Gå till innehåll

Ouscazz Red Sea REEFER 450


Ouscazz

Rekommenderade inlägg

Även jag har kvar en stor fin neongrön caulustrea från dej. Den är fraggad åtskilliga gånger genom åren men är lika stor som när jag fick den av dej när du la av.

 

Vad kul att höra. Det var så mycket folk hemma och köpte koraller när jag lade ner och jag minns inte alla. Var det du som köpte den stora Caulastrea-bollen? Mannen med den gråa hästsvansen? :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kul att du hittat tillbaks igen. Extra roligt att du bor i Skåne. Läste att du hade idéer om att ha en halva med bl a mjukisar....känns lite ovanligt och udda, precis som jag själv har det:) Försökte ladda upp en bild på mitt med dagsstatus men filen var för stor. Får försöka lösa det. Har varit doldis här på forumet i snart fem år. Har mest mjukisar, knappar och skivor men har nu försökt ta tag i min önskan om stenkoralldelen av karet.

 

Har originalramp med 10x80Watt T5, på mitt 650 RedSea. Har fått ge mig ang behovet av annan belysning (läs: LED) och tvingats inse att detta har många och stora fördelar för att "lyckas" med bl a stenkoraller.

 

Kommer följa ditt projekt med stort intresse och se hur din belysning påverkar utvecklingen.

 

M v h

 

Stiffe

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Idag bytte vi bort Haddonin och fick med en vacker och kanske inte helt vanlig fisk hem istället.

Kunde inte låta bli att bli intresserad när jag såg en ung (8-9cm) Acanthurus Poryferus i butiken.

 

Läste på lite om fisken, bad butiken att mata den och den åt med god aptit. Tog beslutet att den fick följa med hem.

Den fick lite artemia nu på kvällskvisten och åt upp vad den fick. Lovar gott.

Ändrat av Ouscazz
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tackar!

 

Egentligen ser det inte mycket ut för världen... än. 

 

BTA'n är riktigt fin, mintgrön i botten med orange tentakler. Den trivs väldigt bra där den sitter och har faktiskt redan vuxit lite.

 

Chokladkirugen är fantastiskt fin. Det är en ungfisk som kommer att färga om när den blir vuxen. Rätt intressant att läsa om varför den är gul som ungfisk.

Matglad är den och den har redan rensat karet på de få fläckar av långa grönalger som fann på stenen när vi köpte den. Den äter även glatt av annan mat man ger i karet.

 

Jag skyndar långsamt med korallerna. Det måste blir rätt och det är svårt att motstå alla godbitar som annonseras ut, eller som man hittar i butiken.

Först och främst letar jag efter grön Sarcophyton till mjuksidan men har inte hittat någon ännu. Min förhoppning är att våra Damseller skall bosätta sig där.

 

Till den andra sidan har jag bestämt mig för att ändra lite på min ursprungsplan och sätta dit en av mina favoritkoraller. En grön Seriatopora Caliendrum.

Dels för att den är vacker, och snabbväxande. Men även för att jag minns att Chromis Virdis gärna söker skydd i grenkoraller nattetid.

 

Brunalgerna som kom häromdagen har redan börjat ge med sig och idag ökade jag på effekten i det vita ljuset kring lunchtid då solen står som högst.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kul.........med sådana nyfikna clowner också. Gillar dina damseller också å kirurgen är ju en riktig tillgång:) Ska läsa lite i Reeflex nu om både damseller o kirurg. Har själv Cromisar, fn bara 4 kvar, å två Anthisar, dock bara ett par kvar av ursprungliga 10. Kirurgstatus är tyvärr bara två, "Dorisar", en helblå o den lille som förhoppningsvis skall bli gulbukad.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja, det är kul. :)

 

Jag försöker hålla mig till hyfsat säkra kort när det gäller fisk. Alltså går Anthias bort.

 

Samtidigt som jag vill hålla det enkelt vill jag inte ha samma sorts fiskar som simmar i vart och vartannat saltkar. Jag tänker då på de allra vanligaste kirurgerna, typ Flavescens/Veliferum/Hepatus. Jag skall se om jag kan hitta ytterligare en kirurg, helst en Naso Elegans. Kanske även en dvärgkejsare, typ Centropyge Bispinosa.

 

Ett tips.. Djurmagazinet i Löddeköpinge hade ytterligare en Chokladkirurg när jag köpte den här. En något lite äldre fisk, halvt utfärgad.

 

Min kirurg har idag börjat nafsa på algbladen jag har fäst i en klämma på glaset. Den är väldigt matglad så det skall säkert gå bra.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja, det är ganska gott om plats i sumpen tycker jag.

 

Vattendjupet är 24 cm i skummarfacket. Skummaren står egentligen 3,5 cm för djupt enligt manualen, men fungerar bra ändå.

Så fort jag hittar ett lämpligt plastraster skall jag höja den några centimeter för att få optimala prestanda.

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ja, det är ganska gott om plats i sumpen tycker jag.

 

Vattendjupet är 24 cm i skummarfacket. Skummaren står egentligen 3,5 cm för djupt enligt manualen, men fungerar bra ändå.

Så fort jag hittar ett lämpligt plastraster skall jag höja den några centimeter för att få optimala prestanda.

 

Plastskärbräda fungerar också.

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90202268/

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack för tipset ang kirurgen. Får ta en riktig funderare på denna:) Noterar också att Red Sea tänkt till och gjort ett flertal förbättringar sedan min typ av kar kommit ut. Nice att kunna komma åt den s.k. reglerventilen inne i skåpet isf bakom. Är också avis på dina filtersockor som ju saknas i mitt. Läcker Sarcophyton också.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Glömde..

 

En liten review av streamerpumparna jag köpte från JL Akvarium, BLAU Wave Motion 8000.

 

Efter två veckors inkörning konstaterar jag att de utan tvekan är de tystaste pumpar jag har haft/sett. När jag kör dem på 40% och sitter i ett tyst rum, alldeles framför karet, är det helt omöjligt att höra att de går. Drar jag upp till 50% kan man förnimma ett svagt ljud, men då får man verkligen anstränga sig. Högre än 50% kan jag inte köra dem, då drar de upp all sand i karet.

 

I övrigt är jag riktigt nöjd med ljudnivån på karet, det är mycket tyst överlag trots 2 streamers i visningsdelen och 3 pumpar plus skummare i sumpen. Allt som hörs är ett svagt surr som man inte tänker på när man sitter i soffan fyra meter bort.

 

Skummaren fick spader idag och svämmade över trots att jag försökte justera flödet. Jag var tvungen att palla upp den ca 5 centimeter, då lugnade den ner sig.

  • Gilla 3
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...