Gå till innehåll

Prick?


Margareta

Rekommenderade inlägg

Bara för att man känner sig lite tjock i halsen så stoppar man ju inte i sig antibiotika ;)

 

Har de inga synliga parasiter så är det inte mycket att göra. Håll en fin vattenkvalitet och se till att de får bra med mat/har ett gott allmäntillstånd så är det bara att hålla tummarna. Byta lite vatten är aldrig fel ifall det skulle vara nitrit som orsakar kliande. 

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Prickar kan vara svårt att upptäcka med blotta ögat, ibland ser man dem bara på (skarpa) bilder. Därmed inte sagt att det måsta vara prick, det kan finnas andra orsaker till att fiskar kliar sig. Jag tycker mig t ex ha sett det efter att jag rört om i bottensanden. Det kan även finnas andra parasiter, mer eller mindre okända.

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag är noga med att alltid byta vatten 1 gg i veckan , har aldrig missat detta. För två veckorsedan köpte jag en dvärgkejsare och två clowner från samma butik. Dvärgkjesaren fick efter två dagar ett ytstående öga som gick ner efter att jag bytt vatten en gång till den veckan. Tyvärr började den simma konstigt dagen efter och dog. Jag tror jag såg en vit prick på nosen av en av clownerna i samma veva, men den var borta dagen efter.

 

Mina värden är bra i karet.

 

Har sett clownerna skrapa sig sedan jag köpte dem, trodde att det kanske var en parningsgrej eller rivirgrej. Igår bytte jag vatten och det virvlade ovanligt mycket i bottensanden. Det var efter det Blennyn och kirurgen började skrapa sig mot sanden. Idag gör det inte det längre. Vad tycker ni att jag ska göra? Idag är egentligen meningen att jag ska hämta en ny fisk jag beställt, men det är väl katastrofdåligt antar jag?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har en eldräka och två pepparmint. Har ej uvc, men försökt googla på detta halva natten... Jag har ingen sump, kan du rekommendera någon uvc som kan fungera om man ej har sump? Har sett lösningar dör man har ett ytterfilter, finns det andra lösningar eller kan det vara bra med ett sådant?

 

Den ena clownen har en mörk fläck på sidan, vet ej om den haft det hela tiden. Har sett det senaste veckan i alla fall. 

clown.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag rekommenderar dig starkt att skaffa en putsarräka.

Ozon skall man vara försiktig med, jag kör med uvc och man behöver ej ha sump för att köra med detta.

Jag la en returpump i karet på botten (det är också där alla parasiter ligger när de inte är frisimmande) och så monterade jag uvc ovanför akvariumet och ledde vattnet tillbaka rakt ner i karet.

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hejsan

Jag har haft en  9004 och den funkar hur bra som helst med ozon man får plocka bort ljuddämparen bara och har för mig att tunze rekomenderar 1mg/100l om man kör dygnet runt ska man ta död på bakterier snabbt så ökar man doseringen jag kör 25mg på 500/l vatten 8tim/dygn har aldrig haft problem har en pallett kirurg som har lite prick då och då det har den alltid haft snart i 3 år 

mvh

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det är som mcjagg säger - skummaren funkar med ozon enligt Tunze (utan ljuddämparen) så det är ju ett smidigt alternativ med lägre servicegrad än ett uv - mängden ozon varierar lite beroende på skummarens kontakt-tid, så troligen 2-3mg ( liten ozongenerator, Typ 25mg)

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

På frågan bör man stoppa i en ny fisk just nu, nej det hade iallafall inte jag riskerat när det känns som att man har någon skit i karet.

Mörka fläckar kan vara bakteriellt eller en parasit men jag kan inte den parasiten på rak arm. En gissning är att googla på "dark spots on clownfish"

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...