Gå till innehåll

Ricordeor som får lila inslag plötsligt


Fildur

Rekommenderade inlägg

Dom äter inte ricorna.. Snarare ligger o solar på dom..

Med vänlig hälsning, Manne

Sent from my iPhone using Tapatalk

Oj. Menar du med detta att det är inte bra att ha dem i karet, de skall bort såklart.

Men att det är ingen panik, man har tid att planera lite långsiktigt hur man tar bort dem på bästa sätt?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Va, hade bioted inne? Skumt tittade i hans webshop först på salifert och hittade inte. Jag är tydligen blind på allt mask o mediciner jaja :/

http://shop.biotedmarin.se/flatworm-exit-salifert-10-ml/624-0

99kr :)

Men är som andra säger, de äter inte LPSerna, MEN de täcker dem så att de inte får ljus och mat. Har haft säkert en 4-5 floridas jag fölorat pga dessa (rent slarv från min sida är en långsam process över några veckor.)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Stort tack alla som hjälpt till i denna tråd. Nattsömnen kommer nog att kunna infinna sig trots allt, ser också sixline wrasse nu. Mycket intressant.

Det finns ingen direkt stress ang masken.. Vad jag förstått så är större andelen på korallerna så om du nu söt doppade dom. Snabbt så kan mycket väl bli att du tog död på en större andel av krypen.. Så tar det ett bra tag innan dom blir en pest igen.. Sixlinern har rapporterats äta dessa kryp, frågan är dock där vilken volym maskar du har i karet.. Dvs hinner fisken med att minska antalet, eller om det ökar igen..

Nästa steg är flatworm Exit , det ska ju ta död på hela volymen mask.. Men tror tyvärr inte på det till 100% , någon överlever säkert på någon vänster, men återigen , man minskar volymen mask kraftigt, så dom inte blir någon pest för korallerna.

Många har säkert masken , men bara ett fåtal som gör att man förmodligen inte ens vet om det.. Finns inte förutsättningarna för att masken ska trivas så hålls ju antalet nere av sig självt..

Tag en titt idag o se hur det ligger till efter doppet igår av ricorna.. Är alla i princip felfria så stressa inte med något.

Med vänlig hälsning, Manne

Sent from my iPad 2 using Tapatalk

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

De som doppades i mina 2 kar lever, (jag doppade 4-6 sekunder i osmosvatten och skakade av masken i det.) Några slemmade rejält under natten, men ser ut som vanliigt idag.

Discosomorna hade mask också såg jag nu, vilket innebar att nu har jag mördat kanske 100-200 mask till totalt sett i bägge karen. (gissning)

Pwss ringde upp mig nyss och skickar medicin direkt idag.

Jag skall testdoppa i osmosvatten några stenar, för att se hur mycket mask som egentligen finns i mina system innan jag använder exit.

Som du inne på Manne, troligen dör inte alla helt och hållet efter medicin heller, min plan är just nu att ta bort så mycket som möjligt med osmos doppning. Sen ändå

köra flatworm exit. Efter det leta upp 2 sixline wrasse , en per kar för att se till att de kanske hålls så i schack att man aldrig mer ser eländet.

Och idag kommer 7 grymt fina ricordea yuma (jag tycker de fina i alla fall), med posten från Tyskland. Helt otroligt vilken fantastisk taiming jag har... :/

Länka till kommentar
Dela på andra sidor



Exakt dessa maskar är det. Inte min video men jag får ju så dålig skärpa med kameran.

Såg några på en liten ricordea som jag badade igår så den fick ett osmos bad igen.

Känns ok, inte en mask syns fast jag vet ju det är en hel del ändå.

Tragiska är att man har fått hem från extreme corals precis för 2 timmar sedan fantastiska ricordeor som nu är satta i karet på den andra sidan.
Jobbigt tvingas sätta i friska koraller för att medicinera dem imorgon eller på måndag om medicin ej framme imorgon.
Jaja, lärdom tagen sixline wrasses ska i och alltid doppa koraller innan akvariet fortsättningsvis.
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ta hem din kemikalie om du så vill men jag skulle inte använda denna i detta läge utan avvakta tills jag sett om Sixlinern gör sitt jobb. speciellt inte eftersom du har tagit hem nya och därmed redan stressade koraller.

