Gå till innehåll

Red Sea Max 130


Christian_N

Rekommenderade inlägg

  • Svar 68
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

  • 2 månader senare...

Då har man skaffat sig en refraktometer istället för medföljande Red Sea Hydrometer. Kan ju säga att hydrometern är rejält missvisande, den visade 1.024 men med refraktometern fick jag ett värde på 1.031. Så nu har man gjort några vattenbyten under några dagar och dragit ner salthalten.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 månader senare...
  • 4 veckor senare...

Jaha... Då har man fått ett litet bakslag i karet. Började med balling för lite över en vecka sen. Sen åkte jag iväg några dagar kommer hem och ser att det är fullt med alger och vattnet är alldeles grumligt. Kollar värdena på Ca, Mg och Kh vilka alla tre har skjutit i höjden. Så det fick bli ett vattenbyte, justering av doserpumpen och hoppas på det bästa nu.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Oj 12 ggr. Det lät mycket. Men doseringen var minimal??? Enbart mg o ca borde skjutit i höjden tycker jag. Doserar själv runt 60ml KH om dagen och det räcker inte:(
Hoppas allt klarar sig och inte dör

Ja.. Det blev nog lite väl häftigt! Men får se vad som händer. Jag hoppas ju också på att allt ska klara sig.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 veckor senare...

Då har man börjat om med ballingendoseringen lite nu då eftersom det inte riktigt gick som det skulle i början :) Men det var ju mitt eget fel som satte alldeles för hög dosering. Som tur var så repade sig allt! Just nu doserar jag 48ml Kh fördelat på 12 gånger på dygnet just nu ligger det stadigt på 7 men tänkte få upp det lite till. Ca doserar jag bara 6ml för tillfället och det ligger på 440. Mg stoppade jag tillfälligt då det hamnade på 1420 så det får arbete ner sig och sen får vi se vad som händer. Köpte även Fauna marins spårelement 1,2 och 3 som jag använder samtidigt. Så nu är det väl bara att hålla tummarna och hoppas allt blir bättre.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Håller fortfarande på med min dosering och fipplar. Kh doserar jag 56ml och Ca 8ml för tillfället. Mg har sjunkit lite till 1400, men det doserar jag fortfarande inget. kh ligger på 7.6 och Ca på 400 Och har stått still där ett tag. Jag skulle vilja ha upp dom lite till så håller på och ökar dosering väldigt lite i taget.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 9 månader senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...