Gå till innehåll

Trist - .... fler just nu väljer och avsluta inom hobbyn.


Kjelle

Rekommenderade inlägg

  • Svar 54
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Vi är ju några få ganska unga här också som tittar in ganska ofta. Jag själv tror inte jag hade klarat mig särskilt länge utan min lilla burk :)

Men det är sant att vi är få, jag känner ingen personligen i min ålder som håller på med vare sig söt eller saltvatten. (eller jo, jag "känner" en kille, men hans pappa är ganska inbiten själv)

Jag tror inte unga "utomstående" riktigt förstår tjusningen med ett saltkar.

Är själv inte purung med mina 28, men jag jobbar på en fritidsklubb/fritidsgård med barn och ungdomar mellan 10-19 år. Nu i helgen ska jag sätta upp ett litet 23 liters mantis-kar här och med lite tur sprida lite intresse bland den nya generationen...

Har haft sötvatten på tidigare arbetsplats med barn och är det nåt som fascinerar barn är det just ett akvarium...så jag har höga förväntningar på vad en liten saltburk kan ge...=)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Början av 2005 blev jag en saltis. 2006 blev jag far för andra gången och började bygga ut huset. Hösten 2007 la jag ner pga av att jag behövde flytta på karet pga av bygget och jag inte han med det.

2011 började jag förbereda att starta upp igen. Nu med erfarenheten från förra gången och började planera ett teknikrum. Tyvärr var jag tvungen att lägga det på is igen årsskiftet 2011/2012 pga av för mycket på jobbet.

Nu är jag på G igen.

En gång saltis... alltid en saltis. Dock behöver man både ekonomi och tid för att engagera sig.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 veckor senare...

Hittade denna tråd som jag inte stött på förut.

Anledningen till att jag var på väg att lägga ner mitt kar som jag skälv är väldigt förtjust i och tycker om att pyssla med var;

Jag håller på att skaffa ett extra boende utomlands och kommer vara borta under längre perioder och skulle då inte kunna sköta mitt kar.

Pumpar behöver översyn, fiskar måste ha mat, vatten måste fyllas på mm.

Men när en del av minna släktingar fick höra detta sa dom att de sköter om karet när jag är borta, vilket jag är evigt tacksam för.

Så det rörde sig inte om pengar.

Att ha lite längre till en akvariebutik kan ha sina fördelar, man planerar sina inköp och slipper dom vansinniga inpulsköpen.

Sedan tror jag det är viktigt att det här på SG dras igång någon tråd (som är lätt att hitta) om att hålla ett enklare akvarie med lite teknik och bara några fiskar då det säkert är en hel del som skulle vilja starta med något sådant. (en lågbudgetvariant)

Misstänker att en hel del blir skrämda när dom ser alla otroligt fina kar med svåra koraller, kostnad för en ledbelysning (som kostar vad en del har i månadsinkomst), priser på teknik mm.

Så hjälps åt att lyfta fram dom enkla lite billigare varianterna som finns i landet, det skulle nog få fler att våga starta och ha råd att hålla det i gång.

MVH/Glenn

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...