår bra!!

Nästa investering kommer att bli mer belysning förmodligen en razor 16k för att bli ytterligare en till framöver. Kommer nog bygga om min diy led med fler färger bl.a. Rött och uv.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 5 månader senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...