Gå till innehåll

Nån som kör Apex controller?


mamadubba

Rekommenderade inlägg

Har kollat rätt mycket på den här och gillar enkelheten och funktionerna men är lite osäker på hur den funkar i verkligheten. Speciellt utanför USA med 220v och Celsius, har hittat lite inlägg om att det ska finnas 220v moduler till den numera men inte mycket mer än så. Har dragit iväg lite frågor till dem men tänkte kolla här också, nån som redan kör den och kan berätta vad de tycker?

http://www.neptunesystems.com/

Ändrat av mamadubba
Länk...
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 58
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Verkar ju som en smuttig pryttel. Läste igenom hemsidan lite halvnoga, det finns en europeisk variant av energybaren.

Huruvida den visar celsius och så har jag dock inte hittat ännu.

Längst ner på följande sida finns ett par flikar med dom tre olika varianterna.

http://www.neptunesystems.com/products/expansion-modules/energy-bars/

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Fick följande svar av dem:

"Thank you for your interest in Neptune Systems. I am happy to report that we are currently hard at work developing, testing, and releasing an Apex International which will operate at 220V-240V. There will be several plug interface options as well. We are hoping for a limited release by the end of Q4 2012. So please stay tuned and let me know if you have any other questions relating to purchase."

Så det verkar vara en celsius variant "på gång" iaf.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 månader senare...
  • 4 veckor senare...

Det ska bli riktigt kul att höra när folk börjar köra den här hemma, jag valde ju mellan Apex och Reefangel när jag letade styrsystem som passade mig och valet föll på RA (har inte ångrat det en sekund)

Men dom skiljer sig en del men sammtidigt är det mycket som verkar vara väldigt lika.. Men den är riktigt snyggt designad och verkar vara väldigt enkel att hantera. Tror det går att ta delar från bägge systemen och få en riktigt "kick ass" dator :)

// Danne

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Jag tror att det har kommit nya Neptunes Systems !!!

http://www.bulkreefsupply.com/monitors-controllers/neptune-systems.html/?utm_source=www.Bulkreefsupply.com+Newsletter&utm_campaign=d09e474a9c-Neptune_Systems1_30_2013&utm_medium=email

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 5 månader senare...

Är det någon som har erfarenhet av Neptune Systems Apex controller här hemma, jag har just pyntat min och den är en Universal EU-model, den nordeuropeiska modelen ska komma men dom säger "Snart" och jag ville inte vänta. Modelerna ska gå att kombinera och bygga vidare med den Nordeuropeiska modelen men EB8 blir i europa endast med 6 uttag för kontakter (EB6). Jag har handlat Apex baspacket plus lite extra lullul, det ska bli kul!

Tony

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kul! Har också funderat på att beställa men fegt valt att vänta på den nordeuropeiska variant som ska va "på gång". Skriv gärna lite om den när du får hem den? Går det tex att få celsius i displayen på den varianten du köpt?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...
  • 1 månad senare...

Har mailat rätt mycket med dem och fått nya datum varenda gång. Har tjatat om att kunna beställa den online men de kommer bara att sälja genom grossister och återförsäljare i europa för att ha nåt sätt att hantera garanti och sånt lokalt. Senaste svaret jag fick var att den skulle vara tillgänglig från grossist i höst och sen får man väl vänta till nån återförsäljare tar in dem. Har mailat med den jag brukar handla av och han(s) skulle hålla utkik efter den.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 månader senare...
  • 1 månad senare...
  • 1 månad senare...
  • 2 veckor senare...

Prylarna dök upp idag. Har inte kopplat in det än för det ska vara till min nya sumplösning som inte finns än. Är iaf nöjd såhär långt, "Energy bar"en är gjord i plåt och känns stabil och bra, själva datorn och displayn är väl lite mer plastiga men rätt ok. Kommer att fylla på här eller kanske i en separat tråd om min nya sumplösning efterhand som jag kommer vidare med den. Den ska framförallt användas för att styra sumpen, ato och (semi)automatiska vattenbyten, men troligen kommer den även att styra led belysning för fraggkar längre fram. Här är nån bild iaf sålänge.

post-7095-14468932663917_thumb.jpg

Det medföljer prober för temperatur och PH samt kalibreringsvätska. "Aquabus" som enheterna kommunicerar med använder vanliga usb kablar vilket ju känns smidigt om man skulle behöva en förlängning.

post-7095-14468932664117_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...