Gå till innehåll

Montering av uv-c och skillnader i uppsätt!


Dimorb

Rekommenderade inlägg

Har förstått det som att man bör montera uv-c från deltec ståendes med utloppet i toppen och har ett uv-c från heliomax som kan monteras på vilket håll som helst p.g.a. att det skall vara spiralformat inuti där vattnet tar sig fram vilket ger samma belysningseffekt oavsett montering.

Men hur är det med alla de uv-c batterierna som sitter ihop t.ex. från deltec, tmc osv.. på alla bilderna så ligger ju filtrena ner på längden. Hur kan de göra det utan att de mista effekt när man uppmanas att montera singelrör ståendes?

Vad gör det egentligen för skillnad att ha dem liggandes/ståendes? Är det bara det att hela lysröret inte blir täckt av vatten om det ligger ner eller vilka negativa konsekvenser är det?

Någon som har några länkar till smarta monteringslösningar inuti sump?

/Andre.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Men om man lägger rören ner (t.ex. deltec) så sitter ju utlopp och inlopp "uppe" på rören. Då måste ju hela lysröret bli täckt av vatten och ingen luft kan fångas in i röret då vattnet måste fylla hela röret vertikalt före det kan komma ut. Det blir ju detsamma som att ställa röret upp.. i bägge fallen måste ju ,vattnet fylla röret innan det kan smita ut och det kommer i bägge fallen bli en liten lufthinna (som man kan skaka ur). 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...