Gå till innehåll

Nationell träff 2014


Lasse

Rekommenderade inlägg

Under perioden december/januari/februari för 1 år sedan i det närmaste exploderade antalet Stödjande forumsmedlemmar på Saltvattensguiden. Det var mycket glädjande för oss som driver SG och ett bevis på att vi är på rätt spår med guiden. Inte nog med det, ni anordnade en insamling i syfte att ge oss en personlig julklapp. Mycket glädjande och hedrande, något som vi aldrig kommer att glömma.

Tillströmningen av nya Stödjande har fortsatt månad efter månad och tycks nästan aldrig ta slut. Som ni redan känner till så arbetar alla

i vår Föreningen ideellt och vårt sätt att undvika dra på oss löpande utgifter innebär att vi kan dra runt SG på en hyggligt låg budget. Denna enorma tillströmning av nya Stödjande under det senaste året har satt Föreningens kassa i överraskande bra skick.

Från Oss Alla Till Er Alla,

Alla ni som någon gång under 2013 betalat in en slant och blivit Stödjande forumsmedlemmar, till er har vi glädjen att meddela att ert Stödjande kommer att förlängas automatiskt med 12 månader. Alla som betalat in mellan 1 januari och 31 december 2013 kan glädjas åt denna Julklapp.

God Jul & Gott Nytt År

Maglofster, Wiking, Capote, Freguz, Benighted, Wrang, Pwin, Laggeman, Edward, DaTrucka, Stigigemla, MaddeI, Yodelking och Lottac.

Ett litet förslag: Om det går runt nu bara på "medlemsavgifter" så är mitt förslag att man tar annonsintäkterna (eller en del av dem) för att garantera kostnaderna för en nationell sammandragning med kvalificerade föredragshållare någon gång på hösten 2014. Tanken bör vara att arrangemanget skall bära sig självt men att SG garanterar att stå för förlusterna. Eventuellt skulle man kunna ta det ihop med akvariehelgen - om det nu blir någon sådan under 2014

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ett litet förslag: Om det går runt nu bara på "medlemsavgifter" så är mitt förslag att man tar annonsintäkterna (eller en del av dem) för att garantera kostnaderna för en nationell sammandragning med kvalificerade föredragshållare någon gång på hösten 2014. Tanken bör vara att arrangemanget skall bära sig självt men att SG garanterar att stå för förlusterna. Eventuellt skulle man kunna ta det ihop med akvariehelgen - om det nu blir någon sådan under 2014

MVH Lasse

Hur mycket som kommer att betalas in av Stödjande under 2014 och åren därefter kan vi bara spekulera i. Så den Julklapp som delades ut i denna tråden skall ses som en engångshändelse.

Om det finns intresse bland svenska saltvattensakvarister att genomföra en nationell sammandragning med kvalificerade föredragshållare så skulle jag vilja föreslå att ental personer sätter sig ihop och planerar och genomför en sådan händelse under hösten 2014. Resurser att genomföra ett sådant engagemang finns inte att hämta bland oss 10-13 personer som driver SG.

Om SG skulle kunna vara en spelare som skulle kunna stå 'garant' för ett sådant arrangemang skall jag låta vara osvuret. Ett seminarium med kvalificerade föredragshållare skulle kunna bli riktigt dyrt inbillar jag mig. Om man t ex skulle flyga in en internationell sådan blir summan snabbt väldigt stor för bara en enda person. Flyg, hotellnätter och arvode skulle säkerligen snabbt rusa upp i ett antal 10-tusentals kronor.

Jag är dock säker på att en sådan förfrågan ställd till Saltvattensguiden skulle behandlas i en positiv anda. Sedan skall man kanske inte utesluta att ett sådant arrangemang även skulle kunna ske via samarbete med en eller flera svenska butiker.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Föreningen för Saltvattensguiden.se stöttar Sjöfartsmuseet Akvariets nästa korallträff, ett samarbete vi är väldigt glada för. Hoppas kunna fortsätta och samarbete mer med SG framöver.

@Lasse

Vi är gärna med. Vi har ju redan korallträffar med föredrag 2 ggr/år, och vill någon vara med och arrangera och göra det till ett större evenemang så visst. Vi har både hörsal och lektionssal som vi kan stå för, så länge det bokas i god tid. Hör gärna av dig.

/ David

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det var en trevlig julklapp att få ett års medlemskap till !

