Gå till innehåll

Ouscazz Red Sea REEFER 450


Ouscazz

Rekommenderade inlägg

Efter fyra års frånvaro från saltvattenshobbyn är det dags att starta upp ett nytt akvarium igen. Att bo i skogen med allt vad det innebär i form av strömavbrott så fort det blåser lite rejält gjorde att vi kroknade förra gången. Nu har vi löst det problemet med ett helautomatiskt dieseldrivet elverk som kan försörja hela huset med el vid avbrott. Detta var en förutsättning för att vi skulle kunna hålla på med akvariehobby på annat än slöjstjärtsnivå.

 

Efter några veckors funderande och kollande på Blocket och SG-annonser har det sorterats ut vad som var intressant. Valet föll på någon av modellerna från Red Sea. Jag började fundera på RS REEFER 170, fortsatte uppåt till RSM250... och vidare uppåt i storlek, såklart.

 

I morgon bär det av till Danmark för att hämta hem ett lätt begagnat vitt Red Sea REEFER 450 med två st. Maxspect 180W 15000K.

 

Bild på karet hemma hos säljaren.

 

post-2127-0-97660300-1450430061_thumb.jp

 

Fortsättning följer...

  • Gilla 2
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tackar, det ska bli riktigt kul att börja om igen.

Idag har jag hämtat karet. Säljaren bor i Vejle på Jylland. Vi möttes upp i Kastrup där vi lastade över karet till min kärra.

Nu står det på plats hemma och jag har sköljt ur det med vatten. Karet är i 100% nyskick, det finns inte en fläck eller repa någonstans. I köpet ingick 2 st Maxspect Razor 180W 15000K. Returpump och reaktor ingick också plus en massa tester, Hanna PH checker, refraktimeter, mm, mm.

8caa8d24f9d387c23da7e138907f27fc.jpg

96592d7d7257771d5356f36fa80f26e1.jpg

Sent from my iPhone 6 via Tapatalk

  • Gilla 2
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vattenfyllt och uppsaltat, imorgon ska jag lägga i 40 kg inkörd LS.

Karet är väldigt tyst, överrinningen är helt ljudlös och pumparna är knappt märkbara i soffan 4 meter från karet.

Teknik:

Returpump: Skimz 3000l/t

Skummare: Noname (Octo) rekommenderad av Kenta på Djurmagazinet i Löddeköpinge.

Steamers: 2 x Blau Wave Motion 8000l/t köpta av JL Akvarium (Laggeman).

Belysning: 2 x Maxspect Razor 180W 15000K.

Mediareaktor: Phosban 150 Reaktor.

e333f738528929d5e3a26dbd34cd6044.jpg

Ändrat av Ouscazz
  • Gilla 2
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Inga pumpar är helt tysta, eller? Jag hade tidigare VorTech MP10 och tyckte att de var rätt tysta, men har inte hört den senaste QD-serien.

Om man bortser från dem är dessa de tystaste pumpar jag inte har hört. Alltså betydligt tystare än de gamla VorTech MP10. Och Tunze skall vi inte prata om. Vi har soffan ca 4 meter från karet och när man sitter där och inte har tv'n på kan man förnimma ett svagt ljud från karet, men inte mer. Blau Wave Motion verkar dessutom vara ganska bredstrålande.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag kör Jebao RW-15 och man hör definitivt när den byter hastighet om TV:n är av men inte om den är på. Kan tillägga att jag sitter 2m från  pumpen.

 

Blau Wave Motion hörs också när de byter hastighet, speciellt när de går på högsta effekt. Men, de är ändå förvånansvärt tysta. Trots ett väldigt lågt pris.

Just nu kör jag dem på 30% effekt och då kan jag inte höra dem alls när jag sitter i soffan i ett tyst vardagsrum. Jag är allmänt petig med detaljer och stör mig lätt på saker som inte är bra. Det här köpet av pumpar är jag väldigt nöjd med.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack!

 

Nej, jag känner ingen press... :)

 

Fördelen med att starta med ingången sten är att det går att gasa på lite försiktigt med en gång. Jag ska inom Djurmagazinet i Löddeköpinge i morgon och se om de har något smått och enkelt med färg att stoppa i karet.

 

Imorgon ska jag dra igång reaktorn med fosfatremover.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Där ser man.. det förklarar varför jag inte kunde hitta någon info om skummaren när jag sökte på nätet.

Den verkar iaf hålla bra kvalitet, lätt att ställa in.

 

Igår var jag och köpte lite levande av Laggeman. Det blev en liten BTA med grön botten och orange tentakler. En rätt rejäl koloni med gul/vit/grön knappar samt en Discosoma. Kommer lite bilder när det är ljust i karet.

 

Tanken med karet är att hålla ned färgprakten en aning i ett försök att efterlikna naturen. Förra vändan blev det lite för mycket Disney över mina kar. En kakafoni av grälla färger, den ena starkare än den andra. Detta kan förvisso i de flesta fall vara väldigt snyggt, men föga naturligt. Den här gången vill jag tona ner det lite utan att tumma på på det vackra. Idén är att den högra ön skall bebos av ett par olika anemoner och skivor. Någon form av LPS, typ Favia, kommer också att hamna där. Den vänstra ön skall bebos av Sarcophyton, knappar och eventuellt en flakväxande Montipora. Vi får se hur det utvecklar sig.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Har kollat fosfat med Hanna Checkern idag och den gav inget utslag alls. Verkar vara bra LS jag fick tag i. Salinitet 1.026.

 

Vi var inom en sväng på Djurmagazinet i Löddeköpinge idag och köpt lite liv. Bland annat ett nytt hem till clownerna vi fick med när vi köpte LS. Det tog bara en halvtimme så hade två av de fyra clownerna flyttat in i anemonen.

 

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...