Gå till innehåll

Red Sea Max 650s


boman

Rekommenderade inlägg

  • Svar 321
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Tack Fredrik blev riktigt nöjd scapen även om jag klurade ett par gånger, svårt att se hur det kommer att se ut i vattnet tycker jag. Baljan är en riktig drömbalja och hoppas jag får till det med koraller, fisk mm som jag tänkt. Ska nu över med ca 50kg till sten från mitt Red Sea 130 och kommer att lägga dessa i bakkanten av akvariumet blir nog till helgen måste kolla lite med värdena först.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Håller på med vatten värdena som var ganska låga. Ska hämta mer salt då även saltvärdet var för lågt (1021) Märkte även att när jag kört fullt med belysningen 5-6 timmar om dagen ett par dagar var vattentempen 30 grader vilket jag ogillar. Måste kollas upp innan levande ska i karet. Har en fläktpanel på fyra fläktar ska prova den i sumpen till att börja med.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

'Hej

jobbar med att få karet i skick för att kunna flytta över dom koraller och fiskar + ca 20 kg sten som finns i mitt RSM 130 som jag har i samma rum för tillfället. Bilder finns på min sida.

Fick tag i salt då det tog slut och ska kolla värdena nu på morgonen samt alla andra värden som var låga. Fick borsta ren stenen som hade en brun hinna, har nog kört med för stark belysning. Läser på om Zeovit då jag kört Ballinge förut och är helt nytt för mig.'

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Då temperaturen varit ganska hög har jag nu beställt en kylare Titan 1500 för att få ordning på problemet. Har börjat placera i några koraller från det mindre Red Sea Max och räknar med att det kommer att vara tömt i morgon. har fått grönalger men det är väl i sin ordning. Vatten värdena går åt rätt håll och börjar få lite kläm på Zecvit systemet och dess doseringar.Korallerna jag satt in i går trivs då än så länge. Försöker köra väldigt lugnt med belysningen till kylaren kommer.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det känns spontant som att det är någon pump som värmer mer än nödvändigt, inget nytt med RSM iofs, men man tycker ju att de borde ha löst det till dessa nya karen. Har du testat att slå ifrån de olika pumparna för att se vilken det är som värmer upp det så mycket?

Kolla även så att inte någon doppvärmare ligger och är igång hela tiden.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej och tack för synpunkter. Tycker också det är märkligt, har ingen doppvärmare och kört på dag belysningen vilket är två av dom 10 rören och ligger på närmare 29 grader och då ska tilläggas att jag bor i ett stort stenhus som aldrig blir sådär varmt i tvärtom. satt en liten fläkt och fick en liten sänkning men vi pratar ju om att man vill kunna körra alla rören om det behövs för kräsna stenkoraller!! Han som jag köpte karet av hade ju en krasch då han var på semester och karet gick upp i 35 grader och ALLT dog!! tragist men borde inte hända så pass enkelt. Nu väntar jag dock på en Titan 1500 som ska lösa problemet med marginal så vill jag ha 26 grader så ska det va 26 grader.

har nu plockat över allt utom två stenar, Anemonen som två nu ilskna clownfiskar bor i. Samt tre andra mindre fiskar som släpps i i morgonpost-1812-14468930636183_thumb.jpg tror jag. Lägger upp några bilder hur det ser ut nu, inte mycket till koraller än men en möjlighet att känna av akvariumets skick.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kylaren kommer säkert att kyla karet, men värmen den drar ut kommer att komma ut i rummet den står i istället. Ifall du har kylaren i samma rum som karet så kommer det att bidra till en höjning av temperaturen i karet, så jag tycker verkligen att du ska köra utan skummaren en dag tex för att se ifall det gör något med temperaturen, sen stoppar du cirkulationspumparna och ser till att låna någon du kan ha i som ersättare så länge, osv, tills du hittat den som värmer vattnet så infernaliskt...

Det måste vara något som är fel på någon komponent ifall du får så hög temperatur utan alla rören igång.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Som uteslutningsmetoden man anv. när man lekt bilmekaniker. helt rätt vill ju hitta problemet aven om jag skaffar kylare. i morse när karet stått på moonligt hela natten var tempen 28,8 grader! och då går ju tunze pumparna genom kontrollen på lågt över natten. Uppdateringar ang.problemet kommer. Janne

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

sökte lite på goolge hur det ser ut å hittade en sprängskiss. De 3 pumpar som är interna pumpar för utblåsen i överkant. Vad är detta för pumpar?

kanske dessa även har en höjande effekt för vattnets värme...

Har du 800watt belysning på karet?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det är fyra cirkulations pumpar på 2100 l/h samt retur pumpen på 3150 l/t samt har jag Tunze pumparna i grottorna på botten i vänster och höger hör som körs genom Multikontrolleren. Pumparna är på 7000 l/t respektive 12000 l/h körs dock ej på full effekt 30-40% det är 10 t-8 lysrör tror dom är på 54 w dock har jag bara kört alltihopa samtidigt kortare stunder för att testa.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Belysningen är på 800W, samt "open top" Men det är ej mycket den fritt tan belysningen täcker upp det mesta, Själv hade jag aldrg några värmeproblem då jag körde med Pacific Sun belysningen. Jag sålde den och sate tillbaka orginalet ett pr dagar innan semestern. När vi kom hem var allt dött.... Så enligt mina antaganden så är det belysningen som är boven.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja det verkar faktiskt vara så. Det blir inte mycket yta för luften fast det är öppet, men nog är det underligt att detta inte är genomtänkt på ett kar som för övrigt är väldigt smart uppbyggt, tycker jag. Får nog kylaren i morgon tilsamans med lite fraggar jag beställt. kör på dagbelysningen och lite fläktar och då håller den sig runt 28 grader.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Eftersom du kör med bara två lysrör igång dvs 160w om jag fattat rätt så är något galet ändå..

Kan inte tänka mig att bara belysningen är boven på karet, det måste vara något mera som är själva problemet, att sen belysningen hjälper till är solklart, så är det för alla iprincip.. LED gör underverk på värmen i vattnet, men grundkonstruktionen i karet bör funka , så något är det strul med tveklöst.

Mvh Manne

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...