Gå till innehåll

Mamadubbas 1050L uppgradering


mamadubba

Rekommenderade inlägg

Tack för du tog emot oss en tidig lördagsmorgon Roger!! Det enda Yodelking pratade om resten av helgen var ditt sumprum och dina rördragningar ;)

I juni blev jag imponerad av din burk och det har blivit än finare! Bra tillväxt och fina färger :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...
  • 2 månader senare...

DSC_2821.thumb.jpg.a216847afb67a304bee28

 

Dags för kvartals FTS

 

Har varit det sämsta kvartalet i det här karets historia tyvärr. Gav mig på att gå över till zeolight från biopellets & gfo och det gick inte alls som jag ville. Näringsvärdena stack iväg, tillväxten avstannade vilket i sin tur ledde till att KH stack iväg och när jag hafsade med att styra upp den så fick jag en kh dipp. Mitt i alltihop fick skummaren spatt över en helg när jag var borta och salthalten sänktes till 1020. Min gyrepump lade dessutom av mitt i röran så jag har haft dåligt flöde. 

 

Efter massor av problem och dålig motivation på grund av detta har jag nu gått tllbaka till biopellets och börjar få lite ordning på det igen. Po4 ligger runt 0.03 nu och trådalgerna börjar lämna över till cyano men det känns som att karet är på vägg åt rätt håll ändå, cyano kan jag hantera. Lite död vävnad här o var och usel PE fortfarande, men det växer och färgerna börjar komma tillbaka.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Äntligen Gyre igång igen. Fick reservdelar från drakfisken idag och fick igång min gamla. Dessutom beställde jag en extra. Vet inte riktigt hur jag ska sätta upp den eller om jag tom bara ska ha den på hyllan i reserv. 

 

Alternativ 1: En på varje sida i karet och låta dem jobba mot varandra. Är ju lite emot tanken med gyre men om jag har tur så får jag två igång två gyrar i karet.

 

Alternativ 2: En på varje sida i karet och byta riktning var tredje timme med hjälp av timers. Detta är den jag lutar åt att använda just nu.

 

Alternativ 3: Båda på samma sida och köra lite lägre fräs på dem. Kunde vara kul att testa med ett riktigt uppskruvat flöde ett tag och se om korallerna gillar det.

 

Synpunkter?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 månader senare...
On 2016-05-12 at 13:33, bjomat sa:

Hur går det för dig Roger??

Det rullar väl på tycker jag, växer okej, pissiga färger och cyano. Har haft lite dåligt intresse sista tiden men fick ett ryck igår och gjorde lite underhåll. Ska börja dosera kno3 för att få ner fosfat, ligger på 0.12 just nu....

Lite tappad vävnad på en del acropora som står i högt flöde, vet inte riktigt varför, kanske bara är konsekvensen av nollad nitrat och hög fosfat. Ska köpa ett triton test framöver och se hur allt annat ligger till.

Hur går det själv?

 

 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

On 2016-05-12 at 22:28, Vidofner sa:

@mamadubba ett annat alternativ är att sätta varsin gyre på varsin sida av karet och vända dem så flödet går runt istället för ett flöde som går från ytan och ner

Ja det kanske hade varit nåt, lite fult med en gyre så när framrutan bara?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...