Gå till innehåll

Ouscazz Red Sea REEFER 450


Ouscazz

Rekommenderade inlägg

On 2016-12-12 at 14:41, Ouscazz sa:

Nu när jag har startat konverteringen till ZEOvit har jag slutat dosera de tillsatser jag började med för ett par veckor sedan. Men, jag ser en markant ökning av tillväxten på nästan alla mina Acroporor de senaste två veckorna då jag har doserat KZ-tillsatster. Det är riktigt kul och bådar gott för framtiden med zeo.

 

När jag drog igång zeo enligt instruktionerna jag fick på zeovit.com fick några av sps'erna RTN inom 12 timmar. Jag gissade på överdosering (för snabb förändring) av aktivt kol vilket förmodligen var rätt. Ut med kolpåsen direkt och ett 50L vattenbyte så fick jag stopp på RTN och inga koraller ser ut att ha har tagit någon märkbar skada. Idag har jag lagt i 25% av rekommenderad dos aktivt kol, vilket var den mängd jag hade i sumpen innan konverteringen. Får öka på långsamt så att korallerna inte chockas igen. 

 

I övrigt ser allting bra ut, inga negativa effekter av konverteringen.

Vad är det negativa med att överdosera kol? Är det att det vart för bra vattenkvalitet för fort? Trodde knappt att kolet gick att överdosera.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

3 timmar sedan, turboadde sa:

Vad är det negativa med att överdosera kol? Är det att det vart för bra vattenkvalitet för fort? Trodde knappt att kolet gick att överdosera.

 

För snabb förändring var vad jag googlade fram. Aktivt kol kan vara aggressivt om man överdoserar.

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

43 minuter sedan, _Manne_ sa:

om du kör dina streamers på vågrörelse o använder hela pumpens hastighet , har

vi något ljud från dom då ?

 

Finns inte en chans att jag ens kan prova att köra vågrörelse på full effekt, då hade jag fått torka många liter vatten på golvet. Vid 50% Reef Crest Mode blåser all sand iväg och korallerna blir ledsna... Vid 40% Short Pulse får jag en ~3 cm hög våg och jag gissar att det skulle skvalpa över om jag provade 50%. Pumparna totalt ljudlösa på 1m avstånd, jag menar verligen totalt ljudlösa! Om jag går fram och lägger örat emot så kan jag förnimma ett svagt ljud från torrdelen. Det enda jag kan höra från mitt kar när jag sitter framför det är ett mycket svagt väsande ljud från ljuddämparen på skummaren, inget annat. Skulle lätt kunna ha det i sovrummet utan att bli störd. Det som låter mest i mitt kar nu är faktiskt en liten Jebao DC1200 som går på 80% och driver biopelletsreaktorn.

 

Ljudet från MP40 QD är som natt o dag jämfört med MP40 wES, inte ens jämförbart.

Ändrat av Ouscazz
Tillägg
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Idag har vårt akvarium varit igång ett år. Ett brokigt år som inte alls har slutat som det var tänkt från början. Problem med kranvattnet gjorde att tillväxten på SPS avstannade nästan helt under sex månader. Uppförsbacken är över nu och allt fungerar bra. Inga koraller har svarat negativt på ZEOvit efter en dryg vecka, men jag ser heller ingen direkt förbättring. Vissa Acropora växer väldigt fort, andra växer långsamt. Jag tror att de lite känsligare kommer igång ordentligt när näringsvärdena närmar sig noll om några veckor. Hoppas på bra tillväxt så att jag kan visa upp ett fint SPS-akvarium om ett år.

193f29e6875a414c4a18d62fd84d74ff.jpg



Skickat från en iPhone med Tapatalk

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Första tecknen på zeoliterna jobbar, kiselalger i sanden och långsamt sjunkande nitrathalt. 

Ett par koraller är påverkade med svagt vita toppar, det beror troligtvis på det aktiva kolet jag använder. Får hem KZ aktivt kol imorgon, det ska fungera.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

On 2016-12-29 at 15:44, krille 55 sa:

Den växer på bra

 

Ja, verkligen Christer. Acropororna jag fick av dig är verkligen fina och växer bra allihop.

 

Jag har fått öka på doseringen av stamlösningar för KH, Ca och NaCl-fritt salt med ca 15% idag. Magnesium är mättat och förbrukas inte alls sedan en dryg månad tillbaka.

Positivt att tillväxten ökar konstant.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...