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ta hem din kemikalie om du så vill men jag skulle inte använda denna i detta läge utan avvakta tills jag sett om Sixlinern gör sitt jobb. speciellt inte eftersom du har tagit hem nya och därmed redan stressade koraller.

MVH Lasse

Hmm.. Gott med råd från objektiva personer. Jag har dragit iväg i en irriterad känslostorm över att vara så klantig att detta skett så man blir helt mordisk.

(Läsa om planarier och man vet varför de tokförökar sig är att man har matat överdrivet kraftigt och varför man har dem från början är att man slarvat och ej doppat sina nya koraller

innan de pytsades i. Stör mig på mig själv något grymt just nu bara att erkänna)

Den värst drabbade ricordean, som jag pratade om först som var helt lila av all mask är nu gul och mår hur bra som helst vad jag ser.

Kanske ska avvakta med hela karet och enbart doppa koraller i flatworm medicinen när jag ser mask på dem. Sen satsa på biologiskt krig med wrasse?

Så det blir en liten efterlysning istället: har någon sett någon affär med sixlines inne?

(en not om detta med matning: jag har ju nästan 0 i nitrat tack vare kolkälla, lätt att mata massor när det inte höjer nitraten men nu fick jag en rejäl smäll på fingrarna, måste tänka över det hela, men mina Squampinnis mår så bra av övermatningen att jag är kluven verkligen hur göra)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hur går det?

Bilder på det nya från tyskland?

Hej, jag körde flatworm exit. Alla maskar dog , ser inte en enda. Min euphylia och 2 ricordeor som hade väldigt mycket på sig tjurade några timmar och var sedan som vanligt igen.

Var nog plattmaskarnas giftdos precis på korallerna kanske som gjorde att just de tjurade lite? Det blev inte alls mycket plattmask lik, i efterhand känns det gott att man trots allt såg problemet så fort så det hade tydligen inte blivit så många. Det var lokala angrepp på några ricordeor + en euphylia. Inte någon större spridning ifrån dem.

Satt uppe lång tid den natten och vakade, såg mina 3 anemonkrabbor (pompom) + alla pepparmints och putsarräkor så verkligen inte ett enda dödsfall :-)

Jag gjorde exakt som det stod man skulle göra:

1.Tog bort alla synliga maskar (slamsugning och även då sötvattensdopp av angripna koraller).

2. Av med uv och bort med kol.

3 I med giftet. (kanske 750-800l vatten men jag doserade som om det var 1000l)

4. När maskarna började kubba runt som galningar och sedan sluta springa runt och dö, i med massor med aktivt kol i akvariet över streamersna. (bort gift fort)

5. Efter 1 timme bytte jag allt vatten jag hade lyckats göra (50l) (av mitt kanske 800l inkl sump) + igång UV igen

6. Dagen efter bytte jag 100l vatten till (Tack Magnus för extra tunnan!!)

(Mina tysk ricordeor/fungia/rodoctisar ska jag fota, jag lägger upp bilder när lyse i karet imorgon i min 576 tråd)

(OBS- det var tack vare kunnigt folk på detta eminenta forum jag insåg mitt problem, helt otroligt gott!)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Mitt andra kar, det mindre har jag inte medicinerat, jag ser lite lite mask. Så jag kommer nog medicinera. Men jag inbillar mig att mina mandariner och red scooters äter dem. Känns lugnt att avvakta, gäller bara att inte lassa runt koraller bara... (Alltså måste jag medicinera det också innan jag klantar mig och bägge är smittade igen)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag kan även rekommendera Coral RX för att doppa i nästa gång du köper något!

Då ramlar det mesta av och då ser du även vad som ramlar till botten..

bra att veta, om något ställe säljer en korall och du fått det därifrån tex.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...