Gå till innehåll

J.Svärd's 828L akvarium - Tråd stängd


acuario

Rekommenderade inlägg

jaha. Då har bygget av mitt nästa projekt börjat så smått. Detta projekt kommer att ta tid för jag kommer att skynda långsamt men kan inte låta bli att lägga ut lite bilder redan nu. Jag kommer att uppdatera denna tråd allt eftersom arbetet fortskrider, så ha tålamod mina vänner, resan har precis börjat....

Lite fakta:

Karet är 230x60x60 och rymmer 828Liter. Detta kar kommer att bli i stort sett ett rent fiskkar där min clowntryckare Ozzy kommer att flyttas över i. Tekniken kommer att bestå av en Aqua medic 5000 single. Ett Aqua care nitratfilter och belysningen blir lysrör (T8) Karet kommer att delas av så en 20cm bred sump blir intergrerat i karet där jag kan ha pumpar till skummare, Nitratfilter och Uvc så själva karet blir 210x60x60. Inredningen kommer att bestå av Faxesten, korallsten & Levande sten. Ett Osmosvattenkar kommer att placeras under karet för den automatiska vattenpåfyllningen. som Cirkulation har jag ännu inte bestämt mig för vilken typ av pump men en Tunze stream eller två lutar det starkt åt.

Bygget har börjat

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 542
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Mitt 735L kar behåller jag naturligtvis. Detta betyder 2 st kar och det nya ska som sagt innehålla fisk som tryckare, fjärilar, Kejsare. Vill ha 5-7 stycken C. semilarvatusar och lika många C. collare. 735L karet kommer att bli ett korallkar med mindre fiskar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

230 lååångt...Läckert! Fiskarna kommer ha lite att sträcka ut sig på... inget guppy hotel där inte...

Om jag idag skulle bygga en ny akvariemöbel, så skulle jag nog bygga en stomme liknande din... Thumbs up!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Fick tummen ur och fortsatte lite grann med bygget. Garderoben breddade jag till 65cm invändigt för att allt ska få plats. jag ska ställa en sump där men under tiden som jag väntar på den så provmöblerar jag lite. Övrigt som är gjort. Betsat bänken, Målat baksidan av karet blått och inhandlat en flowbox. Vad som ska göras är. Fixa en dörr till garderoben, Börja med att regla upp för överbyggnaden

snettframifrn2aw.jpg

flowbox2up.jpg

hemligaskpet8vr.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

supernajs ... Älskar att se dessa fantastiska kar i helglas ....så stilrena och när de står där helt tomma ser de så oskyldiga ut ...de vet inte att de skall fyllas med 1000 liter ögongodis och bli stirrade på i all oändlighet =)

Lycka till med bygget

Peter

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Jag började med att limma fast 2st nya stag och sedan började jag med överbyggnaden. Denna gång ska jag ha träpersienner istället för luckor. Det som är kvar är: 3 st luckor till bänken samt lite snygga lister och en dörr till garderoben En sump ska införskaffas och även en returpump och jag funderar på en kalkreaktor för vattnet ska hålla samma kvalitet som en korallburk 2st Mh ska även hängas upp om det blir st 250w eller 400w är inte bestämt men det vore häftigt med 3 st 400 wattare då jag redan har en 400w (se bilden)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Guest NoName

Ja det ser ut att bli ruskigt bra det där! Möbeln passar fint in, inget tjaffs ivägen, inget svårstädat. Man kan inte bättre nyttja en vägg =)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hur många lampor ska du samt kommer du att en kalkreaktor eller mixer eller kommer du att strunta i det helt?

Ska bli kul att se hur det blir själv så håller jag att på att starta upp ett nästan lika storlek 230*50*75=860l.

Tyvärr så har min bror snott min digitalkamera så jag får vänta lite på att lägga upp en egen tråd.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Guest
Detta ämne är stängt för fler inlägg

×
×
  • Skapa Ny...