Gå till innehåll

Limma akvarium. Vilken tejp?


maltemus

Rekommenderade inlägg

Tänkte försöka limma ihop mitt kar ikväll.

Kikat lite på denna filmen. http://www.wolfgroupweb.com/mastersclub/en/Masters-Club/solution/How-to-Build-Your-Own-Fish-Tank

En sak jag funderar på är om jag verkligen behöver rycka tejpen direkt efter ihopsättning? Det känns som risken för att få ut silicon på glasen ökar rejält då? Jag hade tänkt att köpa riktigt bra/dyr maskeringstejp så den inte härdar fast under torkning.

Hur har ni gjort?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag använder en annan teknik som jag tycker fungerar bra. Man har små distanser mellan glasen tex tandpetare. Sedan har jag fixturer i trä till hörnen som håller dom på plats sedan tejpar jag mad vanlig maskeringstejp. Tejpen bör man ta joss innan limmet torkat annars kan man få problem med att få det snyggt o få bort tejpen så då är fastlimmad. Därefter drar jag försiktigt skarvarna så man får mjuka fina avslut. Jag kör ju fingervalsen. Men vektyg är nog bra så man ej gör sig illa.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack. Jag ska testa ikväll. Glas mot glas borde inte vara ngn risk så länge man använder silikon. Distanser verkar en del köra med på youtube medan andra inte gör det. Misstänker att läckagerisken är större utan distanser.

Är det vettigt att lägga även en extra triangel på insidan när karet är färdiglimmat? Jag tog som bekant lite för dålig storlek på mitt kar så jag har redan tänkt beställa nya glas och använder detta mer som ett testprojekt för att provlimma och se hur jag ska göra på nästa. Ska även testa hur lamporna klarar djupet på 25cm/med några koraller så jag vet om jag ska köra 30-35 på nästa.

En sak gällande sprickor är att slipade glas väldigt sällan spricker pga spänningar. Kan vara ett bra tips till den som funderar på om slipade kanter är värt pengarna.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Teoretiskt handlar det om att få till en lika spalt.

Det är svårare att få till när glas ligger mot glas.

Det som händer är att eftersom silkon sviktar får den biten fog som är smalast ta större del av lasten vilket då teoretiskt kan göra att fogen där når sin brottgräns.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...