Gå till innehåll

Ouscazz Red Sea REEFER 450


Ouscazz

Rekommenderade inlägg

1 timme sedan, Ouscazz sa:

 

Hej Alex,

 

Jag är mycket nöjd och har ingenting att klaga på. Akvariumet är väl genomtänkt och fungerar helt enligt mina förväntningar.

Har bara läst positivt förutom den lilla behållaren för ATO, vad tycker du om djupet? 50 cm, finns ju XL varianten som är 7,5 cm djupare..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

En smaksak. Behållaren är förhållandevis liten men det kompenseras av riskfri funktion. Sumpen kan aldrig flöda över om ATO-ventilen hänger sig. Jag fyller på vattenbehållaren var tredje dag. Lika så är djupet en smaksak, 50 cm räcker bra för mig. Om man anser att 525XL är värt det högre priset så varför inte..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Minnesuppdateríng.

Drygt fyra månader efter uppstart börjar algerna ge med sig. Kiselalgerna är i princip helt borta och sanden är äntligen vit. Fortfarande sitter det lite gröna håralger på ett par stenar. Jag gissar att en del av stenarna jag köpte av en privat säljare var fulla av bunden fosfat och annat skräp och att det har varit roten till mina problem. Jag ser inga andra orsaker eftersom vattenvärdena i övrigt har varit bra hela tiden. Nitrat och fosfat har legat en bit över vad jag egentligen skulle vilja ha för att sps skall trivas optimalt. Men, de har legat stabilt. Igår beslöt jag mig för att ge biopellets en andra chans och jag installerade reaktorn igen. Under tiden den mognar skall jag bygga om min Deltec FR509 till en regenererande reaktor för att kunna styra flödet in/ut ur reaktorn.

En av mina små acroporor har sett lite hängig ut en vecka eller så. Igår vid vattenbytet när alla pumpar var avstängda tittade jag ner genom ytan och såg en liten hårig krabba sitta vid korallfoten. Krabban var inte mer än ca 2mm över skölden men såg definitivt inte snäll ut. Jag lyckades få tag i den med en pincett och trots att jag avskyr att släcka även det minsta liv fick den gå till de sälla jaktmarkerna.

Vortech MP40 QD med Reeflink måste vara det bästa som har hänt saltvattensakvaristiken på många år. Fullständigt ljudlösa och kolla i filmerna nedan vilket underbart flöde de ger. 

Film 1.
Short Pulse mode anti sync.
Puls 0,860 sek.
Effekt 22%
Short Pulse kör jag 22 timmar/dygn (nattetid 12% för att ge fiskarna lite lugn och ro)

 

 

Reefcrest mode anti sync
23% effekt.
2 timmar vid lunchtid för att transportera ut mer detrius.

 

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Äntligen, efter mer än fyra månader kan jag se att vår blekta BTA börjar visa tecken på tillväxt av zooxantheller.

102a311d7d09c849fbf49fedcfc2cfad.jpg

Den här Stichodactylan var kritvit när vi köpte den. Blekt såklart, och vi köpte den mot bättre vetande. Nu är den välmående och har fått tillbaks sin rätta färg.

f029b1afeb7322b8eeb7a4b42d8cdd50.jpg

f2c078ffff1b0b5f6c5a60828e0fdf3c.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Clownerna har vaktat sin lek ordentligt, det sitter ett 30-40-tal larver på stenen som blir frisimmande vilken dag som helst. De har dessvärre ingen chans att överleva så de får bli mat åt någon annan. I kväll har även ett par av Four Stripe damsellerna lekt, det sitter en äggkaka på bakrutan, gissar på ett tusental ägg.. honan vaktar bestämt sin kaka.

Man får kanske starta odling... eller nä.  

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...