Gå till innehåll

Vårt första saltvattenskar på 125l.


GlennWiberg

Rekommenderade inlägg

Målade bakgrunden svart igår. Skulle sedan måla ett lager till men det gick inte då första lagret började spricka :/ Så nu var bakgrunden svart men då det kommer in lite ljus från ett fönster så lyste det igenom färgen. Löste detta genom att sätta dit kartong på sidorna som står mot väggen. Men kolar man utifrån akvariet så är bakgrunden svart och fin.

post-6219-14468925329884_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 80
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Okej men dom flesta har ju målat med vanlig vägg färg. iallafall när jag googlade på det. Men antar att den jag köpte var lite B-kvalité. Men nu får den allt sitta kvar:) Okej kan vara bra att veta ifall jag ska måla om den någon gång igen :) Slet där all svart färg då den sprack och målade på ett nytt lager svart sedan kartongen på för att ljuset från ett fönster inte skulle gå igenom det svarta :) Var inne hos en färghandlare för ca 1 år sedan då jag skulle måla en möbel och det ända dom hade som feste var en speciell grundfärg som var avsedd till kakel mm. Och den var vit :( Verkade heller inte gå att få i färg heller. Så antar om man målar kakel mm så målar dom med den grundfärgen och sedan med vanlig färg men på ett akvarium skulle ju bakgrunden då bli vit :/

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det kan nog vara som så att den inte går att få i helsvart.

Jag har jobbat i färghandel och jag minns nog att vi bara hade den i vit och brytbas - vilket skulle betyda att den inte går att få svart.

Hoppas du blir nöjd med bakgrunden nu i alla fall.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Okej vad bra :) Har fyllt karet med vanligt vatten för att testa allt och pumpen som ska vara tyst låter som ett inte vet vad. Ett ovanligt högt brummande. Så vet inte om jag kan ha den kvar för som det är nu kan man absolut inte sova med det. Dock lyssnar sambon jämt på musik så förhoppningsvis övervinner musiken det mesta av brummandet.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Om du vill se hur mycket man ser av bakgrunden i karet efter något år kan du gå in och kolla på filmen i ett av dom sista inläggen i min tråd.

Jag körde viserligen med svart film men den syns inte nu.

MVH/Glenn

Okej ska kolla in det:) Kul med en till som heter Glenn :P

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag såg att dina utblås var under vattenytan. Glöm inte att borra ett litet hål på varje undersida/baksidan av rören någon cm över vattenytan. 3-4 mm hål brukar hjälpa. När du kör så kommer det spruta en liten stråle där och när pumpen stannar så bryter de häverten så du slipper få en massa vatten i sumpen 8och på golvet). Dessa hål skall hållas rena under drift. Så länge du ser strålen under drift så vet du att det fungerar. Om det står i tråden och jag missat det - ursäkta.

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack för tipset :) Funderade på det med men löste detta genom att bygga sumpen lite högre. Så har testat allt nu och om strömen går så kommer ju häverten igång men när vatten nivån kommer till utblåsen börjar den suga luft varpå häverten bryts och jag har då kvar 4-5cm innan sumpen svämmar över. Så slapp borra hål :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Okej. Ne jag vill ljudisolera men det finns ingen platta för det. Har kollat lite närmare idag och det verkar inte vara pumpen i sig som låter. Det vibrerar som bara den från pumpen som i sin tur går vidare i rören och ut i bänken osv. Så måste på något vis bli av med vibrationerna. Eller så är det något fel på pumpen. Funderar på att lägga 10mm frigolit under sumpen och bänken, för sumpen vibrerar som bara den med.

Ändrat av GlennWiberg
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

kolla så att silikonslangen inte är för kort eller för lång. Hade problem med detta, men efter jag kapade slangen till exakt rätt mått så försvann alla vibrationer som skapade allt ljud.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har kapat den så det är sitter precis har ca 3mm spelrum. Har sådan där grön pvc slang tror jag det heter. Den jag köpte var hård som bara attans går knappt att böja så antar att den är gammal. Så funderar på om man ska köpa silikonslang. För den är väll mycket mer flexibel?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...