Gå till innehåll

128l boyu - första försöket


Kulin

Rekommenderade inlägg

  • Svar 322
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Snygga bilder Fredrik.. Kan tyvärr inte hjälpa dig med din nya växt, bara dementera att det inte är den du tänker på.. Men det är säkert nått annat fräckt som någon kommer att identifiera inom kort.. Vi får ta en tripp när jag kommer tebax efter jönköping..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Den har slängt ut en hel arme av sånna polyper sen det kortet togs, skall se om ja kan ta nå nytt imorrn. Han blev lite arg på mig förut idag när jag fyllde på med mer vatten å mer salt tidigare, och drog då in allt...hoppas han har skickat ut alla imorrn igen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ett försök att få mer av ytvattnet att åka ner i bakdelen av karet...ser ut att flytta bort mer av skiten på ytan nu... Låter det gå en stund så får vi se....hoppas det inte svämmar över hehe

post-6288-14468923576815_thumb.jpg

Ändrat av Kulin
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kom på en fråga till, är det dumt/fel att ha streamern på samma sida som avrinningen, alltså motsatt sida till strilröret?

Konstaterat att jag nog måste hitta på nått att göra åt alla partiklar i vattnet...har en filterklump under skummaren i bakre högra facket, men känns inte som att det räcker, eller ger sig detta med tiden?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

viingkortet är där för att "höja" nivån där vattnet rinner över ytavrinningen, skall testa och se om mer av ytskiktet rinner ner där bak på detta sättet....och det känns så just nu i alla fall.

har du streamern riktad mot vattenytan eller? det kanske man skulle testa för lite mer rörelse....strilrören e det ju inte superdrag i ;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

I sumpen sitter, från höger, skummare och under den en stor bit filter, nästa fack helt tomt, 3d facket en påse med såna där "makaroner", slängde i den idag för o se om den stoppar lite skit, vänstra facket returpumpen, slang och den inbyggda uvcn. Ser ut som du har lite mer rörelse än jag.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ok, då har vi inte redigt samma setup karet är ett Boyu HS-60 enligt manualen. I det högra facket vid ytavrinningen har jag nitratfilter och doppvärmare i nästa fack skummaren i nästa fullt med LS och sen är det tomt i det sista förutom returpump med uv-c .

Tar med en bild på hela sumpen också.

post-5608-14468923580935_thumb.jpg

Med vänlig hälsning, Hasse

Sent from my iPhone using Tapatalk

post-5608-14468923580853_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Då var man tillbaks efter ett par dar på annan ort, stannade till på ciklidhuset på vägen hem o köpte de första invånarna, 2gobisar å en eremit. Köpte även en större returpump, men måste göra nån mcgyver-lösning eller skaffa en lite större slang innan den kan kopplas in.

I akvariet hade massor hänt sen i tisdags, skall slänga upp lite bilder sen. Dock så hitta ja en mussla som dykt upp från ingenstans....liten grå sak som slänger ut nån vit fot när han r sig...ca 3cm lång kanske, försöker få ett kort sen för hjälp med id ;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

då kommer det lite bilder:

bild1 och 4 visar en knapp(?) i tisdags och idag...lite skillnad...

bild 2...min nya invånare.....en mussla som jag aldrig sett tidigare...

bild 3...en riiiktigt dålig bild på en av mina gobys....helt omöjliga att fota då de gömmer sig

jag tror det är en http://www.reeflex.net/tiere/389_Gobiodon_histrio.htm

och den andra som jag knappt sett sen han flyttade in tror jag är http://www.reeflex.net/tiere/388_Gobiodon_okinawae.htm

inte säker på någon av de två...men de är väldigt lika i alla fall.

sista bilden är nånting som växer i burken, men som jag inte vet exakt vad det är än....min bästa bild hittils tror jag dock :P

post-6288-14468923649887_thumb.jpg

just ja, nya pumpen blev en Resun 1500l/h det bör ge lite skillnad mot min tidigare 720l/h pump :P

post-6288-14468923649149_thumb.jpg

post-6288-14468923649359_thumb.jpg

post-6288-14468923649538_thumb.jpg

post-6288-14468923649711_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har bråkat lite med nya pumpen idag, men inte fått det att funka bra än...

Munstycket till nya pumpen krävde en större slang än originalslangen mellan pump och uvc(som är ihopkopplad med strilröret).

Lätt fixat, köpte större slang och en adapter så att en bit av gamla slangen fortfarande kunde användas för att få kopplas på uvc:n.

Här började problemet, när jag slår på pumpen så låter den utav helsikke. Tog loss o felsökte, och konstaterade att den var supertyst ända tills den kopplas in i uvc:n

Så jag gissat att flödet minskar ordentligt inne i denna, vilket gör att pumpen får för högt motstånd o får svårt o jobba.

Så nu får man väl försöka hitta nån lösning att koppla ihop allt utan att använda uvcn som "koppling", inte listat ut hur än bara

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Fipplat lite fram o tillbaks nu och konstaterat att 1500l/h genom strilröret i mina ögon blir för mycket!

Det vart orkan i burken och allt började flytta på sig och på gränsen till att skvalpa över.... Så jag kör på ett annat munstycke som har två utgångar, varav den ena låter jag bara vattnet strömma igenom(alltså ut i sumpen igen)och den andra in i strilröret.

Bra ytrörelse och framförallt ren yta, och bra ström genom sumpen... Det får duga tillsvidare ;)

Nu skall ja istället koncentrera mig på att få mina invånare och koraller att trivas, och så smått börja utöka korallbeståndet

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...