Men är det liksom inte meningen att saltvattengudiens + ska gå tillbaka till betalade ?

Blir väll lite lustigt fall + ska gå till en stad i sverige som får rätten att gå på detta möte ?

Men vist vi kör den i färjestaden på öland så blir det ju bra fär mig men nog inte så roligt för detta forums medlemmar som typ bor stockholm, göteborg, luleå och malmö ?

Rättvisats tycker jag nog att detta med internationell träff skapas av andra ekonomiska tillgångar än ett forum som har medlämmar i hela sverige eller ?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

På de tidigare träffarna som Sjöfartsmuseet ordnat har det kommit långväga resande.

Är bara intresset stort nog ser man till att ordna medresande som delar på kostnaderna.

Vi är mycket tacksamma för att Sjöfartsmuseet ordnar dessa träffar och stöder gärna dessa då de passar med vår målsättningsparagraf.

Se här: https://www.saltvattensguiden.se/forumet/content.php?131-om-saltvattensguiden

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Håller med övriga en nationell/internationell träff en gång om året hade ju varit kanoners.

Ihop med årets akvariehelg hade ju suttit som en keps.

Även förslaget med Sjöfartsmuseet funkar säkert kanon.

En anmälan med förskottsbetalning till en sådan träff, minskar risken ekonomiska bakslag.

Krydda det med lotterier så finns det en chans att det går runt.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Så som Maglofster sa så kommer alltid driften av sidan Saltvattensguiden.se vara vårat primära mål, vi kommer aldrig att riskera driften av sidan för att stötta nånting utanför detta. I detta fallet med sjöfartsmuseet är det en liten gest vi ger till dem för att stödja deras fantastiska arbete med just det som är vårat huvudmål med föreningen, stödja informationsutbyte och kunskap inom saltvattensakvaristik. Om någon förening eller liknande drar igång nånting liknande i Sthlm, Luleå eller Färjestaden som lyckas lika väl som Sjöfartsmuseet och vi har ett överskott av sponsor- & stödmedlemsskaps-pengar så kan vi säkert tänka oss att vi stöttar där med på liknande sätt (och här ska vi vara medvetna om att det inte handlar om något stort för denna sammankomst).

En stor internationell träff, kommer vi att stödja igen så som Maglofster sa, "på något sätt". Vi har inte sagt att vi kommer garantera några pengar till nånting, det var Lasses ord, och han är inte del av föreningen, vi är väl medvetna om riskerna med såna här saker och kommer ta ett noga genomtänkt beslut i individuella frågor om det skulle bli förfrågningar om det. Och däri ska det ju självklart vara så att de som driver en eventuell träff måste ha en god strategi och plan för att få det att fungera väl och gå runt, vi skulle aldrig stödja nånting som riskerar vårat primära mål, det vill säga driften av den här sidan.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

vist men hur löser saltvattengudien det om scenariot blir att träffens minus blir större än vad svg har + ?

Vi som kör den här föreningen är hyffsat bra på grundläggande matematik (läs budget). "In a pinch" kan vi även knåpa ihop ett juridiskt dokument (läs ansvarsbegränsning). Vi ger oss inte ut på djupa vatten eller tunna isar. En och annan affärsplan och projektplan har vi också läst i våra dagar. Allt detta sammantaget gör oss ganska trygga i att bedöma om vi ska satsa eller inte i en träff.

D.v.s ditt scenario har 0% chans att inträffa

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

felformulerat av mig i mitt svar ,,det var ej till saltvattengudiens skötare snarare sagt till folk som vill gudien sponsa ett okänt ekonomiskt slut på en träff.. jag tycker att sg ska se till at sg funkar inte gå in som ekonomisk stöttpelare som kan sluta med sg får stänga..

Tycker sg är ett bra forum och sköts bra och hoppas det blir så i många år !!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag håller lite med faktiskt ! Jag "sponsrar" ju sg för att kunna va en del i sg:s utveckling och framsteg och känna att jag har ju gjort det jag kunnat som vanlig medlem för att sg ska ha råd att finnas kvar ! Jag själv tar mig gärna från Lund till Göteborg för en träff ! Det har jag gjort innan :) men känns samtidigt fel att pengar folk sponsrar sg med går till tex att hjälpa till lite ekonomiskt vid salt träffar. Då alla som sponsrar sg kanske inte rent ekonomiskt /praktiskt kan ta sig till en träff där deras sponsrade pengar går till ? då torde ju alla sponsorer få res hjälp för att kunna ta sig till en träff deras pengar varit med och ordnat ?.

