Gå till innehåll

Lasses Percula 120


Lasse

Rekommenderade inlägg

Detta exemplar (det som är på fotot) är en fisk jag hade för ett år sedan. Jag har fått tag på den igen - det går några i stora akvariet. De är dock väldigt skygga till en början och jag har inte fått någon bra bild på dem. De har kommit som Wetmorella albofasciata men jag tror inte det är den arten utan Wetmorella tanaka. De kommer från Filipinerna. De är inte vanliga. Den bruna, Wetmorella nigropinata finns då och då i Göteborgstrakten.

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vore kul om den kom igång också.. Tyckte den saknade en hel del färg dock vid senaste besöket..

[ATTACH]100324[/ATTACH]

Din handflata är från denna monti hos mig.. Du borde kunna klämma till så du får denna fylliga färg också..

Mvh Manne

Helt sanslöst fin monti! Avundsjuk...-boxing

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jäklar vad snyggt det är! Men det bästa är ändå att det är så fullt med liv, det kan verkligen aldrig bli tråkigt att kolla på ditt kar! :D

Sen är du grym på att fota också! Det är en härligt murrig trollskogskänsla i alla bilder, fast en psykadelisk trollskog full av färger ock konstiga djur ;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 månader senare...

En liten uppdatering

För cirka 3 månader sedan köpte jag två Liopropoma swalesi/carambi (Jag är lite osäker på vilken art det var i verkligheten). Ja - rättare jag köpte en först men när jag inte hade sett den på 3 veckor så köpte jag en till för jag ville verkligen ha denna fisk. Säg så här - de är solitära - därför köpte jag inte två från början. Efter ca 2 minuter upptäcker jag att det faktiskt fanns två i karet - den jag inte hade sett försvarade sitt revir. Efter detta så har jag inte sett någon av dem - och jag började misströsta även om jag vet att det är en skygg fisk som gärna inte kommer ut i det fria. samtidigt skaffade jag 4 gyltor från släktet Wetmorella . De skulle vara W. albofasciata men jag tror det är W.tanakai - eller åtminstone 3 av dem. Den fjärde var en W.nigropinnata. Dessa är skygga också men de började visa sig efter någon månad. Jag hade redan en W. nigropinnata och den och den nya har nog bildat ett par, de ses ofta ihop i alla fall. Av de övriga tre så har åtminstone två börjat visa sig ute så man ser dem varje dag i alla fall. Detta har gjort att jag börjat avskriva mina skygga Liopropomer. Men - faktiskt - åtminstone en av dem lever i högsta välmåga - har nu sett den 3 dagar i rad (det kan vara bägge två faktiskt - jag har bara inte sett dem ihop). Tyvärr under ett par sekunder och de har varit omöjliga att fota. Skall dock försöka göra det - en mycket vacker fisk.

En av mina W.tanakai har jag dock lyckats med

post-2331-1446893207022_thumb.jpg

Jag har också skaffat två Clowner - den som kallas Skunk. De var avsedda för mina bubble tip men så tycker inte dessa. De verkar föredra stenkoraller...

post-2331-14468932070023_thumb.jpg

Eremiter gillar jag - här är det matdags

post-2331-14468932069801_thumb.jpg

Min mandarin gör sig alltid på bild

post-2331-14468932069601_thumb.jpg

Och slutligen - en helbild

post-2331-14468932069342_thumb.jpg

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Karet tuffar på - nu har jag kört nästan ett år med Dream Chip som belysning. Jag är väldigt nöjd med resultatet, Vissa koraller har exploderat. Min sinularia är nu ca 5 gånger så stor som för ett år sedan och då har jag tagit bor tre fraggar som i storlek var i samma som ursprunget för ett år sedan. Sedan i somras har 1 Bubble Tip blivit 6!

En fisk jag gått och titta på i många år men inte kommit mig för att testa är Amblygobius Rainfordi. En liten art som i ett försäljningskar kan se ganska obetydlig ut. Sedan 2 veckor går nu 9 stycken hemma hos mig och jag har inte ångrat detta överhuvudtaget. De går dessutom mycket bra ihop - vilket jag misstänkte.

Här är två bilder på dessa nya favoriter samt en på en favorit i repris

post-2331-14468932651621_thumb.jpg

post-2331-14468932651844_thumb.jpg

post-2331-14468932651383_thumb.jpg

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Tyvärr lyckades det inte så bra med min rainfordi - det är bara en kvar av dem. De verkade aldrig komma igång att äta ordentligt. En som har kommit igång att äta redan efter en dag är dock det här nyförvärvet - dessutom till skillnad från andra fiskar som tyvärr inte låter sig fotas så går det att fota den också.

post-2331-1446893316621_thumb.jpg

Det är en mystery wrasse (Pseudocheilinus ocellatus)

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det får bli ett nytt försök med dem längre fram och då skall de få möjlighet att starta äta för sig själva - utan konkurrens i det stora karet. Jag har inte upplevt att de varit svåra att få och äta förut - brukar gå bra i den affären jag brukar besöka.

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Min Serranocirrhitus latus har varit med i snart 5-6 år - nu har jag inte sett den på ca 3 dagar så jag är lite orolig att den försvunnit. Fiskar brukar dra sig tillbaka i mitt kar för att plötsligen dyka upp igen men vad gäller denna så brukar den dyka upp efter en dag i alla fall. Så har inte skett så jag är rädd jag förlorat den. Hoppas nu att mystery klarar sig

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...