Gå till innehåll

Flytta hem?


twe141

Rekommenderade inlägg

Hej

Har haft funderingar på att åka hem till SWE från Kina har dock inte bestämt mig men funderar på karet, Tekniken kan man ju alltid få med sig och karet bygger jag nog nytt ändå, men kan man ta med sig det levande och gör man rent praktiskt? Kan man packa med det i vanliga bagaget? tilstånd, går man på grönt eller rött?

Känns synd och lämna tillbaka till affären.

//Thomas

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Om det gäller ryggradslösa djur utom kräftdjur (som alltid kräver tillstånd) och listade arter så skall det bara vara att åka då under den förutsättningen att det är djur du skall ha själv och att de åker med samma transport som du själv. Skickar du blir det till att ordna papper.

När det gäller fisk så kan det vara lite mer skakigt. Sannolikt skall du ha hela apparaten med hälsointyg, diverse undersökningar, TRACES-papper osv. I alla fall bör du ha det om du skall vara säker på att det blir insläppt.

När det gäller listade arter t ex Tridacna-musslor och stenkoraller skall det till papper i rejäl omfattning. Kan du inte styrka djurens ursprung så är det kört.

Slutsatsen är nog: Du kan ta med dig ryggradlösa djur som det inte är nåt special med på flyget när du åker hem (naturligtvis då på ett sätt som flyget accepterar). Resten är det nog bättre att lämna där det är om det inte är nåt särskilt intressant som du är beredd att genomlida en del byråkrati för att få in.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hur mycket handlar det om? Ev kanske du kan kolla med någon exportör av fisk hur de gör och frakta det till en lokal saltbutik som kan ta emot fisken för en liten peng och låta dem gå där.... Dock misstänker jag att resan är för bökig för att det skall vara värt det, skulle nog sälja allt lokalt och köpa nytt om ja gvar du. Risken är för stor för totaldöd om du gör det själv.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...