Gå till innehåll

Kontrollera mikroalger med pods


Arcticreef

Rekommenderade inlägg

Har tittat runt lite hos olika handlare och har upptäckt att det numera finns gott om olika pods som det går att köpa i levande skick. Dessa tycks vara förtjusta i att käka mikroalger samt att de förökar sig snabbt. Undrar om det inte vore vettigt att etablera sådana kulturer i akvariet/refugiet för att på så sätt hålla koll på mikros? Likaså bör man kanske undvika firrar som specialiserar sig på att käka upp dessa små "renhållningsarbetare"?Det finns ett företag som heter AlgaGen som specialiserar sig på dessa critter.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...
  • 2 veckor senare...

Blev ingen fart på den här tråden. Försöker igen. Mina Tiggerpods äter algtabletter i part i o minut. Varför inte testa att växa sådana och hälla ned i burken så snabbt det bara är möjligt. Undvik dessutom fiskar som tex mandariner som äter upp dessa små algätare.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Bevisligen går det att hålla dessa småkryp i refugier och utavrinningsboxar och liknande tillhåll, där inge rovdjur kommer åt dem.

Fortsätt du att dra upp tiggerpods så länge du orkar och kan, det är ett naturligt tillskott i revet och har nog enbart positiva effekter som jag ser det. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Bevisligen går det att hålla dessa småkryp i refugier och utavrinningsboxar och liknande tillhåll, där inge rovdjur kommer åt dem.Fortsätt du att dra upp tiggerpods så länge du orkar och kan, det är ett naturligt tillskott i revet och har nog enbart positiva effekter som jag ser det. :)
De växer så de knakar och de har minimala krav. Testa!
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 5 månader senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...