Gå till innehåll

Red sea reefer 250.


akejan

Rekommenderade inlägg

Nu startar mitt uppbyggande av ett nytt större kar. Har precis beställt en Deltec sc1455 och en Tunze care magnet long. Detta hastiga köp föranleddes av att en firma hade sänkt priset på skummaren, den var ca 500:- billigare än Triton och de hade bara en kvar.

Detta kommer att ta tid. Jag beställer troligtvis karet i maj någon gång.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hoppas att jag inte gör något jag ångrar denna gång. Tidigare har jag skaffat koraller som jag ångrat, som Xenia, vilket ogräs. Denna gång blir det nog bara LPS och SPS. Fast jag skulle vilja ha en Sarcophyton, några knappar och några skivor dessutom.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Är tveksam till att vattereservoiren räcker till. Blir kanske till att sätta i en dunk och en osmolator som får fylla upp reservoiren. En 10 litersdunk, då får man ju totalt 18 liter i reservoiren. Kan ju räcka i 5-7 dagar beroende på avdunstning.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Är också lite sugen på ett sådant kar. Var beställde du det? Själv ringt några och frågat om leveranstid, allt från några veckor till ett par månader i svar eftersom Sverige tydligen inte fått några än.

michael

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Hoppas du får ditt kar snart! Vi går i funderar tagen kring ett Reefer 250 eller 350 här hemma. Ska bli intressant att se vad du tycker om karet. Jag har kollat på en del bilder och jag tycker (250an) verkar ha lite dåligt med plats för att ha ballingdunkar, elkontakter osv. Ser endast ut som ett stort fack under karet. Har du funderat kring hur du skall lösa det?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det ska vara dryga 30 cm fri yta till höger om sumpen, där bör eventuella dunkar få plats.

Jag vill inte ha större kar då vattenbytena blir betydligt enklare ju mindre karet är. På en 250 räcker det med 2 st 10-litersdunkar i veckan, rätt enkelt att fixa till.

Det blir trångt i skåpet men det löser sig. Mest fundersam är jag över vattenreservoirens storlek, vi får se hur det funkar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...