Gå till innehåll

Fjärils fiskar


Davidm

Rekommenderade inlägg

  • Svar 103
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Svärd:eftersom dom flesta fjärilar är foderspecialister,finns det lämpliga ersättningsfoder för att hålla dom lyckliga nån längre stund i ett fishonly kar??
är det inte som så att fjärilar som ungfisk bör hållas i stim,och vuxna bildar par -så i båda fallen tror jag att 500 är för litet!

Jag är ingen expert på fjärilsfiskar men det är bara några få arter som går att ha i par som vuxna. Jag såg några arter som små när jag snorklade i filipinerna och de var ensamma inne bland gröna och koboltblåa acroporor (suck!!) Vad som gäller om fodret så är ju tyvärr de flesta foderspecialister på just korallpolyper och detta gör ju att de flesta är olämpliga för ett liv i fångenskap. C. Semilavartus (Bilden ovan) är lyckligtvis en av de lättaste att vänja vid fångenskap.Många är även mycket motagliga för parasiter och andra sjukdomar så en perfekt vattenkvalitet och UVC är ett krav samt ett nitratfilter då de inte tål några större koncentrationer av Ammoniak. Nitrit och Nitrat. Tror att ett par fjärilar kan funka i ett 500L kar. Men de är inte de snällaste gossarna på revet utan väldigt revirhävdande och kan vara aggressiva mot artfränder och andra fjärilar.

Här har ni lite länkar till några bra sidor om du vill veta mera

http://petplace.netscape.com/articles/artShow.asp?artID=1793

http://animal-world.com/encyclo/marine/butter/butter.htm

http://www.themarinecenter.com/butterflies.htm

http://www.wetwebmedia.com/Goodchaetodon.htm

http://www.wetwebmedia.com/Goodchaetodon.htm

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har fått för mig att pausifasciatus skall vara den som är mest revsäker.Eller om man skall vara ärlig, "kanske" mest revsäker. Det är väl en chansning med alla fjärilar.

Den ända fjärilen som är revsäker enligt vanliga mått är väl Chelmon Rostratus men det är ju knappast en fjäril som man räknar till fjärilarna. Inte jag i alla fall.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

hade mina semisar bland LPS:er, har sett när en sån äter SPS:er, inte kul för ögat, men LPS:er o mjukisar funkade fint hos mej. baljan var inte större 540 liter, och håller med Svärd perfekt vattenkvalitet krävs, just nu har jag ett 800 liters som i stort set ska innehålla fjärilar, bl a 7 st semisar. funderar på ett stim med collare också hur snygga som helst. storleken på fjärilarna jag hade då blev ungefär 14-15 cm stora innan jag flyttade och gjorde mej av med allt.

Davidm: klart att ett 720 räcker till en hel del fjärilar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Efter mitt 112L projekt så lutar det åt ett fish only med diverse fjärilar, de är ju så otroligt vackra. Fördelen med ett standard 720 är att de är relativt billiga begagnade. Problemet är att man är student så pengar finns det ju inte i överflöd precis;-) Till ett standard 720 borde väl två streamer pumpar på á 8000L/H funka? Sitter nämligen och räknar vad ett sådant kar skulle kosta att starta upp.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Alla fjärilar äter korallpolyper vad för koraller varierar från art till art. Maskarillen kan gå bra med en del acroporor enligt uppgift men det är ingen garanti

Finns det något vackrare!!

450_2.jpg

Är mest nyfiken på vad fiskarna bakom fjärilarna är för några? Nån som vet?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vilka arter av fjärilar kan man ha i mindre grupper, typ 3-5st av utan att de blir för agressiva mot varandra. Om jag skulle göra på ett 720 med standard mått, skulle det då bli för mycket med runt tre olika arter i grupper om 3-5 stycken av varje? Kanske kan ni inte svara på denna fråga, men det kanske sitter någon därute som har sysslat med fjärilar innan och kan komma med svar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...