Gå till innehåll

Korallträff på Sjöfartsmuseet Akvariet 18 april 2015


Rekommenderade inlägg

  • Svar 88
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Fick precis besked om att nästan hälften av platserna är bokade. Hur häftigt som helst att intresset är så stort! Så vill ni lyssna på föredragen på korallträffen bör ni inte vänta för länge med att ringa in och boka plats. Boka på 031-3683550, öppet nästan alla dagar mellan 10-17(måndag stängt).

Hoppas kunna ge besked om någon mer föredragshållare under nästa vecka.

/ David

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Glada nyheter! Vi har fått klar med en bra föredragshållare till, Ehsan Dashti från Triton Lab kommer också.

Föredraget kommer spinna vidare på det han höll hos oss i höstas, och det kommer finnas tid över för frågestund. Inväntar en intro-text om vad föredraget kommer handla om.

/ David

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

HOTELLRUM FINNES!

Jag har råkad dubbelboka mig lite och kommer inte behöva mitt rum på Majornas Spar Hotell mellan den 18:e och 19:e. Rummet är tyvärr inte avbokningsbart så jag kan inte få tillbaka pengarna. Jag har dock ringt och frågat dem och de säger att det går alldeles utmärkt att någon annan kan ta över rummet så länge jag meddelar dem vem.

Har du inte hunnit boka rum inför träffen än så skicka mig ett PM så kan du ta över mitt. Rummet kostar 636kr men ger du mig 500kr så är jag nöjd. Skicka mig ett PM.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Snart är alla platser bokade! Fantastiskt skoj! :smiley20:

Det går att sätta upp sig på en reservlista på samma telefonnummer som för bokningen. I höstas fick vi in ett par avbokningar veckan innan, så chansen finns till plats även för reserver.

Och eftersom vi vill att alla platser på föredragen utnyttjas är vi väldigt tacksamma för att ni avbokar om ni inte kan komma, gärna i god tid om det finns möjlighet.

Tack!

/ David

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Tyvärr kommer vårens korallquiz att utgå. Men istället ersättas av ett föredrag till!

Tea Yi Kai, även känd som Lemon, kommer att besöka oss och hålla ett föredrag om olika Anthias!

Lemon är biolog och brinner för fiskar och fotografering. Han är den yngsta skribenten på den välkända bloggen ReefBuilders.com och var en av talarna på akvarie-konferensen MACNA 2014.

Boendes i Singapore, som är ett nav för tropisk fisk, har han fått tillfälle att se och fotografera många ovanliga och djuphavslevande fiskar.

Som vi tidigare skrivit kommer även Ehsan Dashti från Triton Lab. Ehsan är vattenkemist, korallrevsakvarist och grundare till Triton Lab.

I höstas fick vi besök av Ehsan för första gången och han berättade om sitt arbete med vattentester och vattenkemi. Nu får vi en fortsättning där han kommer prata mer om hur mätresultaten från sitt Triton-test kan användas för att sköta sitt korallrevsakvarium.

Inte långt kvar nu! Ses den artonde! :W: Och hoppas ni har förståelse för att det inte kommit nåt tidsschema för dagen än. Kommer snart!

/ David

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej alla glada korallentusiaster som kommer till oss på Sjöfartsmuseet Akvariet nästa helg!

Om någon vill vara med att bidra till vår korallsamling så tar vi mer än gärna emot små fraggar av arter som vi inte redan har!

Vi hade gärna varit med och bytt till oss lite nya arter stenkoraller, men som arrangör som brukar det sällan finnas till över till att hinna med detta på träffarna. Sen fick vi ett utbrott av acroporaätande plattmask nyss, så för att inte sprida vidare något sånt så kommer vi inte byta något denna gång.

Hjälp oss att bli det bästa publika akvariet när det gäller tropiska koraller och arter. Vi siktar på att bygga om och bygga ut inom ett par år, och i dessa planer ingår ett riktigt stort korallrev, långt större än vad vi har nu. Detta för att alla våra besökare ska få en ännu bättre bild av vad ett korallrev är och varför denna hotade biotop är värd att rädda. Eftersom koraller kostar det dom kostar så vill vi till största delen odla upp koraller själv till detta.

Och därför uppskattas det mycket när någon skänker en korallfragg, tid har vi gott om så det behöver inte vara en stor fragg :)

Så har du en art av stenkorall som du kan tänka dig att fragga lite på så hör av dig till mig så ser vi om det är någon art vi inte har.

Tack på förhand!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Alltid underbart att vara i sällskap med er alla ! Det sätt som Sjöfartsmuseet kopplar hobby folket ihop med offentliga akvarier på, är helt fantastisk och Outstanding. Detta är inte något man ser i många andra länder, och något vi alla behöver värna om !!.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack alla deltagare, alla samarbetsparters och alla föredragshållare för att ni gjorde denna dag till ännu bättre än vad vi vågat hoppats på!

Och kan hälsa från våra internationella föredragshållare att publiken var bättre, trevligare och mer kunnig hos oss igår än publiken på MACNA i USA 2014. :woooow:

Även mycket tacksam för de koraller som skänktes till oss! Alla är limmade och inflyttade i vår odling.

Mvh

David

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...