Gå till innehåll

Vad skrapar ni rutorna med?


Skafar

Rekommenderade inlägg

Hej.

Vi har funderat på hur ni andra gör med rengöring av akvarierutorna. Vi upplever att hur försiktig man än är när man skrapar med magnetskrapa så händer det lite då och då att man får med ett litet sandkorn som kasar med och vipps så har man en liten repa på glaset. Reporna är ju inte tydliga men synar man rutorna väldigt noggrant så ser man dem lite här och där. Detta måste vara ett allmänt problem och i så fall hur gör man för att undvika detta? Jag tror inte man kan vara mer noggrann än vad vi är då man utför rengöringen. Magneterna rör ju sig lite individuellt när man byter riktning. Är man då nere vid gruset så virvlar det lätt upp ett par korn och så sitter de på insidan!

Mvh //Micke & Gunilla

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Magnetskrapor är att be om problem tyvärr. De har jag övergett sedan länge. Rakblad är bäst, men de slits ganska fort och det är frustrerande att använda de vanliga små, man vill ha större blad på någon dm.

Jag brukar använda kreditkort och betalkort som ska slängas ändå. När de är oanvända(för rutskrapning) så fungerar de bra.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...