Gå till innehåll

Alex Red sea max. Tagning två!


alexochingencarina

Rekommenderade inlägg

  • Svar 751
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Häftigt kollade denna http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/ovriga-datorprodukter/DCS930L/d-link-webbkamera-wireless-n-dcs-930l-vit?scid=EXT_SEM_GOOGLE_KB såg att man kan ha en app eller kolla via hemsidan. En kul pryl som sätts upp på önskelistan under "teknik som vi förmodligen inte kan klara oss utan". Kanske skulle ha en extra riktad åt andra hållet när dottern har fest oxå :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Sitter i valet och kvalet om jag ska börja med biopellets elle kanske köra vodka. Frågan är då om min skummare (Tunze 9002) klara av vodkan? Biopellets har man ju hört lite allt möjligt om. Vodka verkar vara frälsaren för våra kar. Låter ofta lite för bra för att vara sant när man läser trådar om vodkans effekt på nitrat och fosfat. Så vad säger ni där ute i stugorna?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Finns massor av trådar om vodka. Mina akvarievänner här i byn är frälsta på vodka men jag själv har inte fallit för det än. Men o andra sidan har jag omätbart i fosfat så jag ser ingen anledning. Tar ett glas vin själv i stället. Du får hålla oss uppdaterade på hur du gör och vilka skillnader du ser.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Lite prover tagna idag.

• Sg 1.025 (Refraktometer)

• Temp 26

• KH 10.2 (Salifert)

• Ca 445 (Salfert)

• PO4 0.9 (hanna)

• Mg 1380 (Salifert)

Värdena håller sej rätt stabila. Doserar karbonater och magnesium och 10% vb/vecka. Verka inte som det förbrukas mer kalcium än att vb räcker somtillförsel. Är det normalt?

Har ökat dosen fosfatmedia från 25gr till 60gr som ska va max för 130l. Hoppas på att få ner fosfaten änmer.

Igår tittade harequin räkan fram i ett par minuter, grabbade sedan tag i en liten sjöstjärna och försvan in i revet igen. Trevlig liten räka det där. Får se hur lång tid det tar innan alla små är borta..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har testat vattnet en gång per vecka nu sen tråden skapades. Men nu vill jag veta vad förbrukningen i karet är (kh,mg och ca) med tanke på att det är rätt mycket koraller nu och så jag vet en daglig dosering av dessa ämnen. Så jag testade går och idag. Ska även testa i morgon osv.

Igår låg jag såhär:

• KH 10.2 (Salifert)

• Ca 445 (Salfert)

• Mg 1380 (Salifert) Höjde med 25ppm efter testet

Och idag:

• KH 8.6 (Salifert)

• Ca 400 (Salifert)

• Mg 1170 (Salifert)

KH testet gjorde jag två gånger för att jag tyckte förbrukningen verkade för hög. Ca har gått ner 45ppm på ett dygn och Mg som jag igår höjde med 25ppm har gått ner 210ppm på ett dygn.

Låter det som att denna förbrukning kan stämma?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Njae. Den förbrukningen är inte trolig, mät varannan dag i en vecka utan att buffra något. Sen är det bara att räkna mellanskillnaden på första och sista mätning delat på sju. Det ger dagsförbrukning.

Mätningarna mellan är mer för att kontrollera att det går åt rätt håll, och så inget droppar för mycket.

Skickat via aJ Fån 4S med Tapatalk.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Förbrukningen på både Mg, Ca och KH låter väldigt stor. De tester vi använder är ju ganska enkla hobbytester, så jag tror man inte skall tillägna dem alltför stor betydelse, även om de är fullgoda riktmärken i de flesta fall. Jag tror inte på att mäta förbrukningen dag för dag, osäkerheten och tillfälliga avvikelser kan påverka för mycket. Gör som DaTrucka föreslår, mät vid 2 tillfällen med minst 3 - 5 dagars mellanrum, byt inte vatten under tiden.

Angående din fråga om vodka ovan. Minns jag rätt så har jag kört vodka/häxdryck i snart 5 år, och det fungerar. Jag är dock lite sugen på att testa BioPellets nu, få se hur jag gör:)

Vad har ni för nitratvärde?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...