Gå till innehåll

Jannes Rev 4.1


Janne

Rekommenderade inlägg

  • 2 veckor senare...
  • 2 veckor senare...
Janne Hej från USA. Får jag säga att du har vackra koraller! Jag har en fråga. Vad är höjden av din lampa. Tack så mycket. Joe i New York.

Tack, den hänger 15 cm från vattenytan.

/Janne

Skickat från min GT-I9295 via Tapatalk

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 6 månader senare...
  • 1 månad senare...
  • 2 år senare...

Hej alla,
man lyckades vara utan akvariet i två år sen var man tvungen att dra igång igen, en gång salt alltid salt.


Så nu är det dags för Rev 5.0 och det har hänt en del på utrustningssidan.

 

Nytt akvarie nästan samma mått fast lite högre 120x100x60 euro-brace, ytavrinning svart mitt bak. Bakgrund svart på vänster sida och bak, resten optiwhite. Samma svetsade ställning fast inklädd och akvariet är nersänkt i skivan som akvariet står på. Så frigoliten och botten syns ej, inte heller sanden från sidan.

 

Ny cirkulation Tunze 4 x 6105(13000 l/h) och en wavebox 6214, så det blir både mycket transport av vatten samt vågeffekt. Vågen blir ju inte jättestor i ett 120 cm långt akvarie men den blir väl cirka 1,5-2 cm. Det går att röra om rejält i grytan, pumparna sitter i bakre hörnen och körs två och två för att kunna vända på vattenströmmen. Målet är väl att skapa förhållande som ute på den yttre revkanten, Acroporaland.

 

Ny ATO Tunze 3155, kör som vanligt med timer och magnetventil som fyller på behållaren via osmosen varje dag.

 

Gamla trotjänare som är kvar Bubble King 250 och kalkreaktor från schuran(båda inköpta 2005) och pH-styrningen från Aqua Medic hänger med från mitt första saltkar som jag hade mitten på 90-talet.

 

Hybrid-rampen från Pacific Sun hänger också med, en Pandora med SMT-teknologi, 2x145W LED och 4 x 39W T5. 2 st. PS Crystal Blue, 1 st. ATI Purpel Plus och 1 st. Coral Plus kör jag nu.

 

Som ni ser så kommer jag som vanligt köra ganska low tech med beprövade teknik/produkter som jag litar på och kan.

 

Akvariet har stått och puttrat utan invånare sen i augusti för att kurera gamal sten och sand. Kört med zeolit, zeostart och saltpeter för att krama ur den lagrade fosfaten. Det finns lite sviter kvar av en borttynande Halimeda för övrigt inga alger, vi får väl se vad som händer nu när jag skaffat mig lite invånare bestående av. En vitbröstad kirurg, en diacanthus, en Bicolor dvärgkjesare, 5 Nassarius och en sandvändande sjöstjäna, det finns även 2 spathulata.

 

Jag kör väl på med Zeovitmetoden också för det är väl den jag tror mig kunna, även om det nu också finns många andra metoder och produkter för att få till ett fint SPS-kar.


Aquascapen är inte riktigt klar än håller på och kurerar mer sten, men som det är nu så är det en svävande lagun(formad som ett oregelbundet C, med öppningen mot framrutan). LS ligger på en plexiglasskiva som står på ben, det finns massor av sandyta både under och runt.


/Janne

Ändrat av Janne
  • Gilla 10
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...