Jag personligen tycker bara det är härligt och roligt med dessa träffar ! Och åker mer än

Gärna på dom oavsett var pengarna kommer ifrån ! Och självklart ska sg va med och leda saltvattenshobbyn i Sverige framåt :).

Jag tvekar verkligen inte på er matematiska förmåga och tror säkert ni har haft i tankarna också att ni kanske får ett helt år utan några sponsor pengar överhuvud taget ? Så det finns alltid undanlagt pengar att "falla" tillbaka på :)

Men om nu saltvattensguiden.se har så pass god ekonomiskt sikt nu så kan jag ju tycka att det borde va dags att tex lossa på lite av dom "extra" sakerna man bara får göra när man har betalt in en summa . Som tex annonsera . För med mycket pengar i kassan och fortsatt "ta betalning" för annonsering. Så kan ju detta snart börja se ut som lite mer än bara något ideellt.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Please..

1. De pengar vi får in från stödjande medlemmar går alltid i första hand till driften av sidan. Vi har lyckats sänka driftkostnaderna ganska ordentligt vilket gett oss ett överskott som vi nu väljer att ge tillbaks till samma betalande personer genom att förlänga stödmedlemskapet.

2. Vi får in en hel del pengar via våra annonsörer - dom har inte fått någon julklapp utan betalar som vanligt under året. Vi gör EXAKT vad vi vill med dessa pengar, exempelvis kan man sponsra en träff - ungefär som andra föreningar gör med sina sponsorpengar (utan att bli ifrågasatta på väldigt lösa spekulativa grunder som ändå inte stämmer).

3. Hade inte vi som arbetar med SG jobbat ideellt så hade vi aldrig haft råd att ha ett forum alls. Vi lägger nog ca 1000 timmar per år GRATIS på sajten (Jag debiterar personligen aldrig mindre än 850 + moms när jag jobbar på andra sajter). Så vi snackar ca miljonen om året som vi i föreningen sponsrar med i egen tid (och som de flesta vet tid=pengar). Så egentligen är båda ovanstående punkter totalt ointressanta.

4. Vill man vara med och ha något att säga till om angående allt som skrivits i denna tråd, ja då skulle man sökt till föreningen nu när vi tog in ansökningar till nya medlemmar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Så kan ju detta snart börja se ut som lite mer än bara något ideellt.

Du får nog läsa en grundkurs i företagsekonomi och sedan återkomma. SG är en väldigt dålig affär för oss som driver sajten. Ungefär som de flesta hobbies är för utövaren.

Men du kanske håller på med saltvatten för att tjäna pengar på det, och har ett annat perspektiv?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Rätt komiskt när folk börjar försvara sig och med kass attityd dessutom :) . Jag gjorde inga som helst påhopp och tyckte mig va rätt tydlig med att JAG personligen inte har något emot att man tex sponsrar en träff i Göteborg då jag själv inte har några problem med att ta mig på eventuella träffar och njuta . Jag personligen tycker det bara e bra att man stödjer saltvattensintresset i Sverige . Och på samma gång kan förmedla kunskap som tex Göteborgs museet gör på sina träffar :) och JAG ska va helt ärlig bryr mig inte ett dugg om vad pengarna går till . Jag hade sponsrat oavsett då jag uppskattar sidan och verkligen uppskattar att folk orkar och vill lägga så mycket tid som ni gör på sidan för att bibehålla den så bra som den faktiskt är :) .

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Men du kanske håller på med saltvatten för att tjäna pengar på det, och har ett annat perspektiv?

Jag är snarare beroende av just uppstarten av ett kar och har nog förlorat i runda slängar 10 tusentals kronor på mitt intresse då det främst av allt är att köpa ett akvarie starta upp det för att sen byta akvarie och sälja det gamla med brakförlust så nej . Ute efter att tjäna några pengar på denne hobby är jag inte . Då hade jag nog börjar odla blommor istället :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Rätt komiskt när folk börjar försvara sig och med kass attityd dessutom :) . Jag gjorde inga som helst påhopp och tyckte mig va rätt tydlig med att JAG personligen inte har något emot att man tex sponsrar en träff i Göteborg då jag själv inte har några problem med att ta mig på eventuella träffar och njuta . Jag personligen tycker det bara e bra att man stödjer saltvattensintresset i Sverige . Och på samma gång kan förmedla kunskap som tex Göteborgs museet gör på sina träffar :) och JAG ska va helt ärlig bryr mig inte ett dugg om vad pengarna går till . Jag hade sponsrat oavsett då jag uppskattar sidan och verkligen uppskattar att folk orkar och vill lägga så mycket tid som ni gör på sidan för att bibehålla den så bra som den faktiskt är :) .

