Gå till innehåll

Ouscazz Red Sea REEFER 450


Ouscazz

Rekommenderade inlägg

1 timme sedan, Matthias_H sa:

jättefint du har fått till ditt akvarium. har själv ett red sea reefer 450 :-) gillar dom skarpt stilrena :-)

 

Tack Matthias!

Mycket fina akvarium och en snygg möbel i vardagsrummet. Hur länge har du haft igång ditt Reefer 450?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det blev ett besök på ZG i Lomma idag. Kom hem med en liten Naso Elegans och två st. pyttesmå Synchiropus "röd scooter blenny".

Nason är pigg, tjock och fin och åt tre-fyra artemia efter en halvtimme i akvariumet. Den är nyfiken och undersöker hela karet, pickar alger på stenen och ser bra ut. Pyroferus är nyfiken men verkar acceptera den och de simmar sida vid sida. Det bådar gott, håller tummarna. 

 

Har bestämt mig för att sälja bort alla zoanthus eftersom de inte passar in i vårt Indiska Oceanen akvarium.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Alla knapparna sålda.. känns bra eftersom jag är rätt känslig för deras gift.

Har varit hos Jörgen i Bromölla och hämtat en Acanthastrea och en liten neongrön Acroporapinne. Spännande att se hur den lilla Acraporan utvecklar sig.

 

Naso-valpen har kommit igång bra med ätandet idag, artemia går ned med hyfsad aptit. Den har smakat på någon O.N. Formula 2 flingor men är inte helt övertygad om hur bra de är. Pickar även mycket alger på reven, bra!

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Akvariumet är nu tre månader gammalt. Alla djur mår bra, både koraller och fiskar. Undantaget en Echinopora som blev bränd av en Sarcophtyon som stod för nära.

 

Sedan ett par veckor tillbaka har jag en hel del alger i karet, brunt i sanden och grönt/hårigt på några stenar.

Kemiska åtgärder är uteslutet. Jag har varit på ZG i Lomma och köpt en sjöhare och fem blåbenade eremiter.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har gått tillbaks till basic.. tyckte inte riktigt om det där med biopellets. Enda sedan BP började jobba ordentligt har jag haft en envis, tråkig bakteriefilm på rutorna och jag gissar att det beror på detta. Så, jag har lyft ur reaktorn. Jag har ersatt BP med 20 kg extra levande sten som delvis ligger i sumpen, totalt har jag nu ca 60kg LS i systemet. Nu får det vara såhär och det får gå i lugn och ro några månader.

 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

15 minuter sedan, Keller sa:

Jättesnyggt! Riktigt häftigt också med två stenhögar med anemoner i ena och SPS i andra. :)

 

Tack. :)

Håller på att gå ifrån min grundidé allteftersom karet lever på. Har byggt på det högra revet idag och placerat några SPS'er där.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tack.

 

Karet lämnar en del att önska just nu, kämpar mot alger. Kemikalier mot alger är inget alternativ, det får ta sin tid istället. Det ser dock ut som om algerna har minskat något sedan jag lyfte ur biopellets. De håriga på stenarna är på tillbakagång, dels med hjälp av sjöharen men det ser faktiskt ut som om de sakta ger med sig av sig själv också. Likaså börjar filmen på rutorna att minska.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

3 timmar sedan, akejan sa:

Vad har du för schema/inställningar på dina razor? Har likadan ramp som du.

 

Det som funkar i mitt kar funkar kanske inte i ditt, så det är bäst att jobba fram ett schema som passar just ditt akvarium. 

Ljusschemat beror mycket på vad du har för koraller i karet, de har olika krav.

 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Man ska inte ropa hej...

Men det verkar faktiskt som om algerna är på tillbakagång. Sjöharen gör sitt och det har inte kommit nya alger där den har betat.

Karet ser definitivt bättre ut idag än igår.

 

Nitrat har stigit något lite (från ca 7 till ca 10 mg/l) sedan jag slutade med biopellets. Det är förhoppningsvis en tidsfråga innan den ökade mängden LS skall få ner nivån igen. Har nu drygt 60 kg LS till ca 400 liter vatten så det ska nog bli bra med tiden.

 

Jag köpte en burk NYOS revcement idag och det var en positiv upplevelse. Jag har alltid tyckt att det har varit svårt att limma en fraggplugg som är helt flat i botten på levande sten. Med en klatt NYOS revcement satt fraggpluggen som berget efter ett par minuter. Mycket bra!

 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Akvariumet lufsar på och är snart 4 månader gammalt. Det känns som om det fungerar bättre utan biopelletsreaktorn. Karet fick en tråkig explosion av gröna håriga alger strax innan jag skickade ut reaktorn. Sjöharen rensade bort allt på två veckor och det verkar inte komma tillbaka, peppar peppar... sanden täcks fortfarande av en del tråkiga kiselager som inte vill ge med sig helt och hållet. Jag suger ut så mycket kiselalger jag kan vid varje veckovattenbyte. De har gått tillbaka lite när jag fick ner näringsnivåerna efter att nitrat/fosfat-spiken jag fick när jag slutade med biopellets. Nitrat var ett slag uppe över 25mg/l men är nu nere på strax över 5mg/l. Acroporafraggarna har börjat visa polyperna nu när näringsnivåerna har sjunkit, positivt. Jag kan även se bra tillväxt på de små acropororna, kul. Allt annat växer bra och ser bra ut. Undantaget är min Caliendrum som fick stryk av den ena MP40'n som blåste för hårt på korallen. Den har tappat vävnad i topparna men jag hoppas att den skall repa sig igen. Den växer på med nya toppar så jag tror att det skall gå vägen. För säkerhets skull har jag fraggat av en frisk bit som står lugnt i andra änden av karet. Den mintgröna BTA'n ger jag inget stort hopp, den var nog tyvärr alldeles för blekt när jag köpte den. Den slår ut varje dag men ser inte helt kry ut och den har bleknat ännu mer. Den vill inte ta räkor när jag matar. Med facit i hand skulle jag aldrig ha köpt den, men jag visste inte då att blekta anemoner har mycket svårt för att klara sig i akvarium. Tråkig läxa och stor irritation över handeln som gör såhär med djuren för att de skall se attraktivare ut. Alla fiskar äter och mår mycket bra och är rejält feta. Vår lilla Naso Elegans äter bra men tar bara artemia och småalger i revet. Den tar även chaetomorpha när jag släpper några trådar i karet. Mysis, nori och torrfoder rör den inte alls. Den är iaf i bra hull så jag är inte orolig.

2b2d4b1064054d0c2ecb56897d0b8eef.jpg

88afd231d764df38c838edb6aeae66b3.jpg

3c276aff81c89c16dc23c848a20aac47.jpg

6c77f66e77c866933ae2238cf86c92ab.jpg

04559aa874a5ac9bfabe320b34797d83.jpg

9d4eba6c6dae3bdda46b14d1b5082122.jpg

8c2634c76edb8adf086a3b548e12fbc3.jpg

71ba799b0bb8c415b0671896124d5daf.jpg

2d320471ca3ab5c51aed006a446f8e94.jpg

558aa461511e6bc38f29205bc794888f.jpg

5a9e0c4b16132826e4a8f0565427b515.jpg

c4d2bea07cec91d7356a8346a5142331.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...