Gå till innehåll

Aquael Nano Reef 30l


phhasek

Rekommenderade inlägg

  • Svar 124
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Lite vattenvärden. Ca och Mg ligger precis över minimum enligt saltvattenskemi for dummies men KH ligger lite lågt. Ska testa att mäta pH i natt och imorgon innan lamporna tänds för att se om det svänger pga lågt KH.

Ca: 390 (salifert)

Mg: 1260 (salifert)

KH: 5.5 (salifert)

pH: 8.1 (salifert)

Ändrat av phhasek
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ok.

Hoppas jag tänker rätt här.

Räknar på jämna tal då det är lättare.

Du har idag 5 i karet och 8 i bytesvattnet.

Det skiljer 3 enheter.

Hade du bytt 50% så hade det gett en ökning på 1,5.

Är ganska trött så det är säkert fel tänkt.

//Marko 'DaTrucka' (via mobil).

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

LED-lampan har nu varit installerad i ca 2 veckor. Ljuset är "krispigare" med mer glittereffekt jämfört med originalbelysningen som var mycket dimmigare. Vad gäller ljusstyrkan är den ungefär densamma. Spektrumet på ljuset känns mer balanserat och det orangea i clownerna samt det gröna i euphyllian är mer markant. Det kanske framkommer i texten men jag är nöjd med köpet. Väl värt de 500:- det kostade mig. Man skulle dock med fördel kunna ha en till lampa till om man är ute efter mer ljus än originalet.

Har även installerat en tunze osmolator nano. Se länken för info https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?54216-Tunze-osmolator-nano3152&p=533060#post533060

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Fan! Har haft en pyrex måttkopp i karet några dagar så skivan skulle växa fast. Det hade den gjort men när jag tog upp måttkoppen så blev jag lite röd på handen. Den har alltså fällt lite röd färg. Allt ser ut som vanligt i karet och jag slängde i en strumpa med aktivt kol. Bör jag oroa mig? Det är en sån här typ https://www.google.se/search?um=1&client=safari&hl=sv&biw=1024&bih=672&tbm=isch&sa=1&ei=RcKoUYniH-iC4ASnloGYAQ&q=pyrex+measure+cup&oq=pyrex+measure+cup&gs_l=img.3...20573.23595.0.23776.15.9.0.0.0.0.0.0..0.0...0.0...1c.1.15.img.PEnQZn_eAQI#biv=i%7C121%3Bd%7CVmYY4MPXR-nLuM%3A

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Den röda färgen verkar inte ha påverkat något :)

Har skaffat ett innerfiler (http://www.eheim.com/en_GB/products/technology/internal-filters/aquacorner) som även har en inbyggd filtermediabehållare för kol, fosfatremover osv. Jag kör ca 5 gram aktivt kol (fluval) och har tänkt köra på aktivt kol kontinuerligt. Är det lagom med 5 gram till 23l vatten? Jag har funderat på om man kanske ska köra med fosfatremover också. Har inte mätt om jag har något fosfat men det verkar ju som om de flesta har det. Kan detta vara något http://www.tritonakvarium.se/product.asp?product=1412Det ska finnas någon nivåkontroll så fosfatet ej går ner under 0.04. Hur funkar det? Går det att köra på detta kontinuerligt?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Var till triton idag! Jag köpte tropic marin pro reef salt. Har kört med tropic marin bio-actif och tänkte testa ett annat salt. Har haft svårt att komma upp i KH och jag misstänker att det kan bero på att jag är inne på bottenskrapet av salthinken. I morse doserade jag ca 0.5g bikarbonat (en halvt kryddmått) i ca 50ml RO-vatten. Detta ökade mitt KH från 5.4 till 6.7 vilket känns som en lagom höjning. Jag mätte även pH men detta gjorde ingen mätbar/synlig skillnad (salifert).

Jag frågade killen på triton angående fosfatremover som nämns ovan och man ska tydligen inte kunna komma under 0.04 om man kör med den oavsett mängd (inom rimliga gränser antar jag). De hade tyvärr slut på denna i 500ml förpackning så jag får beställa någon annanstans eller vänta.

Lite värden:

1.025

KH = 6.7 (från 5.4 med 0.5g bikarbonat)

Ca = 400

Mg = 1230

Har blandat i ordning 4l vatten med den nya saltet. Ska byta och mäta igen ikväll.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...