Jag upprepar frågan Michael, vad är det som inte bör anses vara ideellt, vad är det du vill antyda?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Som jag skrivit mig personligen så kvittar det jag syftade mer på svar till andra texter i tråden . Men nu när det börjar utökas till att tex annonsera på sidan så tror jag att många blir nog bara "stödjande" för att tex kunna annonsera . då ser det lite ut som blocket .

Kan kanske handla om att på något sätt "lockar" man stödjande och erbjuder speciella tjänster för stödjande om du e med på vad jag menar .

"Ge oss en gåva så får du en gåva tillbaka"

Ge oss en gåva oavsett belopp så får du annonsera"

Okej jag betalar 100 kr så får jag annonsera oavbrutet på den enda sidan i Sverige det går att sälja salt saker på.

Om man fortsätter denne diskussionen nu så kan jag själv tycka att det ser ut som att jag försöker gå emot att ni bara är en ideell verksamhet men så är INTE fallet . För jag tycker ni gör ett JÄKLA bra jobb och det är beundransvärt att ni lägger så mycket tid på något bakom kulisserna som ni inte får något för mer än tacksamhet !

Men om man väljer att "sponsra" sidan ? Anses det då som en gåva från mig till er?

Som ideell verksamhet så måste man ju ha ett speciellt tillstånd att få ta emot gåvor . Vilket ni säkerligen har !

Men för att förtydliga . JAG tycker bara det är roligt o bra om det finns pengar över i sg kassan till att fortsätta stödja salt intresset för folk som nu tex vid träffen på sjöfart. Jag tror bara att det sitter så många som läser och tänker men inte vågar skriva något .

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

tyckte mig va rätt tydlig .

Tänk om. Du var rätt otydlig. Ditt inlägg var en retorisk katastrof.

Exempel på motsägelsefullt innehåll:

1. Jag själv tar mig gärna från Lund till Göteborg - men känns samtidigt fel (Du gör det gärna, men det känns fel att vi sponsrar, okeeej..)

2. Jag tvekar verkligen inte på er matematiska förmåga och tror säkert ni har haft i tankarna också att ni kanske får ett helt år utan några sponsor pengar överhuvud taget ? (Du tvekar inte, men formulerar ändå hela meningen som en fråga, okeeej).

3. Men om nu saltvattensguiden.se har så pass god ekonomiskt sikt nu så kan jag ju tycka att det borde va dags att tex lossa på lite av dom "extra" sakerna man bara får göra när man har betalt in en summa . Som tex annonsera . För med mycket pengar i kassan och fortsatt "ta betalning" för annonsering. Så kan ju detta snart börja se ut som lite mer än bara något ideellt. (vi har ju precis gett bort en jävla massa pengar tillbaks till våra stödjande medlemmar, hur i hela helvete kan det inte se ut som något ideellt vi håller på med?)

Ja, det är möjligt att du uppfattar min attityd som kass. Men allvarligt, vad fan förväntar du dig. Tror du vi tycker det är kul att sitta på annandag jul och försvara oss mot ett totalt nonsensinlägg som är så förvirrat att det knappt hittade till postaknappen?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Varför ens försvara dig på annandag jul då?. Med din attityd kan du ju gå o fortsätta gräva sandslott :). Yttrandefrihet är något vi har i Sverige . Om jag sen har fel i vad jag skrev med många frågetecken då är det ju bara till att svara på det jag hade fel om sen inget mer med det . Men att gå igång som en alkoholist i jakt på sprit . Anser jag bara löjligt ..

Och om ni valt det spåret att inte räkna det som gåvor och istället betalar moms för det är ju bara bra :) inget jag kunde läsa mig till i tråden därför inget jag kunde veta ;). Tack för mig :)

Och att du sen modererar dina egna inlägg efter att du postar dom gör ju saken bättre också.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...