Gå till innehåll

Bygert tar det kallt 2.0


Bygert

Rekommenderade inlägg

Kallvattnet med 2 x 140 liter har varit i gång ett tag och innehållit mycket spännande, nåt av det roligaste i akvarieväg som jag haft. Men nu blev det dags att gå vidare. Det har inte bara varit underhållning utan också problem, har kylningen av nån anledning upphört har det blivit massdöd och akvarierna var inte de bästa utan har läckt en del. Dessutom, ny sambo som har vissa estetiska synpunkter, läge att göra nåt alltså.

Jag ville ju ha mer utrymme så nu blev det 720 liter, vanligt ramakvarium. För att få lite marginaler på kylningen så står det nu i ett rum i lagården, där är det rätt svalt så skulle kylning upphöra så finns det bättre marginaler. Plus då att det inte stör nåt i innemiljö hur jag än sölar.

Akvariet är uppe och igång men det är inte riktigt färdigt, belysning saknas och det är tekniken från det mindre som flyttat med. Behövs lite mixtrande för att det ska bli bra men det ser lovande ut så här långt. Innehåller nu bland annat stor berggylta, snultror, krabbtask, svart smörbult och lite av varje.

Bilder kommer men det går trögt med överföring så det får bli senare

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Bänken är fin och gör precis det som den är anställd för, att hålla upp akvariet. Jag har alltid prioriterat innehållet och kört budgetvariant, skulle aldrig gå att ha det jag har om det skulle vara nya grejor.

Gyltan har inte ätit, den verkar kurera sig efter sår av nätet. Andra firrar äter.

post-4105-14468934297043_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 år senare...

Lite uppdatering kanske det kan vara dags för. Tyvärr har jag tappat en del djur men jag hoppas det blir bättre nu. En anledning till problem var nog att det kom in luft från lagårn som nog inte är den bästa, ammoniak t ex kan det bli där. Nu har jag spikat igen dörren emellan så jag tror det ska fungera bättre. Jag har också fått igång fläkten och kör den på differenstermostat. Kallare ute än inne > fläkten går, kallare inne än ute > fläkten stannar. Så här års räcker det gott för att hålla det kallt nog och det är ju billigare kylning än andra alternativ, jag får nog snart rent av lägga till en termostat till som stänger ner fläkten innan det fryser ihop. Visst problem är det att ställa in det hela men funktionen är bra, termostaten kostade inte gratis men jag tror jag får igen det jämfört med att kyla på annat sätt.

 

Det har varit lite mycket med nytt kök och andra såna där störande moment som går ut över akvaristiken men det blev ju åtminstone en fångsttur med bra resultat. Det som sen varit lite tråkigt är att rötsimporna kalasat lite onödigt på andra innevånare, begriper inte hur de bär sig åt men de har nån gång sett ut som nymatade boaormar som ligger och jäser. Sandskäddan är för stor för dem ändå, alltid nåt.

 

 

 

 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Fläkten var nog en bra lösning! Ammoniak vill man helst inte få in i vattnet, det ska ju ut...

Ja, vi hade en lyckad tur sist gång. Grymt bra väder och roliga fångster. De där rötsimporna är granna fiskar, men om de är så där hungriga får man nog ha dem i ett eget kar.

 

Nu får du allt vara klar med köket snart.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Köket är ju klart men så är det ju det där med ett nytt golv i ett rum, laga verandatak, organisera för får och annat efter att nån stolle tydligen beställt snö osv osv. Det finns mycket onödigt som stör akvariehobbyn.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 år senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...