Gå till innehåll

Ouscazz Red Sea REEFER 450


Ouscazz

Rekommenderade inlägg

pH 8,08 klockan 6 i morse, nytt rekord idag när jag kom hem från jobb. Det är en av fördelarna med bra sprutt på skummarpumpen.

Grymt! Kommer jag upp dit genom att bara fläska på med skummaren så blir jag jättenöjd!

Jasså? Har K en tendens att skummas ut eller har det med genomluftningen att göra? Har haft perfekt K sedan jag började testa (Tritontest) och kör Balling Classic så jag är inte jätteorolig för det värdet, men tack för påpekelsen!


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ok. Zeolit vet jag att det kan minska av, men impellern var ny!
Jag har ju ett bra utgångsläge med värdet iaf, men vi får väl se om det går neråt... Skickade in mitt sista Tritontest idag så jag får ju ett färskt värde att utgå ifrån sen


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag tycker att, med tanke på vilka summor det flesta andra pinaler vi köper kostar, de tre hundringarna är överkomliga nån gång ibland för att få en ordentlig koll på nyttiga/giftiga ämnen...iaf då man som jag inte varit med tillräckligt länge för att kunna utläsa allt sådant från hur karet ser ut/beter sig.



Skickat från min iPhone med Tapatalk

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det verkar som om karet går igenom olika faser i ZEOvit-konverteringen. För ett par veckor sedan började skummaren dra ur en ljusgrön "skimmate" som inte innehöll speciellt mycket mörka klumpar. Det satt en tjock gegga på insidan av stigarröret. Geggan och skimmate luktade nästan ingenting, iaf inte illa. Detta höll på ett par-tre veckor eller så. Idag tömde jag skummarkoppen efter fyra dagars skummande, ut rann 4,5 dl skimmate som luktade som jag föreställer mig att drakskit hämtad ur någon av Jordens allra mörkaste hålor luktar. Fruktansvärt äckligt! Skimmate är återigen mörkt brun med en massa klumpar. Jag läste någonstans att detta är normalt när man använder Nopox, tydligen olika faser av bakterieutveckling. Borde vara samma sak med ZEOvit, kolkälla som kolkälla.

 

Mycket riktigt, NO3 har sjunkit från ~20 till ~16 på bara tre dagar. :)

Ändrat av Ouscazz
  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

När jag beställde min Bubble King Supermarin 200 sade folket på Royal Exclusive (Tyskland och USA) att den inte skulle funka i mitt lilla system. Jag tror att de hade fel...

Tog detta fotot i morse.
7d27e376a39693ce1bc547c5018824c2.jpg



Skickat från en iPhone med Tapatalk

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nu har jag provat att ösa på med motoreffekten på min Double Cone 200 och jag kan säga att det fungerar inte för mig... 80% motoreffekt gav detta resultatet 5041847a86a3b33d0cd7bca0fe4e2d00.jpg på ett par dygn och med saltstänk över halva sumpen under natten! Jaja, den behövde säkert städas ändå... Wedgen är fullt öppen och att palla upp skummaren så vattennivån kommer längre ner kan jag inte göra heller för den står redan två cm från taket i sumpen...men det var värt ett försök!


Skickat från min iPhone med Tapatalk

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

On 2017-03-14 at 09:57, BatmanGefle sa:

Nu har jag provat att ösa på med motoreffekten på min Double Cone 200 och jag kan säga att det fungerar inte för mig... 80% motoreffekt gav detta resultatet på ett par dygn och med saltstänk över halva sumpen under natten! Jaja, den behövde säkert städas ändå... Wedgen är fullt öppen och att palla upp skummaren så vattennivån kommer längre ner kan jag inte göra heller för den står redan två cm från taket i sumpen...men det var värt ett försök! emoji16.png

 

Oj, har missat detta inlägget, sorry.

Ja, jädrars alltså.. då jobbar de helt olika. Skummarkroppen på Supermarin har nog större volym än Double Cone.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

21 minuter sedan, kocknick sa:

Vad möter du med när inte Hannah räcker till?

 

Har bytt från Hanna Low Range Phosphate till Hanna Ultra Low Range Phosphorus.

Den senare mäter Fosfor ppb vilket man får räkna om till Fosfat ppm. 9 x 3,066 / 1000 = 0,027594

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Inte mycket att skriva om här egentligen.. karet tuffar på, en del koraller växer så det knakar, andra växer inte alls. Två Acropora har fortfarande STN med brända toppar sedan konverteringen till Zeo, det går upp och ner hela tiden men försvinner inte helt. Skumt. Annars funkar Zeo bra.

 

Idag fick skummaren och pumpen en helrengöring, har inte gjort det ordentligt sedan jag installerade den i december så det behövdes. Tvättar den med gammalt saltvatten från förra vattenbytet så går den för fullt direkt efter rengöring. Tvättar man med sötvatten tar det några dagar innan den går för fullt igen.

 

Den här Acroporan är den som växer bäst. Det skiljer exakt 5 månader mellan bilderna, den senaste tagen idag.

 

a5c06431fb52bc2929abf3f566f133fa.jpg

 

05c4db749d828f6500844377f34002c8.jpg

 

  • Gilla 6
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...