Gå till innehåll

Laggeman

Rekommenderade inlägg

  • Svar 367
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Hemkommen från Barnsjukhuset i Lund, träffade Denny, Jonathan och Nils där, det var ett intressant, om än för kort, möte, kom överens om att jag kommer köra dit emellanåt och fotografera och lägga upp bilder på karet och hur det framskrider. Denny kommer bygga en ny sump och hjälpa till med lite annat, sen tror jag nog att vi får dit lite nya koraller och annat levande, med tanke på uppslutningen i den andra tråden om detta.

Iaf, så nu när jag gick runt karet och kikade så såg jag min clown-hane ligga på golvet, torr och rätt så :död:. Den simmade i karet igår, så den har hoppat någon gång under natten/dagen idag. Supertrist, men jag har någorlunda koll på var det finns fler, så det får bli en inköpsresa snart igen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack Timmy. :)

De två nya clownerna var tydligen inte alls intresserade av den gamla honan och dessutom inte alls intresserad av anemonerna, de har hållt sig i framkant av karet istället, iofs inte fel, då man ser dem klart och tydligt från soffan, men det hade ju varit kul om de gick ihop allesamman ändå.

Fick köpt den sista felande länken till LED-bygget, så nu ska jag avsluta dagen med att montera ihop det hela och se ifall jag kan få liv i hela rampen, det hade varit intressant. :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Liten uppdatering på vad som händer i karet.

I fredags fick jag byggt ihop min LED och körde iväg till jobb glad och belåten att äntligen få igång ljuset över karet! Lika glad som jag var på morgonen blev jag besviken när jag kom hem och det var helt släckt över karet. Efter många frågor och svar mellan mig och Janne konstaterades att en rätt så enkel felkoppling antagligen orsakat haveri på drivkort och styrkort. Det positiva är att jag har ett styrkort sen tidigare, och efter en enkel omlödning så funkar nu det som det ska istället, så det är ett nytt drivkort som ska till, det gamla får jag inget liv i alls tyvärr.

Så, för tillfället ligger en sumpbelysning och en nanobelysning över karet. Någon som har något att låna ut ett par dagar?

Och så idag ringde frugan mig på jobb, tio minuter innan jag skulle köra hem, "-Jimmy, du måste komma hem nu, karet läcker, och har läckt ner på bottenvåningen!!" Jag har haft ett läckande kar en gång tidigare, sötvatten den gången, och ca 600 liter vatten som rann ur det karet, så jag fick riktigt ont i magen när jag susade fram på motorvägen, skulle karet vara spräckt i botten? Var det sumpen som spruckit? Hade jag fått någon pvc-koppling som släppt eller vad hade egentligen hänt? För att då inte tala om hur man målar upp hur det ser ut på golv och i taket på nedervåningen där det runnit ner...

Och kanske den största rädslan, skulle frugan tvinga mig att göra mig av med karet, p.g.a. stress och oro över att det skulle hända igen? En gravid kvinna är en ömtålig varelse som man ska vara väldigt rädd om, det har jag fått lära mig, även om hon har ett väldigt mjukt humör med tanke på att hon är just gravid.

Nåväl, väl hemma kom jag hem och synen av Johanna på knä som torkar upp vatten i köket, det hade alltså läckt igenom golvet/taket och ner på bordet i köket. Det lustiga är att det även fanns på bänken i tvättstugan som ligger vägg i vägg med köket, men inget i taket, på väggen eller skåpen på väggen i tvättstugan, så där har jag ingen aning om hur det kommit in där.

Iaf, så rör det sig om ca 100 liter som tagit sig ur karet. Orsaken verkar med all enkelhet vara följande: på returpumpens utlopp sitter en bit silikonslang, på andra änden av slangen sitter en rörbit, på denna rörbiten ytterligare en bit slang och sen kommer min pvc upp till karet. Pumpen låg utan att sitta fast i silikonslangen, så antagligen har mitt rotande i sumpen igår kväll när jag plockade ut skummaren ha gjort att jag kommit åt pumpen så den åkt ur en bit, sen har vibrationer gjort resten, bit för bit...

Jag ska iväg till en byggmarknad imorgon och köpa hem rostfria slangklämmor till både returpump och PVC så att inte slangen kan hoppa av igen utan att jag måste lossa på klämman.

Skadan är anmäld till försäkringsbolaget, så får vi se vad de säger om isoleringen mellan våningarna.

Frugan då? Jo, hon var faktiskt mer förstående än jag någonsin kunde hoppas på, hon tyckte mest synd om mig och sa att det inte kunde vara något jag kunde påverka, så hon sa att hon inte ville ha ut karet. Ännu iaf. ;)

Jag anser mig vara en av de som ser sig som den lyckligast lottade människan på jorden. Ikväll ska jag ägna all tid åt min bättre hälft. Utöver det "vattenbyte" på 100 liter jag har på kok bredvid karet...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Fy det är inte roligt att det hände! Ännu mindre att jag på något sätt var med i ett hörn att det hände. Skönt att du har en fruga som är tålig! Min är ganska tålig då det gäller akvariet med då hon är lika involverad som jag är i det (nästan) :P

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har kvar Sfiligoien om du vill låna den, jag är i Bulgarien så vi får ta det på telefon imorgon. Jag kan ringa dig under dagen så kan vi bestämma... Jag använder bara jobbe nr så smsa till 0766 454609 om du vill låna den.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Mycke tråkig läsning, lider med dig.

I yngeltider är det inte läge för stök av den sorten ni råkat ut för.

Det verkar iallafall som att din hälft tar det ok.

En förstående partner är mer än guld värd.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

hej Jimmy , det var surt , ett tips är att alltid använd slangklämmor , sen tar du 2st flotörer ett vanligt 12v relä och ett 12v nät agg , det räcker med ca 2-3 cm spel på vatten ytan i sumpen , stiger eller sjunker vatten ytan så bryts strömmen till pumpen , den enda nackdelen är att man alltid får göra en manuell uppstart igen om det har varit ström avbrott , men det är en billig försäkring , mvh stefan

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack allihop, det är skönt att frun tog det som hon gjorde. Det tråkiga i kråksången var att hon hade planerat för en romantisk kväll för oss båda, hon hade köpt ett packe rosor till mig, köpt hem ingredienser till efterrätt och planerat lite gott käk, men det blev rätt så grusat, pga karet.

Jag har delar till att bygga ihop en pump-brytare av lite delar jag har i garaget, likt en osmolator, fast omvänd funktion, dvs strömmen till returpumpen kommer brytas om nivån i sumpen kommer gå över en viss nivå.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Inge illa menat men hehe jag råkade precis ut för samma då jag hade mitt inbyggda akvarium.

-Var på jobbet med en annan vattenläcka där i en utav mina fastigheter (Regnat in) så ringde frugan att det rinner vatten i hallen du får komma hem. släppte allt

Hade missat slangklämma mellan pump och silliconslangen. Allt för att jag rotat i sumpen på morgonen....

Lycka till

/C

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ushdå, 100 liter salt kan inte vara bra för bjälklag. Har du någonstans du kan ta upp ett hål och kolla och torka upp. Det dröjer inte särskilt många dagar innan det börjar mögla om det vill sig illa.

Lider med er.

Skickat via aJ Fån 4S med Tapatalk.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...