Gå till innehåll

Galen idé... eller?


Linnex

Rekommenderade inlägg

En skruv skall enbart ta drag. När kag säger momentenar jag det moment som uppstår vi konsolen. Dvs dina 350 kg på halva lämgden ut skall balanseras av de översta skruvarna i konsolerna gånger längden på konsolens del mot väggen.

Då en skruv bara skall ta draglast är det viltigt att den har en vis fri längd så att inte sättningar får förspännigen att släppa.

Konsolerna är specificerade för 120 kg. Med 6 skenor på C-C 30 blir den faktiska belastningen ca 60 kg.

Konsolen är 50 cm. Momentet blir alltså 60 kg på 25 cm. Skenan konsolen sitter i är ca 230 cm.

För skruvarnas hållfastighet hade det räckt med en skruv längst upp och en längst ner. Varje skena har som jag skrev 8 skruvar. Ser inget problem med moment.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag tror inte heller att det är några problem, bara bra att tänka efter före så att säga. Det är trots allt en bra last...

Men om du nu har möjlighet atr svetsa ihop nåt så varför gör du inte det? Måste ju bli bra mycket billigare....

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

enbart skruvarna ovanför konsollen fyller en fuktion dom under kan du inte räkna då trycket blir inåt där och utåt ovanför. lägg 3-4 tvärer som du sätter järnen på så fördelarduvikten mer över helaväggen så görvi när vi hänger upp elskåp på 6-700kilo

sen det med 50 kilo per skruv beror helt på om du har hårdgips eller mjukgips.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det är en yttervägg med 140 mm reglar C-C 60. Klädd med plyfa + gips. Skruvbelastning blir minimum då det borde bli totalt ett 40-50 tal skruv. Dock så är jag inte där ännu. Har lagt det lite på is. Nu är det jul sedan semestertripp till varmare ställen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det enda problemet jag ser är just att konsolerna kan komma att vilja flexa olika mycket. Det pratas CC30-40 på en vägg med CC-60 regling, så skenorna som inte sitter över en regel kan komma att flexa annorlunda. Och jag hade nog velat skruva så mycket som möjligt av vikten i reglarna, så att sätta alla skenorna utanför reglarna hade inte varit ett alternativ för mig. Lägga grund 4-kants profil, på tvärs mellan väggen och skenorna, eller regla på samma sätt?

Som en del av tidigare skribenter så ser jag inte vikten som ett problem, utan för mig är det bara frågan om hur mycket underlaget rör sig när man fyller baljan. Man borde kunna kompensera genom att lägga dubbla spånskivor med frigolit i mellan på konsolerna innan man ställer baljan där, men det är ju en fix i efterhand, en nödlösning så att säga.

B!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...